Ο Ολυμπιακός συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις του τελευταίου μήνα, πέρασε εύκολα και από την Τσουκαρίτσκι και πλέον μπορεί να αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος από την καλοκαιρινή ευρωπαϊκή του πορεία, αλλά φυσικά και από την βελτίωση που παρουσιάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ χτίζει ένα σύνολο με αρχή, μέση και τέλος και είναι φανερό πλέον πως προσπαθεί (και έχει καταφέρει) να επιβάλει τον… νόμο του. Φτιάχνει μία ισπανική ομάδα, που τρέχει πολύ, πιέζει ψηλά, κλέβει μπάλες, δημιουργεί φάσεις και βρίσκει εύκολα γκολ. Σε αυτό προφανώς τον βοηθάνε οι ποιοτικές λύσεις που έχει στο ρόστερ, αλλά και η δυναμικότητα των αντιπάλων του, γιατί ακόμα δεν τον έχουμε δει απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους.

Ο Ισπανός είναι φανερό πως θέλει να καθιερώσει μία σταθερή άμυνα, που θα αποφεύγει τα πολλά λάθη και θα προσπαθεί να χτίζει τις επιθέσεις, ενώ για να τους διευκολύνει έχει δύο… μηχανάκια στη μεσαία γραμμή. Κι αν τον (καλό και συγκεντρωμένο) Μαντί Καμαρά ξέραμε πως μπορεί να κάνει την διαφορά στο γήπεδο, οι πρώτες εμφανίσεις του Φραντσίσκο Έσε αποτελεί ευχάριστη έκπληξη. Ο Αργεντινός έχει τρεξίματα, είναι σωστές οι μεταβιβάσεις του και μπορεί να κρατάει το κέντρο ανασταλτικά και να δίνει τον ρυθμό επιθετικά. Παράλληλα, είδαμε πως έχει και καλό σουτ, άρα μπορεί να απειλήσει τις αντίπαλες άμυνες και γενικά δείχνει πως μπορεί να είναι η… αποκάλυψη του καλοκαιριού.

 

Βέβαια, στο ματς της Τρίτης τα «φώτα» τράβηξε πάνω του ο Πεπ Μπιέλ, ο οποίος αν βρεθεί σε καλή μέρα, έχει τέτοια ποιότητα που… χαζεύει αντιπάλους και ομορφαίνει το παιχνίδι. Δεν είναι μόνο το γκολ, αλλά οι συνολικές επαφές του. Μάλιστα, είναι τεράστια τύχη για τον Μαρτίνεθ πως χωράει μαζί στην 11αδα με τον Κώστα Φορτούνη, αν και ο προπονητής τους δεν σταματάει σε κάθε ματς να τους… βάζει τις φωνές. Το μεγάλο του παράπονο είναι δεν πατάνε περιοχή και ότι κάποιες φορές κρατάνε παραπάνω την μπάλα, κάτι που δεν κάνει ο Γιώργος Μασούρας, από τον οποίο είναι απόλυτα ευχαριστημένος.

Γι’ αυτό και η μεταγραφή του εξτρέμ (Σολμπάκεν πιθανότατα) ίσως φέρει αλλαγές και στείλει ένα από δύο δεκάρια στον πάγκο. Το ίδιο βέβαια θα συμβεί και με τους Ελ Αραμπί (δεν τον θέλει η μπάλα) και Ελ Κάαμι, καθώς στο Λιμάνι σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες «παλεύουν» μία ακόμα μεγάλη μεταγραφή, για την επίθεση!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υποψήφιοι αντίπαλοι στο Europa: Μεγαθήρια και… ευκαιρίες - Ελπίζει ο Ολυμπιακός, άσχημα νέα για ΑΕΚ-ΠΑΟ