ΑΕΚ - Κώστας Γαλανόπουλος: Πολλά χαμόγελα πρέπει να προκαλεί στους οπαδούς της ΑΕΚ η εμφάνιση της ομάδας τους στην Τούμπα. Η Ένωση βρίσκεται ανοδική πορεία έπαιξε με επιθετικό προσανατολισμό απέναντι στον ΠΑΟΚ, του οποίου τα ατού εγκλώβισε χάρη στην προσθήκη των τριών αμυντικών χαφ στη μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα να τον αναχαιτίσει δημιουργικά.

Η κακή λειτουργία της ομάδας στις στατικές φάσεις από τις οποίες εν τέλει οι Θεσσαλονικείς πήραν τις λύσεις που έψαχναν δεδομένα προβληματίζει, κάτι που επεσήμανε και ο Μανόλο Χιμένεθ στις πρώτες του δηλώσεις μετά το παιχνίδι. Aν και ο Ισπανός υπογράμμισε την ικανοποίηση για την εμφάνιση των παικτών του.

Η Ένωση είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, με τον Λιβάγια και τον Μάνταλο να ψάχνουν τον Λιβάι Γκαρσία! Με αυτόν τον τρόπο προήλθε και το 0-1 με τον Κροάτη να βγάζει στην πλάτη του Περέιρα τον εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, ο οποίος έδωσε την ασίστ για τον Σάκχοφ.

Ήταν ένα γκολ προϊόν ομαδικής συνεργασίας μεν δουλεμένη στην προπόνηση από τον Χιμένεθ δε. Ο Λιβάι Γκαρσία ανεβαίνει συνεχώς, συμμετέχει δημιουργικά και με την έφεση του στο σκοράρισμα από στατικές φάσεις μπορεί να δώσει τρομερές λύσεις.

Το στοιχείο που εντυπωσίασε περισσότερο στην αναμέτρηση ήταν το τρικ του Μανόλο με τον Γαλανόπουλο. Ο 23χρονος ανέβαινε προσθέτοντας έναν ακόμα παίκτη στην επίθεση, με τον Μάνταλο να μετατοπίζεται στον άξονα και να βγάζουν αμφότεροι συνεργασίες.

Στην έναρξη του δευτέρου μέρους με την εντολή να πατά περιοχή ο Γαλανό εκβίασε το λάθος και σκόραρε βάζοντας τη σφραγίδα του στο παιχνίδι με το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Χιμένεθ αμέσως μετά την αναμέτρηση αποκάλυψε το κόλπο του. Ο Ισπανός είπε στην κάμερα της NOVA, ότι τον έβαλε να πιέζει τον Βιεϊρίναι με τρόπο παρόμοιο με του Γιορέντε στην Ατλέτικο. Ο Μανόλο έκανε σύγκριση τον Γαλανόπουλο με έναν από τους πιο καυτούς παίκτες στον κόσμο, ο οποίος έχει σημαντικό ρόλο στους Ροχιμπλάνκος (με 17 εμφανίσεις 6 γκολ και 4 ασίστ στη La Liga), όντας ένα μείγμα 8αριου και δεύτερου επιθετικού που πατάει συνεχώς περιοχή και ψάχνει τους κενούς χώρους.

Ο Χιμένεθ στην ουσία έφτιαξε με την ατάκα του τον Γαλανόπουλο, Στο παιχνίδι τον οδήγησε να κάνει αυτό που είχε συμβουλεύσει τον παίκτη στις Ακαδημίες ο Μιχάλης Βλάχος. Σε συνέντευξή του στο Sportdog ο βετεράνος αμυντικός της ΑΕΚ είχε αναφέρει «του είχα πει “Κώστα έχεις όλα τα στοιχεία, μόνο ένα σου λείπει, ότι δεν πατάς πολύ περιοχή και δεν σκοράρεις εύκολα. Όχι ότι δεν μπορείς. Το έχεις, αλλά δεν το επιδιώκεις, γιατί είσαι πειθαρχημένος στις οδηγίες που σου δίνονται. Για να κερδίσεις όμως κάτι, πρέπει να ξεφύγεις από το καλούπι το ανασταλτικό. Πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω”. Τελικά κατάφερε και με την ΑΕΚ και με την Εθνική να βρει δίχτυα. Συνεπώς βελτιώθηκε σε αυτόν τον τομέα».

Κατά τη ταπεινή άποψη του υπογράφοοντος, ο Κώστας έχει ηγετικά χαρακτηριστικά. Το πείσμα, το φιλότιμο και ο χαρακτήρας του αποτελούν παράδειγμα για τα νεώτερα παιδιά. Πρότυπο επαγγελματία.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Γαλανόπουλος έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Η τωρινή του αξία κυμαίνεται στα 2,5 εκατ.Ευρώ σύμφωνα με το Transfermarkt. Αν ο Γαλανόπουλος συνεχίσει έτσι τότε θα δει τις ποδοσφαιρικές του μετοχές να σημειώνουν τρομερή άνοδο.