O ΠΑΟΚ που λέτε, έγινε 94ων ετών! 94 χρόνια ασπρόμαυρης ιστορίας, τρέλας και πάθους.

Ποτέ δεν ήμουν καλός στις ευχές. Ιδιαίτερα όταν έχω κάτι-κάποιον-κάποια στην καρδιά μου, δεν μπορώ να εκφράσω αυτό που θέλω με λόγια.

Και τον ΠΑΟΚ δεν τον αγαπάω απλά, είμαι... ερωτευμένος μαζί του.  Θα κάνω την προσπάθεια όμως και θα πω: «Χρόνια πολλά ΠΑΟΚάρα μου! Εύχομαι να γιγαντωθείς ακόμα περισσότερο και να σε βλέπω να... νικάς και τον φόβο να σκορπάς και ποτέ να μην τα παρατάς. Δεν σου εύχομαι τρόπαια, γιατί αυτά ξέρω ότι θα έρθουν!»

Φτάνει όμως με τις ευχές. Είπαμε δεν το έχω με αυτά. Πάμε να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο, που είμαι σίγουρος πως έλειψε σε όλους.

Ο Δικέφαλος λοιπόν πήρε την απόφαση να μειώσει την ηλικία του ρόστερ του και και το κόστος αυτού. Με μία πρώτη ανάγνωση, η κίνησή αυτή... ξενίζει για τα δεδομένα των «ασπρόμαυρων».

Ωστόσο, στον ΠΑΟΚ σκέφτονται μακροπρόθεσμα. Η πανδημία του κορονοϊού έχει ήδη αρχίσει να πλήττει και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η Σταντάρ Λιέγης πάει να βαρέσει κανόνι, επειδή δεν μπορεί να βρει μερικά εκατομμύρια. Ήδη ομάδες από τις μεγάλες λίγκες (Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία) αρχίζουν να έχουν μεγάλα θέματα.

Ο χάρτης του ποδοσφαίρου αλλάζει και όλοι οι σύλλογοι θα διαφοροποιήσουν το σκεπτικό τους.

Βέβαια, ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει από το προηγούμενο καλοκαίρι το project μείωσης του μέσου όρου ηλικίας του ρόστερ. Σίγουρα, η εμπειρία είναι κάτι που χρειάζεται στο ποδόσφαιρο, αλλά στην εποχή που ζούμε το άθλημα χρειάζεται έκρηξη-ταχύτητα και ένταση. Αυτά δυστυχώς, όσο περνούν τα χρόνια, χάνονται.

Προς Θεού, δεν λέω ότι πρέπει να φύγουν όλοι όσοι είναι κοντά ή έχουν ξεπεράσει τα τριάντα έτη από το ρόστερ, αλλά σίγουρα πρέπει να υπάρξουν αποχωρήσεις.

Μετά τις αποχωρήσεις όμως, πρέπει να υπάρξουν και προσθήκες. Εδώ λοιπόν είναι το δύσκολο κομμάτι, αφού οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πρέπει να κάνουν χειρουργικές κινήσεις, έτσι ώστε να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο επίπεδο στο ρόστερ.

Η φετινή μεταγραφική περίοδος θα είναι διαφορετική από όσες γνωρίζαμε. Θα υπάρξει πτώση τιμών, ενώ σίγουρα η όλη κατάσταση θα δημιουργήσει μεταγραφικές... ευκαιρίες. Εκεί λοιπόν πρέπει και θα χτυπήσει ο Δικέφαλος.

Και κάτι άσχετο με το ποδόσφαιρο...

Όλοι βρισκόμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού. Άλλοι, όπως εγώ επιλέγουν το Netflix και το Playstation για να περάσουν την ώρα. Υπάρχουν και εκείνοι που διαβάζουν βιβλία ή παίζουν επιτραπέζια κλπ κλπ.

Ωστόσο, όσο εμείς περνάμε ξέγνοιαστα την ώρα μας, κάποιοι συνάνθρωποι μας ζουν έναν πραγματικό εφιάλτη. Δυστυχώς η οικογενειακή βία είναι υπαρκτή. Σύζυγοι, σύντροφοι και παιδιά περνούν δύσκολες ώρες, αφού ουσιαστικά είναι κλεισμένοι στο ίδιο σπίτι με τον...  βασανιστή τους.

Αν ακούσουμε κάτι, ή δούμε, δεν πρέπει να γίνουμε οι τύποι που θα πουν «δεν βαριέσαι πού να μπλέκω τώρα». Ας σκεφτούμε πως έτσι σώζουμε στην κυριολεξία έναν ή περισσότερους ανθρώπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φοβερό σενάριο επιστροφής στον Ολυμπιακό - Βγάζει μάτια ο... - "Σφαγή" με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ!