''Καρυδάτο'' διπλό από τον ΠΑΟ στο Αθανάσιος Διάκος χάρη στο γκολ του Άντραζ Σπόραρ στο 90ο λεπτό. Οι πράσινοι προηγήθηκαν στο 31' με γκολάρα του Μλαντένοβιτς, ενώ ο Καρλίτος ισοφάρισε στο 63΄ για τους γηπεδούχους. Ο Σπόραρ έγραψε το 1-2 στο 90' με κεφαλιά ακριβείας και έδωσε το πολυπόθητο τρίποντο στους πράσινους. Στους 25 βαθμούς και μόνος πρώτος ο Παναθηναϊκός, έμεινε στους 15 πόντους η Λαμία!

Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου μπήκε με μόλις μία διαφοροποίηση σε σχέση με το τελευταίο της ματς στο πρωτάθλημα. Η Λαμία είναι η ευχάριστη έκπληξη της Super League, όπως τόνισε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι γηπεδούχοι ήθελαν ένα μεγάλο αποτέλεσμα απέναντι στους πρωτοπόρους. Η Λαμία άρχισε το ματς με τον Κοσέλεφ κάτω από την εστία και στην άμυνα τους Σίντκλεϊ, Τζανετόπουλο, Παπαδόπουλος και Σιμόν. Στη μεσαία γραμμή βρίσκονταν οι Τζανδάρης, Νούνιες, Σλίβκα, Τσιλούλης, Μαρτίνεθ και στην κορυφή της επίθεσης ο Καρλίτος.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη πλευρά άρχισε την αναμέτρηση ως επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα και ήθελε ακόμη ένα τρίποντο στο πρωτάθλημα, λίγες μέρες πριν το ματς με τη Ρεν για το Europa League. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε επτά αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Πανσερραϊκό. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μπρινιόλι, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ, Γεντβάι και Βαγιαννίδης. Στον πράσινο άξονα ήταν οι Αράο, Τσέριν και Τζούρισιτς ενώ στα άκρα οι Μαντσίνι και Βέρμπιτς. Στην κορυφή ήταν ο Φώτης Ιωαννίδης.  

Η ''ρουκέτα'' του Μλαντένοβιτς έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟ

Ο αγώνας άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φίλους του ποδοσφαίρου, καθώς μόλις στα 45 δευτερόλεπτα οι φιλοξενούμενοι είχαν απειλήσει. Ο Φώτης Ιωαννίδης έλαβε την πάσα του Βαγιαννίδη, απέφυγε μαεστρικά τον Τζανετόπουλο αλλά το τελείωμά του κατέληξε στο δεξί δοκάρι. Η Λαμία λίγα λεπτά αργότερα, στο 9΄, απάντησε στα... δοκάρια! Ο Καρλίτος πάσαρε στον Τσιλούλη, αυτός βρήκε δοκάρι στην προσπάθειά του και στη συνέχεια ο Καρλίτος δεν κέρδισε τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Από εκείνο το σημείο και ύστερα οι πράσινοι έλεγξαν το ρυθμό πλήρως και κυκλοφορούσαν την μπάλα με ασφάλεια, αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί.

Αυτό συνέβη στο 31ο λεπτό, όταν και ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με γκολάρα του Μλαντένοβιτς. Ο Μαντσίνι άνοιξε την μπάλα, έκοψε παράλληλα όμως κανείς μέσα από την περιοχή δεν πήρε την μπάλα. Αυτή έφτασε στον Μλαντένοβιτς, ο οποίος ήταν λίγο έξω από τη γραμμή της περιοχής. Ο Σέρβος μπακ είχε μια φοβερή έμπνευση, σουτάροντας από μακριά και σκοράροντας ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα! Έτσι, το Τριφύλλι πήρε προβάδισμα προτού κλείσει το πρώτο μέρος.

 
Η Λαμία δεν τα έβαλε κάτω και αποπειράθηκε να ισοφαρίσει αμέσως. Ο Σίντκλεϊ στο 39' έκανε σέντρα και ο Μαρτίνεθ λάθεψε παρότι ήταν πολύ κοντά στην εστία. Στο 43ο λεπτό ο Νούνιες σούταρε από καλή θέση, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει.
 
''Χιτσκοκικό'' διπλό με... Σκόραρ!
 
Το δεύτερο ημίχρονο τα είχε όλα... Η πρώτη καλή στιμγή άργησε να έρθει μιας και ο ΠΑΟ απλώς κυκλοφορούσε την μπάλα και είχε ως προτεραιότητα να μην απειληθεί! Αυτό, όμως, συνέβη με τον Καρλίτος στο 63ο λεπτό να φέρνει το ματς σε απόλυτη ισορροπία και με ευθύβολο σουτ έκανε το 1-1. Ευθύνη στο τέρμα φέρει και ο Μπρινιόλι, ο οποίος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Αυτό ήταν και το σημείο που άρχισε το... χάος!

Ο Ιωαννίδης στο 68ο λεπτό νικήθηκε από τον Κοσέλεφ και στο 73΄ οι πράσινοι πήραν πέναλτι από πτώση του Παλάσιος. Ο Έλληνας στράικερ είχε βρει, όμως, την μπάλα και ο Παλάσιος ήταν εκτεθειμένος. Και η Λαμία την... έπαθε, όταν ο Τσιλούλης σκόραρε αλλά για εκατοστά ήταν οφσάιντ και το τέρμα του ακυρώθηκε! 

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο 83' ο Μανούχος εφηύρε κόκκινη κάρτα στον Αράο σε μια φάση που ο Βραζιλιάνος δεν έχει το πόδι του κοντά στον Ακούνια και τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν. Ο ΠΑΟ έψαχνε τη μία φάση και ο Άντραζ Σπόραρ τη μετουσίωσε σε γκολ στο 90ο λεπτό, όταν με κεφαλιά έκανε το 1-2. Στην τελευταία φάση του ματς οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, όμως ο Σλοβένος έστειλε την μπάλα άουτ. Έχοντας βάλει το κρίσιμο γκολ, αυτή η φάση δεν έπαιξε κανέναν ρόλο και το Τριφύλλι έφυγε με το σπουδαίο τρίποντο από τη Λαμία! 

Ο Ιωαννίδης