Άλλη μία βραδιά πολλών συγκινήσεων πρόσφερε η ΑΕΚ στον κόσμο της, αυτή τη φορά απέναντι στη Ντιναμό Κιέβο. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, αποδείχτηκε όμως πολύ σκληρή για να πεθάνει, έδειξε ότι διαθέτει ψυχικά αποθέματα και παρά την εχθρική διαιτησία γύρισε το παιχνίδι.

Το σκορ βέβαια θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό και η υπόθεση πρόκριση ευκολότερη, αν η Ένωση αξιοποιούσε τις ευκαιρίες που είχε, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Αν έμπαινε δηλαδή το σουτ του Λάζαρου στην πρώτη ευκαιρία που έκανε με την είσοδό του, το φάουλ του Γκάλο ή κεφαλιά του πρώτου στο τέλος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το στήσιμο του Χιμένεθ εξέπληξε τους πάντες πριν τη σέντρα στο πρώτο παιχνίδι των 32 του Europa League. «Τι όνειρο είδε», αναρωτιόντουσαν πολλοί Ενωσίτες.

Ο Ισπανός προφανώς για λόγους τακτικής και διαχείρισης δυνάμεων, άφησε εκτός αρχικής σύνθεσης Τσιγκρίνσκι, Λάζαρο, Αραούχο και επέλεξε Λαμπρόπουλο, Κλωναρίδη και Γιακουμάκη. Με τον τελευταίο, δε, όπως μας έλεγαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, έχει τρελαθεί ο Ισπανός τεχνικός στις προπονήσεις.

Η επιλογή του Γιακουμάκη δικαίωσε τον Μανόλο. Ο Κρητίκαρος έδωσε πολλές μάχες απέναντι στο πανύψηλο δίδυμο στόπερ των Χατσερίντη και Καντάρ. Ο Κλωναρίδης ήταν ο γνωστός Κλωναρίδης, ενώ και ο Λαμπρόπουλος δεν τα πήγε άσχημα. Επίσης και ο Μπακασέτας ήταν πολύ θετικός, όπως και ο Γαλανόπουλος, ο οποίος σε σχέση με τον Σιμόες παρουσιάζει περισσότερες οργανωτικές αρετές.

Πρόβλημα για την ΑΕΚ ήταν ο εκνευρισμός του Λιβάγια που δεν ήταν σε καλή βραδιά. Έκανε πολλά λάθη με την Ένωση να στερείται δημιουργικότητας. Το γκολ δε προήλθε από λάθος του αγαπημένου παίκτη του Χιμένεθ, του Μπακάκη, ο οποίος σε ένα ακόμα ματς είχε θετική παρουσία, αλλά στο 0-1 φέρει ευθύνη.

Με την είσοδο του Λάζαρου και του Αραούχο όμως ο Κροάτης βελτιώθηκε κάπως χωρίς ωστόσο να δώσει φοβερές βοήθειες.

Σε ένα ακόμα παιχνίδι φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι αλλαγές του προπονητή έκριναν την αναμέτρηση. Γιατί όντως οι είσοδος του Έλληνα εξτρέμ και του Αργεντίνου επιθετικού άλλαξαν το παιχνίδι, ενώ ο Αϊντάρεβιτς αποδείχτηκε χρυσή αλλαγή, αφού στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα βρήκε δίχτυα και έσωσε την παρτίδα για την Ένωση.

Είναι σημαντικό επίσης, ότι σε ένα ακόμα παιχνίδι, ένα ακόμα ευρωπαϊκό ραντεβού, η ΑΕΚ δεν συμβιβάστηκε με την ήττα. Δεν πτοήθηκε απο τη διαιτησία του κάκιστου Ντε Σέρο που άφησε τους Ουκρανούς να παίζουν με 11 (ο Γκαρμάς έπρεπε να αποβληθεί) και οι αποφάσεις του ήταν άλλα ντάλλων.

Ο Δικέφαλος φαίνεται ικανός για όλα. Ακόμα και να πάρει την πρόκριση στη ρεβάνς. Έχει το μέταλλο και τον χαρακτήρα για να το καταφέρει. Το πιστεύουν και οι Ενωσίτες που φώναξαν στη λήξη, πόσο πιστεύουν, ότι η ομάδα τους μπορεί να προκριθεί στο Κίεβο.