Facebook Pixel Χρήστος Μανδάς: Ποια ΑΕΚ; Αλλού πάει ο Μανδάς - Το τεράστιο deal Σαμαράδων και ο όρος για την επόμενη μεταγραφή!
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-07 12:56:00

Ποια ΑΕΚ; Αλλού πάει ο Μανδάς - Το τεράστιο deal Σαμαράδων και ο όρος για την επόμενη μεταγραφή!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ποια ΑΕΚ; Αλλού πάει ο Μανδάς - Το τεράστιο deal Σαμαράδων και ο όρος για την επόμενη μεταγραφή!

Το πέναλτι του Χάμες. Η φοβερή εμφάνιση με ΟΦΗ και η ενημέρωση Λυσάνδρου για το μέλλον του Έλληνα τερματοφύλακα.

Ο Χρήστος Μανδάς είναι από τα ονόματα που αναμένεται να παίξουν πολύ δυνατή… μπάλα το καλοκαίρι, εξαιτίας της φούντωσης του ενδιαφέροντος γύρω από τα μεταγραφικά. Βλέπετε η παρουσία του 21χρονου τερματοφύλακα τη φετινή χρονιά, υπερασπιζόμενος τα δοκάρια του ΟΦΗ, ήταν εξαιρετική. Ο γκολκίπερ των Κρητικών δέχτηκε 31 γκολ, ενώ κράτησε σε 8 ματς ανέπαφη την εστία της ομάδας του, η οποία τερμάτισε στην 7η θέση του πρωταθλήματος της Super League.

Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι υπάρχει ενδιαφέρον από Ελλάδα (ακούγεται για ΑΕΚ) και από εξωτερικό (Γερμανία και Ισπανία). Ωστόσο, ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα για τον γκολκίπερ, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ερμή Κορυδαλλού, πριν μετακομίσει στο Περιστέρι για λογαριασμό του Ατρομήτου. Πέρασε πολύ δύσκολα, μέχρι να καθιερωθεί και να αποτελεί σήμερα μια πολύ δυνατή περίπτωση.

 

Το Sportdog δεν μπορεί να ξεχάσει τα γραπτά του Ευάγγελου Μίχου πριν δύο χρόνια, λίγους μήνες προτού ο νεαρός πορτιέρε πάρει το καράβι για το Ηράκλειο, αποχωρώντας από την ομάδα των δυτικών προαστίων. O μετρ των μεταγραφικών στη στήλη «Μιχείες» στις 29 Οκτωβρίου 2021 μετέφερε ένα σκηνικό απαξίωσης γύρω από τον Έλληνα τερματοφύλακα, ο οποίος παρότι μπορούσε να αποφέρει έσοδα στον σύλλογο, έφυγε ως ελεύθερος.

Σταχυολογούμε μερικά σημεία που φωτίζουν την παρουσία του:

-Σε άλλη ομάδα, επιπέδου Ατρομήτου, ο Μανδάς πιθανότατα θα αντιμετωπιζόταν σαν πρότζεκτ (που είναι) και θα είχε άλλη διαχείριση (θα έπρεπε), απο αυτή που έχει την τελευταία 2ετία στο Περιστέρι.

-Ποτέ δεν τον εμπιστεύτηκε πραγματικά, αντιθέτως διαλύοντάς τον ψυχολογικά αφού πάντα στο πρώτο σοβαρό λάθος τον... άδειαζες/έστελνες στον πάγκο!

-Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα πρίν απο δυο σεζόν κι ενώ προερχόταν απο σερί καλών εμφανίσεων, μετά απο ένα...παιδικό λάθος του κόντρα στην ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, που στοίχισε στον Ατρόμητο, ο τότε κόουτς Γιάννης Αναστασίου είχε αποφασίσει να τον στηρίξει και να πάει με αυτόν βασικό στο "Καραισκάκης", για το ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά με διοικητική παρέμβαση μπήκε στην ενδεκάδα ο Μέγιερι!!

-…"εγκλημάτισε" στην διαχείριση ενός ταλέντου και κυρίως ενός περιουσιακού στοιχείου τύπου Μανδά, το οποίο όπως φαίνεται θα το χάσει χωρίς να πάρει φράγκο!

-Ο free Μανδάς ,λοιπόν, είναι ένα άκρως ελκυστικό πακέτο για ομάδες αλλά κι ... ατζέντηδες.
 

Ο Μανδάς πήγε στο Ηράκλειο τον Ιανούαριο του 2022. Ήταν μία μεγάλη κίνηση που έκανε ο Γιώργος και ο Γιάννης Σαμαράς ανταλλάσσοντας τον Αντίλ Ναμπί έναν παίκτη που είχε κάνει τον κύκλο του στον ΟΦΗ. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής υπέγραψε για 5 χρόνια και του έβαλαν και ρήτρα ύψους 1,5 εκατ.Ευρώ (!!!).

Και στον ΟΦΗ όμως έπρεπε να υπερβεί πολλά εμπόδια! υπολογιζόταν ως τέταρτος τερματοφύλακας, έχοντας μπροστά του Επασί, Βάτερμαν και Σωτηρίου. Το ντεμπούτο του, δε, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και καταστροφικό εξαιτίας της κρισιμότητας της θέσης του! Ο Μανδάς δέχτηκε πέντε γκολ από τον Βόλο, για την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ.

Όπως φάνηκε από την εξέλιξη της ιστορίας, δεν τον πήρε από κάτω. Δούλεψε και άδραξε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν. Γιατί τη σεζόν 2022-2023 δεν ξεκίνησε ως βασικός, αλλά ως δεύτερος πίσω από τον Στέφενς, ο οποίος δεν εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του. Ο Μανδάς το εκμεταλλεύτηκε.

Στο ματς με τον Ολυμπιακό, για την 7η αγωνιστική, πήρε γάντια βασικού, απέκρουσε πέναλτι του Χάμες Ροντρίγκες και (παρά την ήττα με 2-1) δεν ξαναβγήκε από τα γκολπόστ μέχρι το τέλος της χρονιάς. Βελτιώθηκε σταδιακά από παιχνίδι σε παιχνίδι, ιδιαίτερα με τη μπάλα στα πόδια και έφτασε σε σημείο να ψηφιστεί ως MVP από τους οπαδούς του ΟΦΗ, για δύο συνεχόμενους μήνες, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Η διακοπή εξαιτίας του Μουντιάλ δεν τον επηρέασε κάτι που φάνηκε στο ισόπαλο 0-0 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπου κατέβασε ρολά.

 

Όσον αφορά το μέλλον του, πρόσφατα ο Μηνάς Λυσσάνδρου ενημέρωσε τους ρεπόρτερ του ΟΦΗ για την περίπτωσή του. Όλα δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να φύγει για εξωτερικό, παρά τη φημολογία γύρω από την ΑΕΚ. Το σίγουρο είναι, ότι ο Μανδάς θέλει να πάει σε ομάδα που να παίζει συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις που έκανε φέτος!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags