Facebook Pixel Μεγάλα ζόρια για ΑΕΚ το 2024! Η μεταγραφή αριστερού μπακ δεν θα κριθεί στη… Βασιλόπιτα
| 2023-12-30 11:12:00

Μεγάλα ζόρια για ΑΕΚ το 2024! Η μεταγραφή αριστερού μπακ δεν θα κριθεί στη… Βασιλόπιτα

του Κιτρινόμαυρου

Πολλές δυσκολίες ξεκινούν για την Ένωση τη νέα χρονιά. Σημαντικά προβλήματα στην άμυνα. Οι λύσεις που υπάρχουν και τα ονόματα που ακούγονται.

Το 2024 θα αποτελέσει μία χρονιά ορόσημο για την ΑΕΚ. Η ομάδα θα συμπληρώσει 100 χρόνια ιστορίας. Αγωνιστικά όμως η Ένωση το ξεκίνημα της νέας χρονιάς θα είναι γεμάτο με προβλήματα.

Πρόκειται για ζητήματα, τα οποία εντοπίζονται στην αμυντική γραμμή της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού. Θα μου πείτε «ρε φίλε, πλάκα μας κάνεις; Από πέρσι δεν φωνάζουμε, ότι η ομάδα έχει θέματα πίσω και θέλει ενίσχυση;».  Ναι, οι δυσκολίες που αντιμετώπιζε η ΑΕΚ από πέρσι παραμένουν μέχρι φέτος, όπου η μοναδική κίνηση ενίσχυσης έγινε για το κέντρο της άμυνας με έλευση της τελευταίας στιγμής, αυτής του Περουβιανού Κάλενς, ο οποίος δεν συμπεριλήφθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα.

Έτσι είδαμε φέτος πολλές αμυντικές ανορθογραφίες από καλούς παίκτες, οι οποίοι απλά ήθελαν κάποιες βοήθειες. Για παράδειγμα ο Βίντα, είναι ένας ποδοσφαιριστής του οποίου η αξία δεν αμφισβητείται. Μιλάμε όμως για ένα κορμί βαρύ, στο οποίο ο χρόνος έχει χαράξει τα σημάδια του. Οπότε θα χρειαζόταν δίπλα του έναν παίκτη πιο ευκίνητο και με περισσότερες ανάσες.

Αντ’αυτού έχει έναν άλλο γίγαντα, εξαιρετικό αμυντικό μεν, όχι τόσο ευέλικτο δε, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να διογκώνονται. Και όμως από τον Ιανουάριο ο Μουκουντί θα λείψει τόσο στον Κροάτη συμπαίκτη του όσο και στον κόσμο της ΑΕΚ, αφού συμπεριλήφθηκε στις κλήσεις του Καμερούν για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Αν η χώρα του προχωρήσει στη διοργάνωση αναμένεται να τον δούμε στην Ελλάδα στα μέσα Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει, ότι θα χάσει παιχνίδια-φωτιά όπως τα ματς Κυπέλλου με τον Άρη και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό…

Οι λύσεις στα στόπερ

Θα γίνει κάποια κίνηση ενίσχυσης στο κέντρο της άμυνας; Δεν παρατηρείται τέτοια θερμότητα. Ποιές λύσεις έχει η ΑΕΚ για να καλύψει το κενό του Αφρικανού. Το πρώτο όνομα είναι ο Αλεξάντρ Κάλενς, ο οποίος επέστρεψε στο πρόγραμμα, μετά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Από εκεί και πέρα υπάρχει ο Γεράσιμος Μήτογλου, ο οποίος φέτος όποτε κλήθηκε να βοηθήσει δεν τα πήγε άσχημα. Στην εξίσωση υπάρχει και ο νεαρός Χρυσόπουλος, τον οποίο ο Αλμέιδα «έκαψε» με το να τον βάλει βασικό στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος της σεζόν με τον Πανσερραϊκό. Το παιδί έφερε ευθύνη στο γκολ που έβαλαν οι Σερραίοι.

Ίσως θα χρειαζόταν να πάρει μερικές ευκαιρίες ακόμα, σε πιο «χαλαρά» παιχνίδια. Στον πλανήτη… ΑΕΚ όμως δεν υπάρχουν τέτοια ματς. Γιατί η Ένωση κατάφερε να γκελάρει (αυτοκτονώντας γιατί προηγήθηκε) σε αναμετρήσεις όπως με την Κηφισιά στην Καισαριανή, τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο ή τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες. Αυτά ήταν παιχνίδια -ό,τι πρέπει – προκειμένου να πάρουν χρόνο ποδοσφαιριστές με λιγότερες συμμετοχές και να φτιάξουν αυτοπεποίθηση. Αλλά…

Από εκεί και πέρα υπάρχει και ο Ρόκσον Γεμπόα που μας ήρθε δανεικός από τη Γκάνα με 6 συμμετοχές στη Super League 2 με την ΑΕΚ Β’. Ο Αλμέιδα από το να χρησιμοποιήσει κάποιον πέραν του Μήτογλου θα προτιμούσε να γυρίσει τον Σιμάνσκι στο κέντρο της άμυνας. Το έχει κάνει άλλωστε φέτος και ο Πολωνός έδειξε, ότι ανταποκρίνεται.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στα αριστερά

Στην άμυνα εντοπίζεται ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα, ίσως σημαντικότερο από τα στόπερ που όπως διαβάσατε υπάρχουν επιλογές. Αναφερόμαστε στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπου η ΑΕΚ θα χάσει τον Ιανουάριο και τον Εχσάν Χατζισαφί και τον Μιλάντ Μοχαμαντί. Αμφότεροι θα λείπουν λόγω υποχρεώσεων με την εθνική του Ιράν στο Πανασιατικό Κύπελλο.

Για τη συγκεκριμένη θέση υπάρχει στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας ο Σταύρος Πήλιος που αποκτήθηκε το καλοκαίρι. Ο 23χρονος ήρθε στην ΑΕΚ από τον ΠΑΣ όπου έκανε πέρσι εξαιρετική σεζόν. Ωστόσο περισσότερο έχει χρησιμοποιηθεί από τη δεύτερη ομάδα (έχει 9 συμμετοχές με 2 γκολ και 1 ασίστ) παρά από την πρώτη, με την οποία μετρά 20 λεπτά συμμετοχής σε δύο παιχνίδια. Στο παιχνίδι με την Κηφισιά, στην Καισαριανή, έδειξε κάποια πολύ καλά στοιχεία, ιδιαίτερα στην επίθεση (διαθέτει σέντρα ακριβείας), αλλά η ισοπαλία (και με τον τρόπο που ήρθε) κάλυψε οποιαδήποτε θετικά χαρακτηριστικά καταγράφηκαν από αυτήν την ολιγόλεπτη εμφάνιση και θα έδιναν ένα πάτημα για να του δοθεί περισσότερη εμπιστοσύνη στα ματς που ακολούθησαν.

Κατά καιρούς έχουμε δει ονόματα να «παίζουν» στην ειδησεογραφία. Ο Πασκουάλ Ματσόκι είναι μία επιλογή που γράφτηκε. Μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα της άμυνας, άρα θα κάλυπτε ζητήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ στις δύο θέσεις. Από εκεί και πέρα ακούσαμε και κάποιες άλλες αξιόλογες περιπτώσεις όπως ο Κάι Βάγκνερ και ο Μπαρτολομίεγ Βντόβικ. Από εκεί και πέρα, αν δεν αποκτηθεί κάποιος ποδοσφαιριστής για αυτήν τη θέση, δεν αποκλείεται να δούμε τον Σιντιμπέ να καλύπτει το κενό.

Το φλουρί της… Βασιλόπιτας

Αυτά είναι τα προβλήματα που πονοκεφαλιάζουν τον Ματίας Αλμέιδα πριν ανοίξει αυλαία ο νέος χρόνος. Πρόκειται όμως για ζητήματα, τα οποία ήταν γνωστά. Ήταν δηλαδή εντός προγραμματισμού και σχεδιασμού. Ξέρανε, ότι οι δύο Ιρανοί και ο Αφρικανός δεν θα υπολογίζονταν. Οπότε, οι έχοντες γνώση ίσως να έπρεπε να διαμόρφωναν διαφορετικά τη συνταγή. Υπάρχουν όμως και κάποια θετικά. Ο Αργεντινός τεχνικός βλέπει παίκτες όπως ο Πισάρο να επιστρέφουν, ενώ ο Αραούχο όπως όλα δείχνουν δεν θα υποβληθεί σε νέο χειρουργείο στο γόνατο, αν και η ανησυχία πάντα θα υπάρχει… Επίσης λύση θα αποτελέσει σταδιακά και ο Πάολο Φερνάντες που ο τραυματισμός του στον αχίλλειο τον άφησε εκτός για πολλούς μήνες,

Όσον αναφορά το αν θα γίνει κίνηση ενίσχυσης στα μετόπισθεν; Αυτό δεν εξαρτάται από το αν θα… κερδίσει το φλουρί της βασιλόπιτας ο Αλμέιδα. Έτσι και αλλιώς γνωρίζει, πως ό,τι ζητήσει από τον Δημήτρη Μελισσανίδη θα το έχει. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags