Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ρεμπρόφ και Κρέσπο στη μάχη για τον πάγκο
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-05 09:27:00

Μάχη Ρεμπρόφ και Κρέσπο για τον πάγκο του Ολυμπιακού! Δεν παίζουν μόνοι στην κούρσα

Sportdog Team
Μάχη Ρεμπρόφ και Κρέσπο για τον πάγκο του Ολυμπιακού! Δεν παίζουν μόνοι στην κούρσα

Συνεχίζεται η αναζήτηση προπονητή για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «Ερυθρόλευκων».

Η αναζήτηση προπονητή συνεχίζεται στον Ολυμπιακό. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Κόκκινος Πρωταθλητής», δύο είναι οι περιπτώσεις που ξεχωρίζουν. Πήραν κεφάλι Ρεμπρόφ και Κρέσπο. Ακόμη όμως δεν τρέχουν μόνοι στην κούρσα για τον πάγκο

Ο Ρεμπρόφ αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής στις δύο μεγαλύτερες ομάδες της Ουκρανίας, τη Σαχτάρ Ντονέσκ και τη Ντιναμό Κιέβου. Ως παίκτης αγωνιζόταν ως δεύτερος επιθετικός και συνολικά στην ποδοσφαιρική του καριέρα πέτυχε 80 γκολ σε 310 ματς. Έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Τότεναμ, Φενερμπαχτσέ και Γουέστ Χαμ προτού κρεμάσει το 2009 τα παπούτσια του ως ποδοσφαιριστής της Ρουμπίν Καζάν.

Ως προπονητής ο 46χρονος Ουκρανός είναι κάτοχος του διπλώματος της ΟΥΕΦΑ «UEFA Pro Licence», σύμφωνα με το Transfermarkt η μέση χρονική διάρκεια παραμονής του σε ομάδες είναι κάτι παραπάνω από 2 χρόνια.

Ο Κρέσπο

Για τον Ερνάν Κρέσπο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο Αργεντινός θρύλος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για τους φαν του ποδοσφαίρου. Ένας σπουδαίος επιθετικός ο οποίος μεσουρανούσε από μέσα της δεκαετίας του ’90 και εντεύθεν, φτιάχνοντας το όνομά του κυρίως στο ιταλικό ποδόσφαιρο και δη με τη φανέλα της Πάρμα, με πάνω από 600 συμμετοχές σε επαγγελματικό επίπεδο και πάνω από 270 γκολ στην σπουδαία καριέρα του. Αυτό που ωστόσο θα παρατηρήσει κανείς πρωτίστως στο βιογραφικό του είναι οι ουκ ολίγοι και διαφορετικοί τίτλοι που έχει κατακτήσει τόσο σε εγχώριο (πρωταθλήματα, κύπελλα και σούπερ καπ σε Ιταλία και Αγγλία), όσο και σε διεθνές επίπεδο (Κόπα Λιμπερταδόρες, Κύπελλο UEFA)

Ο ίδιος το 2012 κρέμασε τα παπούτσια του μετά από μια σταδιοδρομία σχεδόν 19 χρόνων, όμως έμεινε μακριά από το ποδόσφαιρο μόλις δύο χρόνια, καθώς το 2014 ξεκίνησε δειλά δειλά τα πρώτα βήματα της νέας του καριέρας, στο χώρο της προπονητικής αυτή τη φορά.

Η εκκίνηση έγινε στη δεύτερη ομάδα της Πάρμα και έπειτα στη Μόντενα. Από το 2016 έως το 2018 έμεινε σε διοικητικό πόστο στην ομάδα της πρώτης, όμως στη συνέχεια επανήλθε στο χώρο ως τεχνικός αναλαμβάνοντας την ομάδα της πατρίδας του, Μπάνφιλντ.

Ο ίδιος, προκάλεσε αίσθηση την επόμενη σεζόν, καθώς οδήγησε την άσημη Ντεφένσα Χουστίθια σε έναν μικρό άθλο και την κατάκτηση του Κόπα Σουνταμερικάνα, σε μια διάκριση που “μεγάλωσε” προπονητικά το όνομα και το βιογραφικό του.

Αυτό τον βοηθήσει να κάνει το βήμα παραπάνω και να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Σάο Πάολο, την οποία μάλιστα οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Παουλίστα το 2021 και τον ίδιο να κερδίζει το βραβείο του κορυφαίου προπονητή.

Το 2022 τον βρήκε στο Κατάρ, όμως παρά τις αλλαγές στις ποδοσφαιρικές παραστάσεις και στο επίπεδο, συνέχισε να συλλέγει τίτλους, αφού με την Αλ-Ντουχαΐλ κέρδισε το Qatari Stard Cup και το Qatar Cup την τρέχουσα σεζόν.

Οι επιτυχίες δεν σταματούν εκεί αφού οδηγεί αυτή τη στιγμή την ομάδα του και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος όπου δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε βρίσκεται στην πρώτη θέση 5 βαθμούς μακριά από τους διεκδικητές, σε μια συνθήκη που αναμένεται όπως όλα δείχνουν να του πιστώσει τον πέμπτο τίτλο του ως προπονητής.

Το συμβόλαιό του λήγει το προσεχές καλοκαίρι, πράγμα που αναμένεται να τον κάνει αρκετά περιζήτητο για αρκετές ομάδες, μεταξύ αυτών και ο Ολυμπιακός ο οποίος ενδεχομένως να βλέπει στο πρόσωπο του άλλοτε θρυλικού φορ και νυν ανερχόμενου προπονητή, Ερνάν Κρέσπο, τον επόμενο οδηγό του ερυθρόλευκου ρόστερ για την επιστροφή σε κάτι που και οι δύο πλευρές είναι καλά μαθημένες: Στις κατακτήσεις τίτλων.

Ο Ρεμπρόφ

Ο Ρεμπρόφ αρέσκεται στο να παρατάσσει τις ομάδες του σε σχήμα 4-2-3-1, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι το μοναδικό σύστημα που χρησιμοποιεί.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός προπονητή στη δεύτερη ομάδα της Ντιναμό Κιέβου το 2009, ενώ το 2010 πήγε ως βοηθός προπονητής στην Εθνική Ουκρανίας.

Ως πρώτος προπονητής έχει προπονήσει τη Ντιναμό Κιέβου με την οποία πήρε 2 πρωταθλήματα Ουκρανίας τη σεζόν 14/15 και 15/16, 2 κύπελλα Ουκρανίας τις σεζόν 13/14 και 14/15, ενώ κατέκτησε και το Σούπερ Καπ τη ποδοσφαιρική σεζόν 2016-2017. Ο Ρεμπρόφ έκανε ένα πέρασμα από τη Σαουδική Αραβία καθώς έκατσε για 38 αγώνες στον πάγκο της Αλ Αχλί. Από το 2018 βρίσκεται στην Ουγγαρία για λογαριασμό της Φερεντσβάρος με την οποία μέχρι στιγμής έχει 133 παιχνίδια και τρία διαδοχικά πρωταθλήματα τις σεζόν 18/19,19/20,20/21.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags