Ο Ολυμπιακός έβγαλε την... αγγαρεία στη Ριζούπολη και επικράτησε 3-1 του Απόλλωνα. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς δεν φόρτσαραν σε κανένα σημείο του ματς, αλλά αφενός η ποιότητά τους και αφετέρου τα σοβαρά αμυντικά λάθη των γηπεδούχων, είχαν ως αποτέλεσμα να φτάσουν σε μια εύκολη νίκη.

Σε ακόμα ένα ματς το τελευταίο διάστημα... έλαμψε το άστρο του Αχμέντ Χασάν, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και έβγαλε μία ασίστ, καλύπτοντας και με το παραπάνω την απουσία του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, που έμεινε στον πάγκο για να ξεκουραστεί. Ο Αιγύπτιος έχασε και ένα... άχαστο γκολ στο 85', αλλά στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πολύ καλά τα καλά και τα στραβά του διεθνούς σέντερ φορ.

Αυτό που αρέσει στον Μαρτίνς είναι ότι ο Χασάν δεν αφήνει την αντίπαλη άμυνα σε ησυχία. Άσχετα εάν δεν έχει πάντα τα ιδανικά τελειώματα, είναι ένας επιθετικός σημείο αναφοράς στη μεγάλη περιοχή, που κανείς δεν μπορεί να αποκαλέσει... τεμπέλη. Στο ματς της Κυριακής, ο Χασάν ήταν μέσα σε όλες τις μεγάλες ευκαιρίες του Ολυμπιακού. Γι' αυτό και ο Μαρτίνς επέμεινε στον Αιγύπτιο, όταν εισηγήθηκε την επιστροφή του παρά τη σχετική "γκρίνια", όσο και τον Ιανουάριο, με την απόφασή του να μην αποκτηθεί άλλος επιθετικός.

Κατά τα άλλα, ειδική μνεία αξίζει να γίνει στον Θανάση Ανδρούτσο, που έχει εκμεταλλευτεί πλήρως τις ευκαιρίες του το τελευταίο διάστημα, με την εμφάνισή του κόντρα στον Απόλλωνα να μην αποτελεί εξαίρεση. Δεν είναι και λίγο για έναν παίκτη που τώρα μαθαίνει τη θέση του δεξιού μπακ να προτιμάται από τους Ραφίνια και Ντρέγκερ. Θα μπορέσει άραγε να βάλει δύσκολα και στον Κένι Λαλά;

Εξαιρετικός για ένα ακόμα ματς ήταν και ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, που δείχνει να έχει προσαρμοστεί σε χρόνο μηδέν και εντυπωσιάζει με την ενέργεια που βγάζει, καθώς και τα διαρκή ανεβάσματά του.

Όσο για την κλάση του Γιάν Εμβιλά, δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Όποιος είδε το παιχνίδι, θα αντιλήφθηκε εύκολα το πόσο άλλαξε ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που μπήκε στο ματς ο Γάλλος, στο 58'. Αρχοντικός, με απλότητα αλλά τρομερή ακρίβεια στο παιχνίδι του, αυξομείωνε τον ρυθμό... για πλάκα και οι τοποθετήσεις του ήταν εξαιρετικές. Πέτυχε και το γκολ, που είναι το δεύτερό του στο πρωτάθλημα. Εξαιρετική επίδοση για έναν παίκτη που θεωρητικά δεν το... έχει με το σκοράρισμα.

Στα αρνητικά του ματς για τον Ολυμπιακό, συμπεριλαμβάνεται η -ακόμα μια- κάκιστη εμφάνιση του Πέπε. Ο Πορτογάλος δεν δείχνει να "ξυπνά" και φαίνεται να έχει ψυχολογικό θέμα. Ούτε στη Ριζούπολη πατούσε καλά στο χορτάρι, "πουλώντας" εύκολα την μπάλα σε κοντινές πάσες. Θέλει ακόμα χρόνο ο Πέπε, για τον οποίο οι Πειραιώτες έκαναν μεγάλη επένδυση, αλλά η υπομονή αρχίζει να εξαντλείται.

Για το τέλος, αφήσαμε ένα "καμπανάκι" ενόψει των αναμετρήσεων με την Αϊντχόφεν (18 και 25 Φεβρουαρίου). Αφορά τον Ρούμπεν Σεμέδο, που χάρισε ένα γκολ στον Απόλλωνα με τραγικό λάθος στο 89'. Γκέλες κάνουν ακόμα και οι καλύτεροι, αλλά το θέμα είναι το πού και το πότε. Θυμίζουμε ότι πέρυσι τέτοια εποχή ο Σεμέδο πήρε "ανόητη" κίτρινη και έχασε τη ρεβάνς κόντρα στην Άρσεναλ για το Europa League, ενώ στη φάση των 16 αποβλήθηκε κόντρα στη Γουλβς, με αποτέλεσμα να λείψει και στο δεύτερο ματς. Ο Πορτογάλος έκανε χαζομάρα και φέτος, με την κόκκινη κάρτα που αντίκρισε στην τελευταία αγωνιστική του Champions League και χάνει το πρώτο παιχνίδι με την Αϊντχόφεν. Γκάφες όπως αυτή κόντρα στον Απόλλωνα απαγορεύονται απέναντι στους Ολλανδούς και ο Σεμέδο (έστω κι αν παίξει μόνο στη ρεβάνς) καλείται να συνέλθει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Βουίζει" η πιάτσα για ακόμα ένα... μπαμ Μαρινάκη - Εκεί θα έρθει παίκτης - Διαφωνία με Μαρτίνς!