Facebook Pixel ΑΕΚ: Στα Σπάτα ο... νέος Τοροσίδης για ΑΕΚ - Δεξί μπακ με τακτική προσήλωση - Στα 16 κυνηγάει το μεγάλο όνειρο!
| 2023-12-23 21:39:00

Στα Σπάτα ο... νέος Τοροσίδης για ΑΕΚ - Δεξί μπακ με τακτική προσήλωση - Στα 16 κυνηγάει το μεγάλο όνειρο!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Στα Σπάτα ο... νέος Τοροσίδης για ΑΕΚ - Δεξί μπακ με τακτική προσήλωση - Στα 16 κυνηγάει το μεγάλο όνειρο!

Είναι τακτικά άψογος και παίζει με μυαλό - Έχει αγωνιστεί στο ΑΠΟΕΛ

Τον Γιώργο Ασλανίδη θα δοκιμάσει η ΑΕΚ! Ο 16χρονος ποδοσφαιριστής βρέθηκε το τετραήμερο 18-21 Δεκεμβρίου στο προπονητικό κέντρο της Ένωσης στα Σπάτα προκειμένου να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να πείσει τους ανθρώπους των «κιτρινόμαυρων», ότι αξίζει να φορέσει τη φανέλα με τον δικέφαλο αετό στο στήθος.

Από το χωριό του Βασίλη Τοροσίδη

Ο Ασλανίδης αγωνίζεται στον Άρη Πετεινού. Ο Πετεινός είναι ένα χωριό του νομού Ξάνθης, το οποίο ανήκει στο δήμο Αβδήρων, το οποίο βρίσκεται 3 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα του Νομού με 1.118 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Ποιο είναι το ιδιαίτερο στοιχείο της συγκεκριμένης περιοχής; Πρόκειται για τη γενέτειρα του παλαίμαχου παίκτη του Ολυμπιακού και της Ξάνθης, Βασίλη Τοροσίδη.

Μάλιστα οι Ακαδημίες του Άρη Πετεινού φέρουν το όνομα του αείμνηστου πατέρα του βετεράνου αμυντικού, Ευστάθιου, ο οποίος είναι γνωστό πως ήταν φίλαθλος της ΑΕΚ. Οι Ακαδημίες της τοπικής ομάδας από τις αρχές Δεκεμβρίου 2023 εντάσσονται στον 4ο κύκλο του προγράμματος ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΟΠΑΠ μετά από αξιολόγηση εκατοντάδων αξιόλογων Ακαδημιών από όλη τη χώρα.

Ο Άρης Πετεινός αριθμεί πάνω από 200 παιδιά στις Υποδομές του. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πρώτη ομάδα αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική, ενώ έχει και δεύτερη ομάδα που παίζει στη δεύτερη κατηγορία του τοπικού Ξάνθης, όπου αξιοποιούνται παιδιά από τις Ακαδημίες του. Οι μικροί ποδοσφαιριστές δεν είναι όλοι κάτοικοι του χωριού, αλλά και από άλλα μέρη του Νομού. Ο Γιώργος Ασλανίδης για παράδειγμα έρχεται από την πόλη της Ξάνθης.

Ξάνθη-Κύπρος και επιστροφή

Γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 2007. Ξεκίνησε να παίζει μπάλα στον Άρη σε ηλικία 4 ετών. Στην ηλικία των 8 ετών, επειδή ο πατέρας του είναι στρατιωτικός μετακόμισε στην Κύπρο. Εκεί εντάχθηκε στα τμήματα του ΑΠΟΕΛ. Στη Μεγαλόνησο έμεινε μέχρι τα 10 όποτε και επέστρεψε στην Ξάνθη και τον Άρη Πετεινού.

 Από 11 μέχρι 14 ετών πήγε στον ΑΟ Ξάνθης, όπου για μία τριετία αγωνίστηκε στα τμήματα Κ12-Κ15. Στη συνέχεια επέστρεψε για δεύτερη φορά στον Άρη και αγωνίστηκε με την πρώτη ομάδα στο Α’ τοπικό. Συμμετείχε στα μπαράζ ανόδου και ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας στην πορεία που έκανε για να πάρει το εισιτήριο στη Γ’ Εθνική και ήταν από τους πρωταγωνιστές.

Δεξί μπακ με τακτική προσήλωση

Ο Ασλανίδης αγωνίζεται ως δεξί μπακ. Όπως ανέφερε στο Sportdog μια πηγή από τη Θράκη, παίζει πολύ καλά τη θέση του και μυαλωμένα. Έχει σωστές τοποθετήσεις, είναι καλός με τη μπάλα στα πόδια και στις μεταβιβάσεις του. Είναι περισσότερο αμυντικό παρά επιθετικό μπακ, γιατί τακτικά είναι άψογος, αλλά δεν υστερεί στις επιθετικές του εξορμήσεις. Θα μπορέσει να παίξει 1-2 με το δεκάρι, ή να βγει μπροστά και να σεντράρει. Δεν είναι υψηλόσωμος. Είναι 1,75 μ. πολύ καλά γυμνασμένος. Η ταχύτητα δεν είναι το φόρτε του, ενώ η τεχνική χαρακτηρίζεται ως ικανοποιητική για τη θέση που αγωνίζεται.

Ως χαρακτήρας είναι συνεσταλμένος. Προσέχει τη ζωή του και είναι μετρημένος, δείχνοντας μία σοβαρότητα. Τα πάει καλά και με το σχολείο. Πώς βρέθηκε στο στόχαστρο της ΑΕΚ; Υπάρχουν τρεις πιθανότητες. Είτε η πληροφόρηση να ήλθε από τις προεπιλογές είτε από τους αγώνες της ΕΠΣ καθώς ο Ασλανίδης ήταν μέλος της μικτής του Νομού ή λόγω της σύνδεσης των Ακαδημιών του Άρη Πετεινού με τον ΟΠΑΠ.

Ο πιτσιρικάς χρησιμοποιήθηκε ως βασικός από τον προπονητή του, Ανέστη Νεοφυτίδη, στο ματς με τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης στο Κιλκίς, ωστόσο έγινε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, προκειμένου να προφυλαχθεί αφενός για τη δοκιμή του στην ΑΕΚ και αφετέρου επειδή θεωρείται πολύ σημαντική μονάδα της ομάδας. Πάντως εν τη απουσία του στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του δέχτηκε γκολ στο 57’ και ηττήθηκε με 1-0. Μάλιστα ο τοπικός Τύπος αναφέρει ότι ο Άρης «πλήρωσε ακριβά την αμυντική αδράνεια μετά από στημένη μπάλα και από αδυναμία απομάκρυνσης του κινδύνου».

Όπως και να έχει το γεγονός, ότι έρχεται να δοκιμαστεί στην ΑΕΚ είναι σημαντικό για ένα ελληνόπουλο 16 χρονών. Η εμπειρία θα είναι μοναδική και πρέπει να τη ζήσει. Το αν θα εξελιχθεί σε νέος Τοροσίδης είναι προϊόν δουλειάς, υπομονής, αλλά και τύχης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags