Παναθηναϊκός - Ρικ Πιτίνο - Τζόρνταν Θίοντορ: Σε λίγες ώρες ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ με τον Ρικ Πιτίνο να μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά. Ο σπουδαίος Αμερικάνος προπονητής μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καλείται να παρουσιάσει μία μαχητική ομάδα, που θα προσπαθήσει να κάνει δύσκολη τη ζωή της ΤΣΣΚΑ, η οποία είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Παράλληλα, ο Πιτίνο έχει αρχίσει να κάνει τις επαφές του για την απόκτηση ενός πολύ καλού γκαρντ, που θα βάλει δίπλα στον Νικ Καλάθη. Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να πάρει και ψηλό, αλλά προτεραιότητα είναι η απόκτηση ενός περιφερειακού. Και αυτό, γιατί έχει κριθεί ότι ο Λεκαβίτσιους δεν μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω, ερχόμενος από τον πάγκο για να καλύψει τον Καλάθη.



Ο Πιτίνο έχει άριστη γνώση της αγοράς και δεν θα αργήσει να κάνει την κίνησή του. Οι μέρες περνάνε, ο χρόνος πιέζει και ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει παιχνίδια. Ηδη άλλωστε έχει μείνει πίσω. Αν δεν έμενε πίσω, δεν θα άλλαζε και τον Τσάβι Πασκουάλ. Είναι απλά τα πράγματα.

Ο Πιτίνο θέλει έναν παίκτη σαν τον Τζόρνταν Θίοντορ, που άφησε ελεύθερο η Αρμάνι ή σαν τον Πέιτον Σίβα της Αλμπα, που είχε παίκτη στο πανεπιστήμιο του Λούιβιλ. Να είναι, δηλαδή, δημιουργικός, παράλληλα, όμως, να είναι και καλός εκτελεστής. Και κυρίως να έχει καλό τρίποντο, τομέας στον οποίο έχει πρόβλημα ο Παναθηναϊκός.

Ο νέος προπονητής, πάντως, του «τριφυλλιού» έχει ως βασικό του χαρακτηριστικό την άμυνα. Για αυτόν, από εκεί ξεκινάνε τα πάντα. Και ίσως στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ πάρουμε μία έντονη πρώτη γεύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βαριά ατάκα για Ολυμπιακό:«Για αυτό κονταίνει! Ξεσκαρτάρισμα Μπλατ - Να δω τον Πιτίνο σε...»!