Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Φατίχ Τερίμ: Πάντρεψε τον δικό του ΠΑΟ με του Γιοβάνοβιτς
| 2024-02-01 13:00:00

Πρώτη φορά ο Τερίμ... πάντρεψε τον δικό του Παναθηναϊκό με του Γιοβάνοβιτς - Δεν ήταν τυχαίο του Μλαντένοβιτς

του Κώστα Γκόντζου
Πρώτη φορά ο Τερίμ... πάντρεψε τον δικό του Παναθηναϊκό με του Γιοβάνοβιτς - Δεν ήταν τυχαίο του Μλαντένοβιτς

Οι αλλαγές του Τούρκου στο Τριφύλλι και ο απογοητευτικός Ατρόμητος. Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για την πρόκριση των Πράσινων στο Κύπελλο με κυριαρχικό τρόπο και την... συμμετοχή του Φατίχ Τερίμ, γράφει για την ορθολογική τοποθέτηση παικτών, αλλά και γιατί το ντέρμπι με Ολυμπιακό θα είναι διαφορετικό.

Φεύγει με πάρα πολλά περισσότερα κέρδη ο Παναθηναϊκός από την προκριση, μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Με πρώτο και καλύτερο ότι πρόλαβε μέσα σε τρεις μέρες να μαζέψει τις πληγές του, να βρει τα κουράγια την ψυχική αλλά και την σωματική δύναμη και να πάει στο Περιστέρι όχι απλά για να πάρει την πρόκριση που ήταν και το λογικό εδώ που τα λέμε, αλλά κυρίως για να προσπαθήσει να παίξει μπάλα, να κυριαρχήσει και να ξαναθυμίσει ότι είναι εδώ και ότι δεν... ξόφλησε η χρονιά γι αυτόν.

Και το κατάφερε και μάλιστα με κυριαρχικό τρόπο.
Το ότι η πρόκριση ήρθε στο τελευταίο λεπτό πραγματικά έχει μικρή σημασία.
Θα ήταν άλλωστε και άδικο να υπάρχει οποιαδήποτε
 άλλη εξέλιξη στο συγκεκριμένο παιχνίδι που διεξήχθη κυριολεκτικά στο μισό γήπεδο για ενενήντα και κάτι λεπτά.
Σε όλα αυτά προφανώς και έχει συμμετοχή αυτή τη φορά και ο Τερίμ και ίσως να είναι η πρώτη φορά από την μέρα που ήρθε που κατάφερε να παντρέψει τα χαρακτηριστικά που είχε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του πριν από αυτόν, με τα στοιχεία που ο ίδιος δείχνει να θέλει να βάλει στο παιχνίδι της ομάδας του.

Είδαμε έτσι ξανά μια σχετικά ορθολογική τοποθέτηση των παικτών του Παναθηναϊκού μέσα στο γήπεδο, είδαμε ξανά κανονικά τα δύο εξτρέμ να παίζουν μπροστά από τα δύο μπακ και να αλληλοκαλύπτονται, είδαμε διακριτούς ρόλους στα χαφ και μαζί με αυτά που βλέπαμε μέχρι πριν λίγο καιρό στον Παναθηναϊκό, είδαμε και κάποια πράγματα που επιχειρεί απ΄ό,τι φαίνεται ο Τερίμ, όπως ένα πιο ελεύθερο ρόλο στους μεσοεπιθετικούς του και κάποια ιδιαίτερα "εγχειρήματα" όπως για παράδειγμα αυτό το συνεχές ανέβασμα στην ίδια ακριβώς θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή του Μλαντένοβιτς που έφερε και το γκολ της πρόκρισης.
Ειδικά αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς ο Σέρβος έχει βρεθεί πάνω από πέντε φορές στην ίδια ακριβώς θέση στα τελευταία παιχνίδια, όπως για παράδειγμα έγινε περίπου στο ίδιο ακριβώς λεπτό και στην Τούμπα, αλλά εκεί έχασε την ευκαιρία να σκοράρει, κάτι που έκανε με εντυπωσιακό τρόπο στο Περιστέρι.

 

Βέβαια για να είμαστε και ειλικρινείς, στο να εμφανιστούν όλα αυτά τα στοιχεία με τόσο απλόχερο και άνετο σχετικά τρόπο για τον Παναθηναϊκό, βοήθησε πάρα πολύ και ο ανεξήγητος στα όρια του απογοητευτικού τρόπος, με τον οποίο ο Ατρόμητος και ο προπονητής του αντιμετώπισε από το πρώτο λεπτό το παιχνίδι.
Δεν ξέρω τι ακριβώς προσδοκούσε όταν αποφάσισε από το πρώτο λεπτό να περιμένει όλος στο μισό γήπεδο και όταν εξακολούθησε να έχει την ίδια τακτική ακόμα και μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκε.

Δεν θα το μάθουμε κιόλας ποτέ, αφού ο Παναθηναϊκός δέχθηκε με ευχαρίστηση το δώρο του αντιπάλου του και ξεδίπλωσε με άνεση το παιχνίδι του.
Φυσικά πολύ δύσκολα θα βρει ανάλογες συνθήκες στα επόμενα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός από πλευράς τακτικής των αντιπάλων του και ειδικά στα λεγόμενα μεγάλα παιχνίδια, με πρώτο αυτό με τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο την Κυριακή.

Ακόμα κι έτσι όμως, έχει σίγουρα εκτός από την πρόκριση και το "δεδικασμένο" από τον τρόπο που αντιμετώπισε το παιχνίδι στο Περιστέρι και επομένως την... ώθηση να το επιχειρήσει ξανά και στα επόμενα παιχνίδια του.

Άλλωστε να μη λέμε και περισσότερα, Κυριακή κοντή γιορτή.
 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρέλανε και τον... Ιβάν ο Πέρεθ - Έδωσε απαντήσεις ο Τερίμ, "αλητεία" Μλαντένοβιτς - Εξόφθαλμο το πέναλτι!
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags