Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Έδωσε απαντήσεις ο ΠΑΟΚ - Μόνο τυχαίες δεν είναι οι διαιτητικές αποφάσεις - Απολύτως… αδιάβαστος ο Τερίμ
| 2024-01-29 22:58:00

Έδωσε απαντήσεις ο ΠΑΟΚ - Μόνο τυχαίες δεν είναι οι διαιτητικές αποφάσεις - Απολύτως… αδιάβαστος ο Τερίμ

Εύα Σαράντη

Η αμφισβήτηση πριν τα ντέρμπι, το "ισχυρό όπλο" του Δικεφάλου και οι εξαιρετικοί Ντεσπόντοφ και Τάισον που έκριναν το παιχνίδι στην Τούμπα. Πόσο τυχαίο όμως είναι το μομέντουμ με τις "κακές διαιτησίες" εις βάρος της ομάδας; Γράφει η Εύα Σαράντη

Μονίμως σε ένα «πέπλο» αμφισβήτησης που απλωνόταν γύρω από τον ΠΑΟΚ και σε μία εκ διαμέτρου αντίθετη λογική με τα αποθεωτικά σχόλια που λάμβανε διαρκώς αναφορικά με τις εμφανίσεις που καταθέτει, κυριαρχούσε το ερώτημα του εάν μπορεί να ανταπεξέλθει σε ντέρμπι. Όταν η μπάλα καίει. Και εκείνος απάντησε πως την ώρα των απαντήσεων ήταν εκεί, «παρών». Όπως ακριβώς αποτύπωσαν και τα δύο τέρματα που σημείωσε κόντρα στον Παναθηναϊκό. 

Δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς του και των ποδοσφαιρικών αρχών που έχει «χτίσει» από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Επιτομή του επιθετικού τρανζίσιον. Ένας άκρως εντυπωσιακός καθρέφτης πολύ καλά δομημένου γκρουπ με αρχή, μέση και τέλος, εμπλουτισμένο με τις πινελιές του Ράζβαν Λουτσέσκου. Έχοντας πρωτίστως ως χαρακτηριστικό γνώρισμα την άντληση του μάξιμουμ από κάθε μονάδα του.  

Σε μία «μάχη» που προσφερόταν κατ΄ αποκλειστικότητα για τη διατήρηση των ηνίων στη βαθμολογική κατάταξη, επικράτησε η ποδοσφαιρική λογική δικαιώνοντας απολύτως τον ΠΑΟΚ που σε πρώτη φάση αναλώθηκε σε βαθιές μπαλιές και επί της ουσίας αρκέστηκε στο να ζυγίσει τον αντίπαλό του φέρνοντάς τον εν συνεχεία στα μέτρα του. Στοχεύοντας εξαρχής στον Κίριλ Ντεσπόντοφ ενδεικτικό του γεγονότος πως εκκίνησε το ντέρμπι με περισσότερες επιθέσεις εκδηλωμένες από την πλευρά του Βούλγαρου διεθνή εξτρέμ. Ενδεχομένως κινούμενος σε ένα πλάνο να παίζει πάνω στον Μπλαντένοβιτς προκειμένου να ενεργοποιηθεί στο δεύτερο μέρος ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. 

Και μπορεί λανθασμένες εκτιμήσεις της αμυντικής του γραμμής να έδωσαν ελπίδες στον Παναθηναϊκό προκειμένου να αποσπάσει κάτι από την αναμέτρηση, εντούτοις, το μοναδικό του «στίγμα» στο πρώτο μέρος ήταν το μπλοκάρισμα του άξονα του ΠΑΟΚ τα πρώτα 15΄ λεπτά. Εκμεταλλευόμενος συν τοις άλλοις και την τακτική των «ασπρόμαυρων» να περιορίσουν τη δράση της αριστερής πλευράς με τους Ράχμαν Μπάμπα-Τάισον. Κάτι που συνέβαλε και στο καλά εκτελεσμένο πρέσινγκ που άσκησαν οι φιλοξενούμενοι στο build up του ΠΑΟΚ, ωστόσο, όταν ξεθάρρεψαν αγωνιστικά το πλήρωσαν ακριβά. 

Κίριλ Ντεσπόντοφ και Τάισον ανέλαβαν δράστη και εμπλέχθηκαν δις στη συνέχεια της ιστορίας με τον πρώτο να σημειώνει δύο γκολ και τον δεύτερο ισάριθμες ασίστ προσυπογράφοντας το τρίποντο των «ασπρόμαυρων». Στα... καλύτερά τους και οι δύο, με τον Βούλγαρο διεθνή εξτρέμ να σημειώνει double-double σε γκολ και ασίστ και τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό να διάγει σεζόν καριέρας πιάνοντας τα νούμερα σε ασίστ που είχε καταγράψει κατά τη θητεία του στη Σαχτάρ Ντόνετσκ! Βασική υποσημείωση, όμως, για τους Ντόμινικ Κοτάρσκι και Σουαλιό Μεϊτέ δεδομένου πως αποτέλεσαν τους αφανείς ήρωες για τους Θεσσαλονικείς διαχειριζόμενοι με απόλυτη ψυχραιμία τις όποιες επικίνδυνες καταστάσεις σημειώθηκαν από πλευράς Παναθηναϊκού.

Ναι, ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε επιδείξει μόνο ενέργειες στο κουτί αλλά καμία απολύτως τελική ενέργεια το πρώτο ημίωρο, ωστόσο, το ποδόσφαιρο που παράγει τον δικαιώνει. Πόσω μάλλον απέναντι σε μία ομάδα που στην παρούσα φάση «ψάχνεται» και βρίσκεται σε πολύ ευάλωτη θέση, έχοντας να διαχειριστεί τη γραμμή της λογικής και της ισοπέδωσης και έναν πολύπειρο προπονητή με συγκεκριμένη ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Αρχίζοντας το ματς με εκβιαστικές αποφάσεις από την άμυνα προς την... επίθεση, με ένα δίδυμο στα στόπερ που αγωνίστηκε για πρώτη φορά μαζί και μία γραμμή κρούσης που αποτέλεσε εύκολη «λεία» για τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ. 

Ενδεικτικό πως ο Γερεμέγεφ αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του χάνοντας τις μονομαχίες με τους Τόμας Κεντζιόρα και Κωνσταντίνο Κουλιεράκη. Σε ένα πρώτο μέρος που το γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου εκμεταλλεύτηκε ένα κλέψιμο και τοποθετήθηκε σε θέση οδηγού κοντραρισμένο αντ΄αυτού απέναντι σε ένα σύνολο με καλά τρεξίματα και αντοχές. Σε τελική ανάλυση, όμως, απολύτως αδιάβαστο στο δυνατό «χαρτί» του ΠΑΟΚ που δεν είναι άλλο από το επιθετικό τρανζίσιον έχοντας πληγωθεί δις. Ανεπιστρεπτί.

Ανάλογες ισορροπίες παρατηρήθηκαν καθ΄όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δείχνοντας ξεκάθαρα πως ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός βρίσκονται σε διαφορετική φάση. Ο ένας ολοταχώς για πρωτάθλημα αναζητώντας πρωτίστως διάρκεια έως το τέλος της σεζόν, με την Ευρώπη να μπαίνει σε λίγους μήνες εκ νέου στο «κάδρο» εν αντιθέσει με τον άλλο που οφείλει να δει κατάματα τα δεδομένα που απλώνονται γύρω του οριοθετώντας βραχυπρόθεσμους αν μη τι άλλο στόχους ενόψει συνέχειας. 

Προφανώς καμία αποσιώπηση δε νοείτε να τεθεί στις διαιτητικές αποφάσεις που πάρθηκαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης στην Τούμπα μεταξύ των δύο ομάδων. Σε ένα διάστημα που το γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου έχει εγκατασταθεί για τα καλά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση δέχεται συγχρόνως και εις βάρος του διαιτητικές καταστάσεις. Και μόνο τυχαίο δεν είναι... Πόσω μάλλον αν αναλογιστεί κανείς πως σε μομέντουμ που βρισκόταν πιο πίσω βαθμολογικά από τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές του η κατάσταση φάνταζε τουλάχιστον διαχειρίσιμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Υποχρεωμένος ο ΠΑΟΚ με αυτό το ρόστερ να πάρει τον τίτλο - Συνταξιούχος ο Τερίμ, έκανε... καφενείο τον ΠΑΟ"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags