Facebook Pixel Ο Νο1 στόχος Μελισσανίδη από Ελλάδα - Ραντεβού Αλμέιδα με κορυφαίο όνομα - Διπλή συμφωνία για ΑΕΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2023-05-28 22:34:00

Ο Νο1 στόχος Μελισσανίδη από Ελλάδα - Ραντεβού Αλμέιδα με κορυφαίο όνομα - Διπλή συμφωνία για ΑΕΚ!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ο Νο1 στόχος Μελισσανίδη από Ελλάδα - Ραντεβού Αλμέιδα με κορυφαίο όνομα - Διπλή συμφωνία για ΑΕΚ!

Ποιοι φεύγουν από τα Σπάτα και η μεταγραφή-καψούρα! Στην Ένωση ξεκινάει ο σχεδιασμός για την επόμενη δύσκολη σεζόν και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις τόσο με τις αποχωρήσεις όσο και με τις προσθήκες. Ποιον θέλουν να αποκτήσουν από τη Super League;

Η… φιέστα για την κατάκτηση του Κυπέλλου και το πρωταθλήματος για την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε και μετά την απαραίτητη ξεκούραση, αρχίζει η δουλειά. Όχι προφανώς για τους παίκτες της Ένωσης, αλλά για τον Ματίας Αλμέιδα και τα στελέχη της διοίκησης που θα τρέξουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Η Ένωση φέτος έχει αυξημένες υποχρεώσεις, καθώς η συμμετοχή της στην Ευρώπη και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο Champions League, υποχρεώνουν τον Δημήτρη Μελισσανίδη να ανεβάσει το μπάτζετ και τον Αργεντινό προπονητή να μεγαλώσει το ρόστερ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε όπως σας έγραψε σε σχετικό θέμα και ο Ευάγγελος Μίχος στο Sportdog.gr, ότι ο κόουτς πλέον χτίζει την ομάδα έχοντας τρεις παίκτες σε κάθε θέση!

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη αλλαγή του Αλμέιδα στον σχεδιασμό, ενώ ήδη έχει στο μπλοκάκι του και συγκεκριμένα ονόματα παικτών. Προτεραιότητα βέβαια αποτελεί η παραμονή του Ορμπελίν Πινέδα, ωστόσο δεν είναι εύκολη υπόθεση και ήδη στην Ένωση «ψάχνονται» και για τον αντικαταστάτη του. Το ίδιο ισχύει και για την άμυνα, όπου ο Αργεντινός έχει ζητήσει την απόκτηση ενός βασικού κεντρικού αμυντικού. Πιθανότατα δεν θα παραμείνει ο Γιώργος Τζαβέλλας, ενώ γνωρίζει και ο ίδιος πως το δίδυμο Μουκουντί-Βίντα δύσκολα θα αντέξει σε συνεχόμενα δύσκολα ματς σε Ευρώπη και Ελλάδα.

 

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ τσεκάρει και παίκτες από την Ελλάδα, οι οποίοι θα χτίσουν έναν ελληνικό κορμό και θα δώσει βοήθειες μέσα στη σεζόν. Γι’ αυτό άλλωστε και θα αποκτηθεί ο Σταύρος Πήλιος από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ υπάρχει κι άλλος ένας Έλληνας που βρίσκεται πολύ ψηλά στη μεταγραφική λίστα και αρέσει ιδιαίτερα στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο λόγος για τον Χρήστο Μανδά, ο οποίος έκανε τρομερή σεζόν στον ΟΦΗ και ετοιμάζεται για μεταγραφή. Το Sportdog.gr σας έχει αποκαλύψει πως ο Έλληνας κίπερ έχει προτάσεις ήδη από το εξωτερικό, ωστόσο η Ένωση τον… πολιορκεί και σίγουρα αν δεν βρει πρόταση 2 εκατομμύριων από ξένη ομάδα, θα γίνει κίνηση για να ανέβει στην Αθήνα.

Βέβαια, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αδειάσει μία θέση τερματοφύλακα και όλα δείχνουν ότι ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς δύσκολα θα παραμείνει. Ο Αυστριακός, που ήταν εξαιρετικός στον τελικό του Κυπέλλου, θέλει να παίζει παραπάνω, όμως ο Αθανασιάδης δικαίως έχει πάρει τα γάντια του βασικού και δύσκολα θα αλλάξει αυτή η κατάσταση και του χρόνου.

Παρόλα αυτά, ο Στάνκοβιτς θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τον Αλμέιδα για να συζητήσουν σχετικά με το πλάνο που ετοιμάζει ο Αργεντινός προπονητής για τη νέα σεζόν. Εάν δεν μείνει ικανοποιημένος θα ζητήσει να φύγει και τότε η ΑΕΚ θα κάνει δυναμικό μπάσιμο για τον Μανδά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αλμέιδα όπως Φάντρονκ! Σπουδαιότερο έργο Μελισσανίδη η Φιλαδέλφεια - Έκλαψα μέσα στο γήπεδο"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags