Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Μαρτίνς, είδες τι έκανε ο Φαν'τ Σιπ; - Ξέσπασε ο Κουρμπέλης - Το "έγκλημα" της ΑΕΚ με τον... Καρέλη
| 2020-11-11 20:28:00

Μαρτίνς, είδες τι έκανε ο Φαν'τ Σιπ; - Ξέσπασε ο Κουρμπέλης - Το "έγκλημα" της ΑΕΚ με τον... Καρέλη

του Βαγγέλη Καράμαλη
Μαρτίνς, είδες τι έκανε ο Φαν'τ Σιπ; - Ξέσπασε ο Κουρμπέλης - Το "έγκλημα" της ΑΕΚ με τον... Καρέλη

Εθνική Ελλάδας: Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία πάει η Εθνική Ελλάδας στα δύο σημαντικά ματς με Μολδαβία την Κυριακή και τον… τελικό με τη Σλοβενία για το Nations League την επόμενη Τετάρτη, καθώς πραγματοποιώντας μία αρκετά καλή εμφάνιση, επικράτησε με 2-1 της Κύπρου σε φιλική αναμέτρηση στη Ριζούπολη.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρουσιάστηκε με πολλά νέα πρόσωπα στην αρχική ενδεκάδα και ένα επιθετικό σχήμα που πολύ δύσκολα θα το ξαναδούμε σε επίσημο ματς. Ίσως χρησιμοποιηθεί σε κάποιο παιχνίδι ειδικών καταστάσεων, όπου θα κυνηγάμε γκολ ή απέναντι σε ομάδες χαμηλού επίπεδου. Παρόλα αυτά, βγήκαν κάποια συμπεράσματα και σίγουρα η εμφάνιση κάποιων παικτών, θα βοηθήσει τον Τζον Φαν’τ Σιπ σχετικά με την ενδεκάδα της Κυριακής.

Θα είναι… παράλογο πλέον, αν ο Τζον Φαν’τ Σιπ δεν δώσει φανέλα βασικού στον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος έπαιξε για ένα ημίχρονο και έδειξε πως βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Μάλιστα, παρότι αγωνίστηκε ως οκτάρι, βοήθησε πάρα πολύ στη μεσαία γραμμή και λόγω ποιότητας, μπορούσε να ανεβάζει την ομάδα, είτε με κάποιες βαθιές μπαλιές είτε με γρήγορες μεταβιβάσεις.

Αρκετοί βλέποντας τον σε αυτόν τον ρόλο στην Εθνική, σκέφτηκαν πως ίσως σε συγκεκριμένα ματς (κόντρα σε ομάδες χαμηλής δυναμικότητας ή σε ματς που ψάχνει γκολ) του Ολυμπιακού, θα μπορούσε και ο Πέδρο Μαρτίνς να του δώσει αυτόν τον ρόλο. Έτσι θα ήταν μαζί στην ίδια 11αδα με τον Ματιέ Βαλμπουενά και δεν θα πήγαινε στα άκρα ούτε θα… έπεφτε πάνω στον Γάλλο όποτε έκανε κίνηση. Μπορεί άραγε από το… πουθενά ο Φαν’τ Σιπ να έλυσε το πρόβλημα του Μαρτίνς;

Από εκεί και πέρα, ο κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Δημήτρης Κουρμπέλης, που ήταν σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα και πολύ καλός στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Είτε κουβαλούσε την μπάλα κάποια μέτρα είτε με τις σωστές μεταβιβάσεις του, βοηθούσε επιθετικά την Εθνική. Ήταν μία εμφάνιση που χρειαζόταν μετά τα όσα… τραβάει στον Παναθηναϊκό και τις συνεχόμενες απογοητεύσεις. Δεν αποκλείεται μάλιστα, εάν είναι εξίσου καλώς και στα δύο επίσημα που ακολουθούν, να πάρει ψυχολογία και να βοηθήσει και το Τριφύλλι στα ντέρμπι που ακολουθούν στη Superleague.

Εξίσου καλός ήταν και ο Κώστας Τσιμίκας, που έδειξε πόσο του έλειψε να παίζει, αλλά και οι Χρήστος Τζόλης και Τάσος Χατζηγιοβάνης. Ο άσος του ΠΑΟΚ βρήκε και δίχτυα και έδειξε να έρχεται με… φόρα από τον ΠΑΟΚ, ενώ ο άσος του Παναθηναϊκού παρότι είχε διάθεση και πήρε προσπάθειες, έκανε αρκετά λάθη. Έδειξε να μην έχει καλές συνεργασίες με τους συμπαίκτες του και ότι θέλει χρόνο για να δέσει με το υπόλοιπο σύνολο, χρόνος που συνήθως… σπανίζει στις Εθνικής!

Βέβαια, δεν γίνεται να μην κάνουμε αναφορά και σε έναν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης με την Κύπρο, τον Γιώργο Γιακουμάκη. Ο πρώην φορ της ΑΕΚ και νυν της Φένλο στην Ολλανδία, όχι μόνο βρήκε δίχτυα, αλλά δημιούργησε μόνος του σε ένα ματς όσες ευκαιρίες είχαν κάνει σε όλα τα προηγούμενα μαζί οι Κουλούρης και Παυλίδης. Ο νεαρός επιθετικός επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε τρομερή φόρμα και ότι έχει… ρέντα και ότι μπορεί στην παρούσα κατάσταση, να αποτελέσει το βασικό «9αρι» της Ελλάδας. Δεν έχει κάποια τρομερή ποιότητα, όμως κυνηγάει όλες τις φάσεις, βρίσκεται μέσα στις περισσότερες και έχει αποκτήσει καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Το παιχνίδι του και το σωματότυπό του, θυμίζει… Καρέλη και ίσως στην ΑΕΚ να βιάστηκαν να τον διώξουν.

Μπορεί για βασικός επιθετικός στην Ένωση να μην έχει τα προσόντα, όμως σε ένα σύστημα δίπλα σε έναν εκ των Λιβάγια ή Ολιβέιρα, σίγουρα θα βοηθούσε. Θυμηθείτε τη χρονιά που είχε κάνει ο Καρέλης δίπλα στον Μάρκους Μπεργκ στον Παναθηναϊκό και πώς πήρε τη μεταγραφή με 3+ εκατομμύρια ευρώ!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ρουκέτα" Φαν'τ Σιπ στον Παναθηναϊκό - Έτσι... διώχνει τον παικταρά - Τραβούν τα μαλλιά τους!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags