Παναθηναϊκός: Κατ' αρχάς να ξεκινήσουμε από τα προφανή. Το γεγονός ότι κάθε Παναθηναϊκός είναι σκασμένος σήμερα μετά το στραπάτσο με τον Βόλο, είναι επιτυχία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Από αδιάφοροι στη μάχη του πρωταθλήματος για πάρα πολλά χρόνια, οι Πράσινοι είναι εδώ και δίνουν τη μάχη τους. Και θα συνεχίζουν να την δίνουν, ακόμα και μετά την τεράστια αποτυχία με τον Βόλο. Γιατί, ναι, τεράστια είναι η απώλεια αυτών των δύο βαθμών στη Λεωφόρο.

Ο Γιοβάνοβιτς έκανε τον Παναθηναϊκό διεκδικητή και μόνο ο ίδιος μπορεί να τον κάνει, ξανά, πρωταθλητή. Απαιτείται όμως και ο ίδιος να γίνει κάπως πιο τολμηρός. Δεν γίνεται για παράδειγμα χθες (2/4) να μην παίζει με δύο φορ όταν περνά τον Σπόραρ αντί του Ιωαννίδη στο χορτάρι. Δεν μπορεί ενώ έψαχνε το γκολ να μπαίνει πρώτα ο Κουρμπέλης από τον Βέρμπιτς. Ασχέτως αν ο αρχηγός έδωσε ώθηση στην ομάδα. Μιλάμε για τη λογική της αλλαγής, να μπαίνει ένας αμυντικογενής παίκτης ενώ το Τριφύλλι αναζητά το γκολ.

Μη γελιόμαστε, το βάθος στον πάγκο δεν είναι μεγάλο. Αλλά ειδικά οι αλλαγές των Μαντσίνι και Ιωαννίδη δεν βγάζουν νόημα. Οι δυο τους ήταν οι καλύτεροι παίκτες του Παναθηναϊκού με τον Βόλο και βγήκαν νωρίς μάλιστα (σ.σ. στο 66'). Την ίδια στιγμή, που π.χ. ο Μπερνάρ με τον Παλάσιος που δεν τα πήγαν καλά τελείωσαν το ματς.

Ο Γιοβάνοβιτς είναι ο κορυφαίος προπονητής του πρωταθλήματος και μπορεί να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή. Αλλά για να συμβεί αυτό, ενδεχομένως και ο ίδιος να χρειαστεί να κάνει το απρόβλεπτο. Άλλωστε υπάρχει και μία φράση που λέει ότι "την ιστορία την καθορίζει και την κυβερνά το απρόβλεπτο".