Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Το πήρε… μόνος του ο Μπερνάρ - Καμπανάκι σε ΠΑΟ ενόψει ΠΑΟΚ
| 2024-02-11 19:45:00

Το πήρε… μόνος του ο Μπερνάρ - Το καμπανάκι σε ΠΑΟ ενόψει ΠΑΟΚ - Κίνηση με νόημα Τερίμ για Σπόραρ (Vid)

Του Μιχάλη Σοφιανού

Τι ετοιμάζει ο Τούρκος στον Λουτσέσκου που θα γίνει... Καρβαλιάλ! Οι Πράσινοι δεν εντυπωσίασαν αλλά πέρασαν από τις Σέρρες, με τον προπονητή τους να στέλνει... μήνυμα στον Σλοβένο και να κάνει πολλές δοκιμές.

Παναθηναϊκός: Νικών συνέχεια για τους Πράσινους, που χωρίς να πιάσουν μεγάλη απόδοση κατάφεραν και πέρασαν από τις Σέρρες, «φωνάζοντας» σε όλους ότι θα κυνηγήσουν τον τίτλο μέχρι το φινάλε. Ο Φατίχ Τερίμ έκανε για ακόμα μια φορά την… έκπληξη προχωρώντας με αρκετά εκτεταμένο ροτέισον στις Σέρρες, όμως το αποτέλεσμα τον δικαίωσε, για ακόμα μια φορά, ενώ παράλληλα κατάφερε και κράτησε «φρέσκους» αρκετούς ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού ενόψει του πρώτου αγώνα με τον ΠΑΟΚ, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παράλληλα ο Τούρκος τεχνικός, με τις ενδεκάδες που επιλέγει να κατεβάσει στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, έχει καταφέρει να περάσει στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του, ότι κανείς δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένο ότι θα είναι βασικός, κάτι που κάνει τους πάντες να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να παίξουν, γεγονός πολύ σημαντικό στο εσωτερικό της ομάδας, αφού κανείς δεν είναι… αδιάφορος.

Στις Σέρρες οι Πράσινοι, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, μπορεί να σημείωσαν δύο γκολ, όμως η εικόνα τους δεν ήταν τόσο καλή. Οι παίκτες του Τερίμ, παρά το γεγονός ότι σκόροραν νωρίς, διώχνοντας το όποιο άγχος υπήρχε, έπαιζαν αρκετά βιαστικά, χρησιμοποιώντας μεγάλες μεταβιβάσεις, γεγονός που δεν βοηθούσε στην ορθολογική ανάπτυξη. Παράλληλα το Τριφύλλι δεν είχε έναταση στο παιχνίδι του, κάτι που είχαμε να δούμε από το πρώτο ματς με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο, με τη διαφορά από το παιχνίδι στη Λεωφόρο είναι πως οι Πράσινοι αυτή τη φορά δεν το πλήρωσαν. Όλο Παρά τη μέτρια ομαδική εικόνα του Παναθηναϊκού δεν πρέπει να αφήσουμε στην άκρη την εμφάνιση του Μπερνάρ, που στις Σέρρες πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες βραδιές του με την φανέλα των Πρασίνων.

Ο Βραζιλιάνος έδειξε… ανακουφισμένος αγωνιστικά από την απουσία του Μπακασέτα από την ενδεκάδα, οργανώνοντας άψογα το παιχνίδι, ενώ παράλληλα όπου χρειάστηκε έδωσε σημαντικές βοήθειες αμυντικά, ενώ με την ασίστ που έδωσε έφτασε συνολικά στις 6 τη φετινή σεζόν φτάνοντας τους Παλάσιος, Ιωαννίδη. Την ίδια στιγμή και ο Βέρμπιτς συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις του από τη στιγμή που άλλαξε ο προπονητής στο Τριφύλλι και παρά το γεγονός ότι απουσίαζε για μεγάλο χρονικό διάστημα έδειξε έτοιμος να δώσει πολύτιμες βοήθειες στη συνέχεια, ενώ παράλληλα το γκολ που σημείωσε του δίνει… boost ενόψει Τούμπας. Παράλληλα θα πρέπει να σημειώσουμε και την εμφάνιση του Κώτσιρα, που για ακόμα ένα παιχνίδι, ερχόμενος από τον πάγκο, κατάφερε και ήταν καταλυτικός. Η παρουσία του ανέβασε την εικόνα του Τριφυλλιού, δίνοντας τεράστιες βοήθειες στο κέντρο και παράλληλα ανέβασε και τους συμπαίκτες του. Μάλιστα δεν είναι ψέμα ότι από τη στιγμή που ο Έλληνας ποδοσφαιριστής πάτησε χορτάρι, ο Παναθηναϊκός έπαψε να έχει προβλήματα στην αμυνα, «κλειδώνοντας» τη νίκη.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον Παλάσιος, που και αυτός μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό δείχνει απόλυτα έτοιμος να εκπληρώσει το πλάνο του Τερίμ, τόσο αμυντικά, με τις βοήθειες που δίνει, αλλά και επιθετικά, με τους δύο ποδοσφαιριστές να δείχνουν τουλάχιστον αυτή τη στιγμή σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον Αϊτόρ. Κάτι ανάλογο δείχνει να ισχύει και για τον Σπόραρ, που αν και έτρεξε πολύ και στις Σέρρες, επιστρέφοντας και αυτός από το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε, δεν μπόρεσε να αποτελέσει δεν μπόρεσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την επίθεση του Παναθηναϊκού. Μάλιστα αν σκεφτούμε ότι ο Τερίμ προχώρησε σε 8 αλλαγές στη βασική ενδεκάδα, θέλοντας να δώσει ανάσες στους ποδοσφαιριστές που θεωρεί «βασικούς» τότε δεν θα είναι έκλπηξη αν δούμε στο πρώτο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ, για το Κύπελλο, τον Γερεμέγιεφ.

Ο Σουηδός φορ έχει δείξει τον τελευταίο καιρό να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ το έντικτο… κίλερ που χρειάζεται μια ομάδα σε τέτοια παιχνίδια. Την ίδια στιγμή ο Σπόραρ κατάφερε μέσα σε ενάμισι χρόνο να γίνει από πρώτη, τρίτη επιλογή στο ροτέισον του Τριφυλλιού, «πληρώνοντας» τόσο τα δικά του πολύ μέτρια παιχνίδια, αλλά και την αγωνιστική άνοδο που δείχνουν Ιωαννίδης, Γερεμέγιεφ. Στη μεγάλη εικόνα πάντως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κρατήσει πολύ λίγα πράγματα, εκτός από το τρίποντο στις Σέρρες, μιας και αγώνας κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά θα είναι τελείως διαφορετικός. Οι παίκτες του Τερίμ οφείλουν να δείξουν πολύ μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι τους, αλλά και λιγότερα λάθη στον χώρο του κέντρου, αν θέλουν να είναι αυτοί που θα πάρουν προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου. Το σίγουρο είναι πάντως ότι ο Φατίχ Τερίμ θα παρουσιαστεί πολύ πιο διαβασμένος κόντρα στον Ραζβάν Λουτσέσκου, κάτι που έκανε και και κόντρα στον Καρβαλιάλ στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, στέλνοντας τον Ισπανό στον… ΟΑΕΔ και μένει να φανεί η αντίδραση των παικτών του Τριφυλλιού σε μια ομάδα που δεν έχουν κερδίσει φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απέρριψε συμβόλαιο 1 εκατ. ο Μπρινιόλι - Βρήκε ομάδα, υπέγραψε precontract - Πληρώνει την Ντιναμό ο ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags