Facebook Pixel Κόλπο Λουτσέσκου με Μουργκ-Κωνσταντέλια! Ο Τόμας πήρε το σκαλπ του Πορόσο – Με 4 έφυγε και ο Μαρτίνς…
| 2023-11-05 21:43:00

Κόλπο Λουτσέσκου με Μουργκ-Κωνσταντέλια! Ο Τόμας πήρε το σκαλπ του Πορόσο - Με 4 έφυγε και ο Μαρτίνς…

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Κόλπο Λουτσέσκου με Μουργκ-Κωνσταντέλια! Ο Τόμας πήρε το σκαλπ του Πορόσο - Με 4 έφυγε και ο Μαρτίνς…

Οι επιλογές του Ρουμάνου τεχνικού του ΠΑΟΚ λειτούργησαν παρά τα πρώτα απαισιόδοξα μηνύματα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θριάμβευσε μέσα στο Καραϊσκάκη και έβγαλε πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό.

Η επικράτηση του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη ήταν πανηγυρική. Ο Λουτσέσκου έδεσε… κόμπο τον Μαρτίνεθ και το 4-2 είναι ένα σκορ, το οποίο δημιούργησε πολύ αρνητικό αντίκτυπο στον οργανισμό του Ολυμπιακού. Τα πράγματα όμως δεν ήταν αισιόδοξα.

Το στήσιμο της ομάδας από τον Λουτσέσκου σήκωσε πολλή κουβέντα. Περισσότερο για την επιλογή του Μουργκ αντί του Κωνσταντέλια. Από τη Θεσσαλονίκη, φίλοι που υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ και έχοντας την εμπειρία της προηγούμενης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, έδιναν απογοητευτικές εκτιμήσεις τύπου ήττας με 3-0. Εκτίμησαν λάθος. Η επιλογή του Ρουμάνου δεν στερήθηκε λογικής.

Ο Γιάννης στο προηγούμενο παιχνίδι με την Ένωση ήταν άφαντος. Για να είμαστε δίκαιοι, τον συμπαρέσυρε η τραγική εικόνα του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να παροπλιστεί και να μην κάνει καθόλου αισθητή την παρουσία του στο ματς. Στο Καραϊσκάκη απ’ ότι φάνηκε εκ του αποτελέσματος, το πλάνο Λουτσέσκου λειτούργησε.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε καθόλου φοβισμένα στο παιχνίδι! Κατάφερε από την αρχή να περιορίσει αφενός τον Ολυμπιακό, να τον πιέσει αφετέρου και να του δημιουργήσει ρήγματα. Ο Μουργκ ήταν από τις επιλογές που όχι απλά βγήκαν αλλά και απέδωσαν σε σημαντικό βαθμό. Το γκολ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήρθε ως αποτέλεσμα μίας καταπληκτικής συνεργασίας, ύστερα από αντεπίθεση, με τη συμμετοχή Τάισον, Μπάμπα, πριν η μπάλα φτάσει στον Σέρβο και εκτελέσει τον Πασχαλάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα δύο γκολ του Τόμας έκαναν τον Ολυμπιακό και τον Μαρτίνεθ να φαίνεται ότι έχανε με κατεβασμένα τα χέρια. Σημειωτέον, ότι στο 0-3 η ασίστ προήλθε από τον Μουργκ , αυτόν που ο Ρουμάνος επέλεξε αντί του Κωνσταντέλια, τον οποίο προετοίμαζε να τον βάλει στο δεύτερο μέρος, με τον σκηνοθέτη να προσφέρει ένα πολύ ωραίο στιγμιότυπο με τις οδηγίες που έδινε στον πιτσιρικά, σαν πατέρας προς γιο.

Και μπήκε ο μικρός και πρόσφερε στο φίλαθλο κοινό άλλη μία σούπερ ενέργεια. Η αναφορά γίνεται στη φάση του 4-0, όπου είχε την ψυχραιμία να μοιράσει με τακουνάκι στον Οζντόεφ, αφού προηγουμένως είδαμε ένα καταπληκτικό… τούνελ του Μπράντον Τόμας στον Πορόσο, ο οποίος πραγματικά ήταν ο μετεξεταστέος της αναμέτρησης. Ο Ισπανός του πήρε το σκαλπ. Και υπέπεσε σε πέναλτι και είχε ατυχείς στιγμές όπως αυτή στο τέταρτο τέρμα των Θεσσαλονικιών.

Αν δεν έμπαινε τα γκολ της τιμής από τον Φορτούνη, στο 86’ και τον Μασούρα, ίσως οι μουρμούρες για Μαρτίνεθ λόγω της ντροπιαστικής ήττας να γίνονταν θορυβώδεις κραυγές. Ο Λουτσέσκου τον «έδεσε» κόμπο με τις επιλογές του, με τον Ισπανό τεχνικό να μη μπορεί να βρει αντίδοτο και η αντίδραση άργησε να έρθει. Υπενθυμίζεται, ότι στο παρελθόν, η ήττα με 4-0 από τη Μακάμπι Χάιφα αποτέλεσε το "κύκνειο άσμα" του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του Ολυμπιακού. Το αναφέρουμε απλά σαν στοιχείο.

Από εκεί και πέρα, αν θέλαμε να επικεντρωθούμε σε πρόσωπα, ο Τόμας ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ. Επίσης ο έτερος σκορερ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν εκ των πρωταγωνιστών, όπως και ο Κοτάρσκι που έκανε σημαντικές επεμβάσεις και έβαλε πολλά στοπ στους Πειραιώτες. Αποδείχτηκε όμως ότι και η επιλογή Κουλιεράκη στο κέντρο της άμυνας απέδωσε καρπούς. Ο νεαρός αμυντικός καθάριζε κάθε γέμισμα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, αναχαιτίζοντας τους κινδύνους στον αέρα.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η αντίδραση Μαρτίνεθ στο 0-4 του ΠΑΟΚ στο Γ. Καραϊσκάκης… τα λέει όλα - Δεν μπορούσε να βλέπει! (ΦΩΤΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags