Ολυμπιακός - Ασιέρ Βιγιαλίμπρε: Με τους Πειραιώτες έχει συνδεθεί το όνομα του διεθνή Ισπανού επιθετικού, που ανήκει στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και φέτος αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Αλαβές, με τη φανέλα της οποίας σε 20 ματς είχε 6 γκολ και 2 ασίστ.

Η περίπτωσή του έχει ενδιαφέρον κι αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από όλους οι Κορδόν και Μαρτίνεθ, καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν τον "βλέπει" για το ρόστερ τής ομάδας του και, άρα, μπορεί να έρθει πιο εύκολα στο Λιμάνι.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιώργο Τεριακή, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Ισπανία, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες για την περίπτωσή του.

"Δεν παίζει λόγω Βαλβέρδε - Βασικός στην Αλαβές - Δεν κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό"

"Ο Βιγιαλίμπρε είναι παίκτης της Αθλέτικ Μπιλμπάο, μπήκε στην αρχή και βοήθησε την ομάδα- Πήρε το Κύπελλο πρόπερσι και έκανε συμμετοχές. Όχι ως βασικός, αλλά στο ροτέισον - Η πρώτη αλλαγή ας πούμε. Από τη στιγμή που ανέλαβε ο Βαλβέρδε, όμως, έπεσε ο χρόνος συμμετοχής του", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Τι έκανε πέρσι στην Αλαβές;

"Τον έδωσαν βασικό στην Αλαβές τον Γενάρη, έπαιξε βασικός, και η ομάδα του πήρε την άνοδο στη La Liga. Κλασσικό 9άρι, έχει καλή επαφή με τα δίχτυα, αλλά και πάλι δεν θα έλεγα ότι είναι επίπεδο για να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό".

"Πέφτει επίπεδο με Βιγιαλίμπρε ο Ολυμπιακός - Καλύτερος ο Μπράντον Τόμας"

Σε σχέση με τους Μπακαμπού και Ελ Αραμπί, δηλαδή;

"Αν η σειρά των επιθετικών του Ολυμπιακού είναι από τον Ελ Αραμπί και τον Μπακαμπού να πάει μετά στον Βιγιαλίμπρε, πέφτει επίπεδο. Καμία σχέση και ως σωματοδομή, είναι πιο γήινο το σώμα του σε σχέση με τους άλλους δύο. Είναι ένας φορ περιοχής, όχι πολύ ψηλός, αλλά με καλές επαφές και καλή τεχνική κατάρτιση".

Δεν τον "βλέπεις" στον Ολυμπιακό δηλαδή;

"Αν ερχόταν ως δεύτερος επιθετικός, θα ήταν πολύ καλή περίπτωση. Αλλά ξεκάθαρα ως δεύτερο επιθετικός, όχι να είναι αυτός ο βασικος. Δεν θα έλεγα ότι είναι καλύτερος Μπράντον Τόμας, για παράδειγμα, που παίζει στον ΠΑΟΚ".

"Δεν ήταν τυχαίος ο Βαγέχο - Είχε μέλλον ως πιτσιρικάς - Κατηφόρα"

Στην πολύ καλή ηλικία των 26 ετών είναι ο διεθνής Ισπανός στόπερ, Χεσούς Βαγιέχο, παίκτης από τα σπλάχνα τής Ρεάλ Μαδρίτης, με πολλές παραστάσεις σε κορυφαίο επίπεδο, που το ρεπορτάζ τον έχει συνδέσει με τους Πειραιώτες.

Ο Βαγέχο βρίσκεται τυπικά στη Ρεάλ από το 2015 αλλά έχει παίξει στη Γερμανία και την Αγγλία με τη μορφή δανεισμού, και το συμβόλαιό του με τη Βασίλισσα ολοκληρώνεται το 2025.

Το sportdog μίλησε με τον δημοσιογράφο Γιώργο Τεριακή, που έχει άριστη γνώση τού ισπανικού ποδοσφαίρου, για να σχολιάσει την είδηση.

"Ο Βαγιέχο στα πολύ πρώτα του ήταν στην Κ21 της Ισπανίας, ήταν ταλέντο, δεν είναι τυχαίος. Ως πιτσιρικάς είχε μέλλον αλλά δεν του βγήκε, είχε και πολλούς τραυματισμούς", σχολίασε, αρχικά, ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Η Ρεάλ τον είχε πάρει μετά από μια πολύ καλή σεζόν στη Σαραγόσα, που είχε κάνει παράλληλα την ίδια σεζόν καλό τουρνουά με την U21 της Ισπανίας. Από τότε όμως υπάρχει μια κατηφόρα, πήγε δανεικός σε πολλές ομάδες. Στη Ρεάλ ήταν 5ος στοπερ, με λίγα λεπτά συμμετοχής την τελευταία διετία".

"Για αυτό είναι σε κακή κατάσταση - Δεν έχει βλέψεις για μεγάλο συμβόλαιο - Καλύτερος ο Μπάρτρα"

Μπορεί να κάνει τη διαφορά αν έρθει στην Ελλάδα;

"Δεν θεωρώ ότι είναι αξιόλογη περίπτωση στην Ελλάδα, τουλάχιστον τώρα είναι σε κακή κατάσταση γιατί είναι ανενεργός εδώ και δύο-τρία χρόνια".

Τι μπορεί να ζητήσει η Ρεάλ για να τον παραχωρήσει;

"Ψάχνει να βρει συμβόλαιο, δε νομίζω να έχει πολλές βλέψεις για μεγάλο συμβόλαιο ο ίδιος ή η ομάδα του. Αλλά σε σχέση με τον Μπάρτρα, που επίσης ακούγεται και είναι παίκτης επιπέδου Γιουρόπα Λιγκ βασικός, να πας στον Βαγιέχο; Πέφτεις επίπεδο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαφ από την Ισπανία υπογράφει ο Κορδόν - "Τελειώνει" ο Ζινκερνάγκελ - Φερνει τον Βαγιέχο από τη Ρεάλ Μαδρίτης;