Facebook Pixel Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σιτι: Γκουαρδιόλα vs Re Carlo: Οι "προφήτες" της τελειότητας κι η ρεβάνς του περυσινού θρίλερ
| 2023-05-09 15:37:00

Γκουαρδιόλα vs Re Carlo: Οι "προφήτες" της τελειότητας κι η ρεβάνς του περυσινού θρίλερ

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
Γκουαρδιόλα vs Re Carlo: Οι "προφήτες" της τελειότητας κι η ρεβάνς του περυσινού θρίλερ

 Το αποψινό Ρεάλ Μαδρίτης- Μάντσεστερ Σίτι, πρώτος ημιτελικός Champions League, εν αναμονή του αυριανού ιταλικού «εμφυλίου» Μίλαν- ‘Ιντερ μας φέρνει αναγκαστικά στο μυαλό τον, άκρως απαγορευτικό για καρδιακούς τρόπο με τον οποίο οι «Merengues» βρέθηκαν στον τελικό με τη Λίβερπουλ κατακτώντας, ύστερα το 14ο κύπελλο με τα «μεγάλα αφτιά» της ιστορίας τους.

 Η Ρεάλ είχε ηττηθεί 4-3 στην Αγγλία και έχανε και στο «Μπερναμπέου» 0-1 έως το 89’ από το γκολ του Μαχρέζ. ‘Όμως στο 90’ και το 91’ βρήκε ανέλπιστα με τον Ροντρίγκο τα δύο που χρειαζόταν για να την στείλουν στην παράταση πριν, ο Μπενζεμά με πέναλτι αποτελειώσει τα όνειρα της Σίτι για έναν δεύτερο, συνεχόμενο τελικό χαρίζοντας στους Ισπανούς μία, κυριολεκτικά «βασιλική» πρόκριση.

 Σημειολογικά όμως, σε σχέση με πέρυσι είναι εμφανής μία ειδοποιός διαφορά: δεν υπήρχε ο «εξωγήινος» Χάλαντ. Ο Μαχρέζ είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της Σίτι με 24 γκολ, ενώ ο Νορβηγός έχει ήδη φτάσει τα 51.  

 «Ο Χάλαντ είναι ένα σοβαρό πρόβλημα», παραδέχεται, επίκαιρο όσο ποτέ κι ο επίσης Ιταλός… «βασιλιάς» Κάρλο Αντσελόττι «γιατί μαζί με τον Χάλαντ θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να περιορίσουμε και το ταλέντο των υπολοίπων», τόνισε ο προπονητής που έχει ήδη στην τροπαιοθήκη του 4 Champions League, δύο με τη Μίλαν, δύο και με τη Ρεάλ, συν την αίγλη του μοναδικού που κατέκτησε τον τίτλο και στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου: στην Ιταλία, με τη Μίλαν, στη Γερμανία, με τη Μπάγερν Μονάχου, στη Γαλλία, με την Παρί Σεν Ζερμέν, στην Αγγλία, με την Τσέλσι και στην Ισπανία με τη Ρεάλ.

 «Πέρυσι καταφέραμε να πετύχουμε πέντε γκολ στη Ρεάλ, αλλά δεν έφτασαν. Φέτος όμως υπάρχει ο Χάλαντ κι όταν έχεις την τύχη να προπονείς τέτοιον παίκτη, απλά τον εκμεταλλεύεσαι και τον ξεζουμίζεις για να σου δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Δεν είμαι όμως απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοσή του. Του το’ χω πει: μπορεί πολλά περισσότερα», υπογράμμισε ο Γκουαρδιόλα αναφερόμενος στο νορβηγικό φαινόμενο από τον οποίο δεν ζητάει πλέον μόνο γκολ, αλλά και συμμετοχή στη συνολική, επιθετική ανάπτυξη των «Citizens». Είναι προφανές ότι τα λέει για να τον κρατήσει μονίμως στην πρίζα, εκτός κι αν είμαστε, όλοι εμείς, οι απ’ έξω εντελώς ανίδεοι από μπάλα. Προφανές, επίσης, ότι συμβαίνει ακριβώς το δεύτερο.

 Για την αποψινή τιτανομαχία του «Μπερναμπέου» πάντως κι απαντώντας σε δηλώσεις του Ρόντρι περί «εκδίκησης», ο Γκουαρδιόλα διαφώνησε κατηγορηματικά με τον ποδοσφαιριστή του τονίζοντας απλά ότι «θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι από το περυσινό και που θα μας δώσει τη μεγάλη ευκαιρία να πανηγυρίσουμε την πρόκριση στη ρεβάνς, μες στο ίδιο μας το σπίτι».

 Για τον Καταλανό προπονητή, που έχει επίσης κατακτήσει Champions League, μάλιστα δύο, αλλά με τη Μπαρτσελόνα η διπλή συνάντηση με τη Ρεάλ θα είναι ένα ακόμη βήμα προς το Treble, την κατάκτηση μες στην ίδια χρονιά του πρωταθλήματος, του κυπέλλου και του Champions League, Treble που έχει ήδη πανηγυρίσει δύο φορές με τους «Blaugrana». Για τον αγγλικό τίτλο του μένουν ακόμη 4 παιχνίδια, ένα περισσότερο από την Άρσεναλ που ακολουθεί στο -1 με 81 βαθμούς, αλλά σε 35 αγώνες: εκτός με την Έβερτον (14/5), εντός με την Τσέλσι (21/5), εκτός με την Μπράιτον (24/5) και εντός με την Μπρέντφορντ (28/5). Για το κύπελλο θα πρέπει να περιμένει τις 3 Ιουνίου, τον τελικό με την «αιώνια» Γιουνάιτεντ. Ενώ για το Champions League, κι εφ’ όσων περάσει τη Ρεάλ, στις 10 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη, με μία από τις Ίντερ, Μίλαν.

 Για τον αγγλικό Τύπο πάντως, η Σίτι κι ο Γκουαρδιόλα είναι τα μεγάλα φαβορί ν’ αποκλείσουν φέτος τη «Βασίλισσα», αφενός γιατί έχουν το πλεονέκτημα της ρεβάνς στην έδρα τους, αφετέρου γιατί ο Καταλανός προηγείται 5-3 στις αναμετρήσεις του με τον Αντσελόττι: 4 νίκες στα παιχνίδια πρωταθλήματος Σίτι- Έβερτον και το περυσινό 4-3 του ημιτελικού. Ενώ ο Ιταλός, πέρα από το 3-1 του «Μπερναμπέου» έχει ένα 1-0, αλλά και το εκκωφαντικό 0-4 από τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου. Από Champions League έχει μεγαλύτερη πείρα κι επειδή ο επόμενος σταθμός της καριέρας του θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα η εθνική Βραζιλίας, δεν θα υπήρχε καλύτερος τρόπος ν’ αποχαιρετήσει τη Μαδρίτη έχοντάς του πρώτα χαρίσει και το πολύτιμο 15ο…  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags