Facebook Pixel Ολυμπιακός σε κρίση, Π-άλμα Ευρώπης για τον Άρη - Μεγάλη νίκη με "ζωγραφιά" και... ευγενική χορηγία Μπα! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-04-26 21:03:00

Ολυμπιακός σε κρίση, Π-άλμα Ευρώπης για τον Άρη - Μεγάλη νίκη με "ζωγραφιά" και... ευγενική χορηγία Μπα! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου

Οι Θεσσαλονικείς πήραν το ντέρμπι με 2-1, κλειδώνοντας την 5η θέση και υποχρεώνοντας τους Πειραιώτες στην τρίτη συνεχόμενη ήττα τους στο Πρωτάθλημα!
 

Άρης - Ολυμπιακός: Ο Άρης πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 επί του Ολυμπιακού και ξέφυγε 7 βαθμούς από τον Βόλο, κλειδώνοντας ουσιαστικά την 5η θέση, που οδηγεί σε έξοδο στην Ευρώπη.

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με ένα εκπληκτικό γκολ του Πάλμα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ στο 36' και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 65', μετά από γκάφα του Μπα και γκολ του Νταμπό. Οι Ερυθρόλευκοι μείωσαν με πέναλτι του Μπακαμπού στο 70' και δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, παρά το γεγονός ότι είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί στο 90+6'.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Αποστόλης Τερζής παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κουέστα, με δεξί μπακ τον Εμπακατά, αριστερό τον Μαζικού και δίδυμο στόπερ τούς Πίρσμαν, Φαμπιάνο. Νταμπό, Ντουκουρέ και Νταρίντα συνέθεσαν την τριάδα του άξονα, οι Γκαρσία, Πάλμα κινήθηκαν στα άκρα της επίθεσης και ο Καμαρά στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός του Ζοσέ Ανιγκό αγωνίστηκε με σχηματισμό 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Πασχαλάκης, με τους Μπα και Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας, τον Ανδρούτσο δεξί μπακ και τον Ρέαμπτσιουκ αριστερό. Εμβιλά και Κασάμι ήταν τα δύο κεντρικά χαφ και οι Βρουσάι, Μασούρας, Φορτούνης πλαισίωσαν τον μοναδικό προωθημένο, Μπακαμπού.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και θα μπορούσε να έχε σκοράρει στα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 3' οι Ερυθρόλευκοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία, με τον Κουέστα να αποκρούει κεφαλιά του Πασχαλάκη και τον Μασούρα να αστοχεί από τη μικρή περιοχή στην επαναφορά. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Φορτούνης έπιασε καλό σουτ και υποχρέωσε τον Κουέστα σε νέα επέμβαση, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Μασούρα στο 20'.

Ο Άρης εμφανίστηκε επιθετικά στο ματς με ένα άστοχο σουτ του Νταρίντα στο 11', αλλά η πρώτη του καλή ευκαιρία ήταν στο 25' χάρη σε μία προσπάθεια του Γκαρσία, που γύρισε χαμηλά την μπάλα για τον Νταρίντα στην περιοχή του Ολυμπιακού, με τον Πασχαλάκη να επεμβαίνει και να μπλοκάρει.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά μετά το 25' και δεν σημειώθηκε κάποια μεγάλη ευκαιρία μέχρι το 36', όταν έλαμψε το άστρο του Λουίς Πάλμα. Χάρη σε μία σπάνια έμπνευση και εκτέλεση, ο άσος από την Ονδούρα εκτέλεσε με μαγικό τρόπο κόρνερ σημαδεύοντας προς την εστία και νίκησε τον Πασχαλάκη, πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό γκολ για το 1-0 του Άρη!

 

Οι Θεσσαλονικείς είχαν την ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 44', ωστόσο ο Γκαρσία πλάσαρε πάνω στον Πασχαλάκη και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί λάθος του Εμβιλά στην άμυνα του Ολυμπιακού.

 

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο ήταν για τον Άρη, μετά από ένα ακόμα λάθος της "ερυθρόλευκης" άμυνας. Ο Μπα δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας και ο Καμαρά τον πίεσε για να την κλέψει, αναγκάζοντας τον Πασχαλάκη να βγει από την εστία του. Ο Έλληνας γκολκίπερ δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα με τα πόδια και την έστειλε πάνω στον Γκαρσία, ο οποίος επιχείρησε να τον "κρεμάσει" από μεγάλη απόσταση και αστόχησε.

 

Στο 65' ο Άρης βρήκε το δεύτερο γκολ που αναζητούσε, εξαιτίας ενός σοβαρού λάθους από τον Μπα. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού έκανε "τσαφ" μετά από χαμηλή παράλληλη σέντρα του Ιτούρμπε και έστρωσε την μπάλα στον Νταμπό, με τον Αφρικανό μέσο να κάνει το 2-0 με πλασέ προ κενής εστίας.

 

 

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα και κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς στο 70'. Ο Μαζικού έκανε χέρι στη μεγάλη περιοχή μετά από σέντρα του Ανδρούτσου, με τον διαιτητή Μάκελι να μην αντιλαμβάνεται την παράβαση σε κανονική ροή αγώνα, αλλά να καταλογίζει πέναλτι έπειτα από ειδοποίηση του VAR και εξέταση της φάσης στο μόνιτορ. Ο Μπακαμπού ευστόχησε και μείωσε σε 2-1 για τον Ολυμπιακό.

 

 

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα εξελίχθηκαν σε "πολιορκία" του Ολυμπιακού στην αντίπαλη περιοχή, με τους παίκτες του Ανιγκό όμως να απειλούν κυρίως με σουτ εκτός περιοχής και τους αμυντικούς του Άρη να βάζουν τα σώματά του στην μπάλα με αυτοθυσία και αποτελεσματικότα. Ο Ελ Αραμπί βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι στο 90+6' αλλά σούταρε πάνω στον Κουέστα και ο Άρης κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης.

 

Οι συνθέσεις:  

 

ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Μαζικού, Ντουκουρέ, Νταμπό (89' Ενκουλού), Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (76' Καμάτσο), Καμαρά (89' Χριστοδουλόπουλος), Πάλμα (58' Ιτούρμπε). 

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ (86' Ραμόν), Κασάμι (59' Χουάνγκ), Εμβιλά, Βρουσάι (74' Βαλμπουενά), Φορτούνης, Μασούρας (58' Μπιελ), Μπακαμπού (86' Ελ Αραμπί).  

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags