Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Τεράστιο διπλό της στην Τούμπα με γκολάρα Αραούχο - Απόφαση σκάνδαλο Κουλμπάκοφ (VID)
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-02 21:33:00

Τεράστιο διπλό της ΑΕΚ στην Τούμπα με γκολάρα Αραούχο - Απόφαση σκάνδαλο Κουλμπάκοφ (VID)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Με τέρμα του Αργεντινού, η Ένωση επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ και σε συνδυασμό με το Χ στο Παναθηναϊκός-Βόλος πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League.

Με γκολ του Σέρχιο Αραούχο στο 80', η ΑΕΚ απέδρασε με το διπλό από την Τούμπα και σε συνδυασμό με τη λευκή ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον Βόλο στη Λεωφόρο, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ της Super League. 

Η ομάδα του "Δικέφαλου" αετού έχει 63 βαθμούς, όσους και το "Τριφύλλι", ενώ ο ΠΑΟΚ παρέμεινε 4ος με 57'. 

Στο 7' ακυρώθηκε γκολ του Άμραμπατ από τον διαιτητή Κουλμπάκοφ για ακατανόητο λόγο. Στο 78' ακυρώθηκε τέρμα του Τζαβέλλα αυτήν την φορά όμως υπήρχε οφσάιντ. 

Η τελευταία φορά που επικράτησε η ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα ήταν στις 1 Ιουλιου 2020 για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ. Τότε οι "κιτρινόμαυροι" είχαν φύγει με 0-2 με γκολ των Τσιγκρίνσκι-Λιβάγια.

Οι 11άδες

Αν και ο Λουτσέσκου δεν ανακοίνωσε αποστολή, τα προβλήματα του ΠΑΟΚ πριν το παιχνίδι ήταν γνωστά. Εκτός τέθηκαν οι τραυματίες Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα, Κούρτιτς και για προσωπικούς λόγους ο Μπίσεσβαρ.

Ο Ρουμάνος τεχνικός επέλεξε τους Σβαμπ, Ντόουγκλας Αυγκούστο στα χαφ, αλλά και τον Ολιβέιρα αντί του Μπράντον Τόμας στην κορυφή της επίθεσης. Τα δοκάρια  υπερασπίστηκε ο Κοτάρσκι, με τους Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκη, Ράφα Σοάρες στην άμυνα, μπροστά τους έπαιξαν οι Ντόουγκλας Αουγκούστο και Σβαμπ, ενώ πίσω από τον Ολιβέιρα αγωνίστηκαν οι Ζίβκοβιτς, Κωνστναντέλιας και Νάρεϊ.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν υπολόγιζε στην Τούμπα στον Μουκουντί που δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν, αλλά και τους Φαν Βέερτ-Φερνάντες. Έτσι επέλεξε το δίδυμο Βίντα-Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας. Ο Γκατσίνοβιτς που προπονήθηκε κανονικά το Σάββατο πήρε θέση στο αρχικό σχήμα, όχι όμως και ο Γκαρσία που έμεινε στον πάγκο με αποτέλεσμα να δούμε στην επίθεση ξανά Πινέδα και Αραούχο. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν είχαμε εκπλήξεις εκτός από την παρουσία του Σιντιμπέ στα δεξιά.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο (Φελίπε Σοάρες), Σβαμπ (46’ Ντάντας), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (72’ Ελ Καντουρί), Νάρεϊ (61’ Τάισον), Ολιβέιρα (72’ Τόμας)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (82’ Ρότα), Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (46’ Γκαρσία), Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ (63’ Ελίασον), Πινέδα (71’ Μάνταλος), Αραούχο (82’ Τσούμπερ)

Κυρίαρχη η ΑΕΚ

Το παιχνίδι απέκτησε πολύ καλό ρυθμό στην αρχή του παιχνιδιού με την ΑΕΚ να δείχνει πιο επικίνδυνη. Μάλιστα σκόραρε στο 7' αλλά το τέρμα της δεν μέτρησε από τον Κουλμπάκοφ. Η Ένωση κυκλοφόρησε γρήγορα τη μπάλα και προσπάθησε να επιτεθεί από τις πτέρυγες, ενώ υπήρξαν και δυνατά μαρκαρίσματα από πλευράς γηπεδούχων, οι οποίοι δέχτηκαν πολύ νωρίς δύο κίτρινες κάρτες (Σάστρε-Αουγκούστο). Η πρώτη καλή στιγμή που καταγράφηκε στο ματς ήταν στο 24’. Ο Πινέδα, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Σιντιμπέ, βγήκε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι, ο οποίος και τον νίκησε, διατηρώντας το μηδέν στην εστία στην πρώτη κλασσική ευκαιρία του ματς.

Στη συνέχεια η Ένωση κυριάρχησε στο παιχνίδι και δημιούργησε απειλητικές καταστάσεις στην περιοχή του ΠΑΟΚ, κυρίως με φορτώματα. Στο 37’ ύστερα από γέμισμα σε εκτέλεση φάουλ, ο Βίντα έστρωσε στον Πινέδα, αλλά ο Κοτάρσκι βγήκε και μάζεψε έγκυρα προ του Πινέδα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιόνσον πάτησε περιοχή μετά από σέντρα αλλά δεν μπόρεσε να εκτελέσει, επειδή τον έκλεισε καλά ο Ίνγκασον. Στις καθυστερήσεις, ο Άμραμπατ γέμισε από δεξιά, με τον Πινέδα να πιάνει γυριστή κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, είχε μία ενέργεια του Μπράντον Τόμας που κόντραρε στο 84΄, ενώ η προσπάθεια του Καντουρί στο 87’ αλλοιώθηκε και πήγε πάνω στον Αθανασιάδη. Ο Τυνήσιος πήγε να βάλει το γκολ της ζωής του στο 89’ με ψαλιδάκι, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Μεσολάβησε ένα σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 85' που δεν βρήκε στόχο.

Δοκάρι ο ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο μέρος ο Λουτσέσκου έβγαλε τον Σβαμπ που έκανε τη λάθος πάσα από το οποίο προήλθε το ακυρωμένο γκολ της ΑΕΚ και έβαλε τον Ντάντας, προκειμένου να διορθώσει το κέντρο του, ενώ ο Αλμέιδα έβγαλε τον Γιόνσον και πέρασε τον Γκαρσία, για να δυναμώσει την επίθεσή του. Πάντως ο ΠΑΟΚ ήταν περισσότερο απειλητικός και είχε περισσότερες επισκέψεις στην «κιτρινόμαυρη» περιοχή.

Χωρίς αντίκρισμα βέβαια, γιατί οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά οργανωμένοι και διαβασμένοι. Στο 57’ ο Κωνσταντέλιας έφυγε τετ α τετ από οριακή θέση, αλλά ο Τζαβέλλας τον αναχαίτισε μαεστρικά. Δέκα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι σημείωσαν την πρώτη τους κλασσική ευκαιρία στο ματς. Ο Ολιβέιρα, μετά από ωραία μπαλιά του Κωνσταντέλια, εκτέλεσε από δύσκολη τη γωνία, υπό την πίεση του Τζαβέλλα με την μπάλα να χτυπά στο χέρι του Αθανασιάδη και να καταλήγει στο δεξί δοκάρι της εστίας, με τον τερματοφύλακα της Ένωσης να στέκεται τυχερός και ανακουφισμένος που δεν δέχτηκε αυτό το τέρμα.

Γκολάρα Αραούχο

Στο 73’ ο Ζίβκοβιτς «έσπασε» κάθετα στον Σάστρε, ο οποίος έπιασε από διαγώνια θέση το πλασέ, με την μπάλα να πηγαίνει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Και εκεί που ο Αλμέιδα ετοίμαζε να βγάλει εκτός γηπέδου τον Αραούχο, ο Αργεντινός σκόραρε ένα καταπληκτικό γκολ, μετά από ωραία μπαλιά του Μάνταλου και έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, είχε μία ενέργεια του Μπράντον Τόμας που κόντραρε στο 84΄, ενώ η προσπάθεια του Καντουρί στο 87’ αλλοιώθηκε και πήγε πάνω στον Αθανασιάδη. Ο Τυνήσιος πήγε να βάλει το γκολ της ζωής του στο 89’ με ψαλιδάκι, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ, που ήταν και η τελευταία φάση στο ματς, με το 0-1 να διατηρείται υπέρ των «κιτρινόμαυρων».

Κίτρινες: Σάστρε (3’), Αουγκούστο (9’), Ολιβέιρα (61’), Τάισον (90'+4') – Γκατσίνοβιτς (31’), Πινέδα (37’), Αραούχο (51’), Τζαβέλλας (59’), Σιμάνσκι (68’)

Τα σφυρίγματα

Στο 7’ η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα του Σβαμπ που καταλήγει σε αντεπίθεση και γκολ του Άμραμπατ, αλλά ο Κουλμπάκοφ δεν μέτρησε το τέρμα, καθώς προηγουμένως είχε σφυρίξει (πιθανότατα φάουλ του Γκατσίνοβιτς που δεν φάνηκε να υπάρχει) σε μία φάση που η Ένωση χαρακτήρισε «σκάνδαλο του αιώνα», ενώ ο εκπρόσωπος επικοινωνίας της «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, Τάσος Τσατάλης έγραψε στα ΜΚΔ για «σφαγείο».

Στο 36’ η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για δεύτερη κίτρινη στον Αουγκούστο για αγκωνιά στον Άμραμπατ.

Στο 78' ο Τζαβέλλας σκόραρε με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση του Ελίασον, αλλα΄το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags