Facebook Pixel Γιώργος Δώνης - Παναθηναϊκός: Έλεος έτσι όπως έγινε τα μεσάνυχτα - Δεν έχει τελειώσει ο Δώνης - Ρόκα, τι λες για όλα αυτά;
| 2020-05-30 19:14:00

Έλεος έτσι όπως έγινε τα μεσάνυχτα - Δεν έχει τελειώσει ο Δώνης - Ρόκα, τι λες για όλα αυτά;

του Κώστα Γκόντζου
Έλεος έτσι όπως έγινε τα μεσάνυχτα - Δεν έχει τελειώσει ο Δώνης - Ρόκα, τι λες για όλα αυτά;

Γιώργος Δώνης - Παναθηναϊκός: Ο παραλογισμός -ποδοσφαιρικός και μη- έχει χτυπήσει κόκκινο στον Παναθηναϊκό εδώ και καιρό.

Για την ακρίβεια εδώ και αρκετά χρόνια.

Και δυστυχώς για τους... οψίμως ανανήψαντες, δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρόνια που ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται στο τιμόνι του συλλόγου.

Αυτός ο παραλογισμός, αυτή η άνευ λογικής εξήγησης κατάσταση στον Παναθηναϊκό, επικρατεί, κυριαρχεί και καθορίζει τις εξελίξεις εδώ και μια δεκαπενταετία σχεδόν στο τριφύλλι.

Κι αυτό που έγινε τώρα με τον Δώνη, είναι απλά η φυσιολογική εξέλιξη μια ομάδας που συνήθισε να ζει και να αποφασίζει, κάτω από την επήρεια των κάθε λογής "νταβαντζήδων" εντός κι εκτός του συλλόγου, που εδώ και χρόνια καθορίζουν τις εξελίξεις σ΄αυτόν.

Απλά για μια ακόμα φορά, ο Αλαφούζος απέδειξε δύο πράγματα.

Το ότι πρώτον δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί από το σφιχταγκάλιασμα όλου αυτού του συρφετού με τον οποίο αποφάσισε από την πρώτη στιγμή να πορευθεί μαζί του και δεύτερον ότι από κάποιο σημείο και μετά, είναι και ανεπίδεκτος μαθήσεως, αφού επιμένει σε συνταγές που αποδεδειγμένα του έχουν κοστίσει και προσωπικά και αγωνιστικά και οικονομικά και τις οποίες έχει δοκιμάσει κατ΄επανάληψη μέχρι τώρα.

Απλά η διαφορά με τις υπόλοιπες περιπτώσεις, είναι ότι ενώ όλες σχεδόν τις προηγούμενες φορές αυτός ο συρφετός ήταν στο πλάι του αφού... πλήρωνε, ενώ εδώ και δύο χρόνια και από τη στιγμή που σταμάτησε να πληρώνει, όλο αυτό το σκυλολόι έχει πηδήσει από το καράβι αφού πλέον δεν έχει... μεροκάματα από εκεί και τον κράζει δημόσια για τα ίδια πράγματα για τα οποία μέχρι πριν δυο χρόνια τον αποθέωνε.

Από κει και πέρα, αυτή καθ΄αυτή η εξέλιξη με τον Δώνη, δεν μπορεί να γίνει κατανοητή και μάλιστα για δυο λόγους.

Ο πρώτος είναι ο καθαρά ποδοσφαιρικός.

Το αγωνιστικό δηλαδή κομμάτι της.

Καθώς ουσιαστικά, τέτοιος λόγος δεν υπάρχει.

Ακόμα και ο Αλαφούζος που πήρε την συγκεκριμένη απόφαση, πολύ δύσκολα να βρει κάτι να προσάψει στη μέχρι τώρα πορεία και δουλειά και του Δώνη και ακόμα περισσότερο στη μέχρι τώρα συμπεριφορά και στάση του Έλληνα τεχνικού τόσο στη δουλειά του στο εσωτερικό της ομάδας, όσο και στις προς τα έξω τοποθετήσεις και δηλώσεις του.

Δεν κολλάει δηλαδή με κάποια κριτήρια είτε ποδοσφαιρικής, είτε οποιασδήποτε άλλης φύσεως, η συγκεκριμένη απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου.

Πόσο μάλλον που η ταχύτητα με την οποία από χθες κυκλοφορούν ήδη τα σενάρια για την επόμενη μέρα και μια σειρά -σαν έτοιμα από καιρό- ονόματα πιθανών προπονητών που θα αναλάβουν τη θέση του Δώνη, αποδεικνύει πως η συγκεκριμένη επιλογή έχει ληφθεί από καιρό και δεν είναι, ούτε ξαφνική, ούτε αποτέλεσμα κάποιου γεγονότος που συνέβη ξαφνικά προχθές αργά το βράδυ και ανάγκασε τον Αλαφούζο στην κοινοποίηση δια της επιστολής του στον Δώνη της απόφασής του.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με αυτή καθ΄αυτή τη διαδικασία στην όλη ιστορία.

Ε από ένα σημείο και μετά απλά... έλεος.

Δεν ξέρω ειλικρινά, αν η συγκεκριμένη επιλογή ήταν προσωπικά του Αλαφούζου, αν κάποιος ή κάποιοι τον συμβούλεψαν να την κάνει, ή αν έστω επηρεάστηκε από κάτι ή κάποιους τη δεδομένη χρονική στιγμή και αντέδρασε ακαριαία και χωρίς ιδιαίτερη σκέψη.

Το να στέλνεις όμως με τον οδηγό σου, αργά βράδυ σχεδόν μεσάνυχτα, μια επιστολή στον προπονητή σου και να του λες αποφάσισα να μη συνεχίσουμε μαζί πια, ε δεν είναι ούτε το πιο συνηθισμένο, ούτε το πιο λογικό και εν τέλει ούτε και το πιο δεοντολογικό που έχουμε δει σε ανάλογες περιπτώσεις παγκοσμίως.

Πόσο μάλλον, όταν στην επιστολή σου, επαναδιατυπώνεις την.. εκτίμησή σου στο πρόσωπο και τη δουλειά του προπονητή σου.

Δηλαδή, αν... δεν την εκτιμούσες κιόλας τη δουλειά και τον ίδιο τον προπονητή σου, με τι τρόπο θα του έστελνες το μαντάτο;

Με... τεθωρακισμένο και τρία οπλοπολυβόλα πάνω του, ή με... ρίψη αλεξιπτωτιστών στην ταράτσα του;

Δεν υπάρχει αυτό που έγινε.

Δεν γίνεται η επικοινωνία του προέδρου με τον προπονητή, ειδικά στην εποχή μας και ειδικά στην περίοδο που ακόμα και αν δεν θες να τον συναντήσεις υπάρχουν και τα τηλέφωνα και οι τηλεδιασκέψεις, να γίνεται με τρόπο που θυμίζει επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων... προξενείων και αποστολές επιστολών με τον... διπλωματικό σάκο.

Η μόνη πιθανή και κάπου λογική εξήγηση, είναι πως ο ίδιος ο Αλαφούζος ήξερε και το αδόκιμο και το παράλογο ποδοσφαιρικά της απόφασής του και είχε πλήρη επίγνωση ότι δεν θα μπορούσε να την υποστηρίξει στο ελάχιστο σε μια τετ-α-τετ επαφή του με τον Δώνη, είτε αυτή γινόταν από κοντά, ή ακόμα και τηλεφωνικά ή με τηλεδιάσκεψη.

Αυτό έχει μια λογική,

Να ήξερε δηλαδή ο Αλαφούζος πως όντως έχει άδικο, πως όντως δεν θα μπορούσε να πει κάτι λογικό και υπαρκτό σαν επιχείρημα για την απόφασή του στον Δώνη και να απέφυγε έτσι την οποιαδήποτε συζήτηση απ' ευθείας μαζί του, ώστε να μην αναγκαστεί να κάνει πιο οδυνηρή για τον ίδιο την συγκεκριμένη κοινοποίηση.

Αλλιώτικα εξήγηση δεν υπάρχει.

Εκτός κι αν, όλα αυτά είναι μέρος μιας... προμελετημένης τακτικής, ώστε να αποφύγει την αποζημίωση, αν ο Δώνης πρακτικά αποδεχόταν την επιστολή, απαντούσε "οκ πρόεδρε" και έληγε κάπου εκεί το θέμα... αναίμακτα από πλευράς χρηματικής τουλάχιστον.

Αλλά αυτό, όχι μόνο δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά ούτε καν να μου περάσει σαν ενδεχόμενο από το μυαλό δεν θέλω, καθώς θα μιλάμε πια όχι απλά για στάση που δεν τιμάει τον σύλλογο και τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του, αλλά για μια στάση που δείχνει ακατανόητη μικρότητα και εμπάθεια απέναντι στον προπονητή του από τον επικεφαλής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Απ' την άλλη και παρ' όλα όσα γράφονται και λέγονται από χθες και που παρουσιάζουν σαν τελειωμένο το συγκεκριμένο σήριαλ, εγώ έχω τις μικροενστάσεις μου.

Αν δηλαδή ο Δώνης, ακολουθώντας την ίδια τακτική, απαντήσει με επιστολή του στον Αλαφούζο "καλώς πρόεδρε αλλά εγώ νομίζω πως για το καλό της ομάδας θα πρέπει να συνεχίσουμε την συνεργασία μας", τότε τι θα γίνει;

Καθώς ή θα πρέπει ο Αλαφούζος να κοινοποιήσει ΕΠΙΣΗΜΩΣ πια και με χαρτί της ΠΑΕ την απόλυση του στον Δώνη και να του δώσει κανονικά την αποζημίωσή του, ή θα μπούμε σε μια διαδικασία απείρου κάλλους, με συνεχείς ανταλλαγές επιστολών μέσω... διπλωματικών σάκων, που ούτε αρχή θάχει ούτε τέλος.

Και μια και είπαμε τέλος.

Δεν ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση για δύο πράγματα.

Πως από τη μια το όλο θέμα περνάει λίγο... απαλά και στεγνά από την πλειοψηφία των ΜΜΕ από προχθές με το σκεπτικό ότι... λίγο πολύ το ξέραμε και ας δούμε τώρα τι θα γίνει από δω και πέρα και ποιος θα έρθει και από την άλλη πως εντελώς αθόρυβα και επιλεκτικά αποκρύπτεται -ή έστω δεν αναφέρεται πουθενά- ο ρόλος του Ρόκα στην όλη ιστορία.

Λες και είναι ποτέ δυνατόν, ο τεχνικός διευθυντής να μην έχει ούτε λόγο, ούτε αρμοδιότητα και κυρίως την παραμικρή συμμετοχή ή και ευθύνη ακόμα στην συγκεκριμένη εξέλιξη, επιλογή και απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου.

Για παράδειγμα, ακόμα δεν έχουμε "μάθει", ο Ρόκα τελικά τι γνώμη έχει για την όλη ιστορία;

Συμφωνεί, δεν συμφωνεί, απλά... απέχει και νίπτει τα χείρας του, ή είναι δική του απόφαση η συγκεκριμένη επιλογή και η αντίστοιχη πρόταση που έκανε στον Γιάννη Αλαφούζο;

Δεν νομίζετε πως είναι σχετικά... χρήσιμο να το ξέρουμε και αυτό;

Λέω εγώ τώρα...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη μεταγραφή: Αυτόν κάνει "δώρο" ο Αλαφούζος στον Σαββίδη - Δεν είναι ο Ινσούα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags