Facebook Pixel Μισό μπράβο για Λουτσέσκου, ΑΕΚ με Ρεάλ και Παρί - 5% ο Ολυμπιακός
| 2024-02-12 16:18:00

Μισό μπράβο για Λουτσέσκου, ΑΕΚ με Ρεάλ και Παρί - "Παραμορφώνει" την κορυφή ο Γκαρσία - 5% ο Ολυμπιακός

του Ευάγγελου Μίχου
Μισό μπράβο για Λουτσέσκου, ΑΕΚ με Ρεάλ και Παρί - "Παραμορφώνει" την κορυφή ο Γκαρσία - 5% ο Ολυμπιακός

Γιατί τα επόμενα δύο παιχνίδια της Τούμπας κρίνουν τα πάντα. Ο Ευάγγελος Μίχος ερμηνεύει το «χ» της Θεσσαλονίκης, γράφει για την απόδειξη ότι η ΑΕΚ… τον έχει τον ΠΑΟΚ, για τον Αλμέιδα που και πάλι κυριάρχησε, αλλά και για τον Λουτσέσκου που πέτυχε το απόλυτο με τις αλλαγές του.

Μεγάλο φαβορί για τον τίτλο θα έβγαινε στην Τούμπα αν κέρδιζε κάποιος από τους δυο "δικεφάλους". Ήρθε , λοιπόν, μια δίκαιη και λίγο, πολύ αναμενόμενη ισοπαλία (με γκολ) και κάπως έτσι τα ποσοστά παρέμειναν στο 35% για την περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ κι από 30% για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό (ο κερδισμένος της χθεσινής αγωνιστικής με το διπλό-παρέλαση στις Σέρρες)! Δηλαδή για τους 3 της κορυφής και μόλις 5% για τους "ερυθρόλευκους"!!!

Για τον Ολυμπιακό πάντως που άλλαξε ξανά προπονητή - αυτή η αλλαγή, με τον "ειδικών αποστολών" Μεντιλίμπαρ, λογικά θα τον βοηθήσει - ο τελικός πρωταθλήματος είναι την ερχόμενη Κυριακή στην Τούμπα: αν χάσει από την ομάδα του Λουτσέσκου εν πολλοίς... τέλος! Αν κερδίσει όμως, οι υπόλοιποι τρεις δικαιολογημένα θα έχουν μετά τον φόβο του!!! Κοντός ψαλμός αλληλούια για μια ομάδα που αγνοεί την τρέχουσα σεζόν νίκη σε ντέρμπι (πρωτόγνωρο για Ολυμπιακό)...

Η ΑΕΚ σε ένα ακόμη ντέρμπι πρωταθλήματος το τελευταίο 11μηνο δεν έχασε. Και έφτασε τα 15 ντέρμπι αήττητη (9 νίκες - ισοπαλίες), τα οποία ντέρμπι ως γνωστόν θα κρίνουν στα play offs και τον νέο πρωταθλητή. Οπότε η Ένωση δείχνει απόλυτα ικανή να επαναλάβει το περσινό φινάλε της στο πρωτάθλημα, πάνω κάτω με το ίδιο καρμπόν.

Ο ΠΑΜΠΛΟ ΓΚΑΡΣΙΑ... ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΉ!!

Από εκεί και πέρα είναι πλέον ορατό, σχεδόν σε όλους, πως οι κιτρινόμαυροι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ανεβάσει ρυθμό και εντάσεις. Λογικό μετά την πίεση που δέχθηκε με το πρωτόγνωρο (και για τον προπονητή/δημιουργό της) Πέμπτη – Κυριακή που δεν το ήξερε, να κάνει την κοιλιά της και να δουλευτεί για να είναι έτοιμη αυτή τη περίοδο και για τα play offs.

Θα μου πουν κάποιοι πως η βαθμολογία μετά από 22 αγωνιστικές στην Super League δείχνει την ΑΕΚ στην 3η θέση στο -2 και στο -1 από ΠΑΟΚ & Παναθηναϊκό αντίστοιχα. Την βρίσκω πάντως λίγο παραμορφωτική. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: η ΑΕΚ κόντρα στον Πανσερραϊκό άφησε 4 βαθμούς σε δυο ματς ενώ ο Παναθηναϊκός έκανε το απόλυτο, δυο νίκες και ... 8-0 σκορ ενώ ο ΠΑΟΚ σε τρία ματς κόντρα στην ομάδα του "δικού" του Πάμπλο Γκαρσία, έχει σκοράρει 14 φορές και στις 28 Φεβρουαρίου στις Σέρρες δεδομένα θα κάνει το 4/4!!!

Ο Πανσερραϊκός βέβαια όπως και οι ΟΦΗ, Κηφισιά, Παναιτωλικός δεν θα είναι στα play offs για να... κόψουν βαθμούς από την ΑΕΚ, που αν δεν υπήρχαν τα play offs θα κτυπούσε τώρα το κεφάλι της στον τοίχο γιατί θα είχε χάσει τον τίτλο. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΕΝΟΣ... ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΛΑΜΠ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΏΝ

Για όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει η ομάδα του Αλμέιδα σε 22 αγωνιστικές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχει κλείσει αήττητη την σειρά των ντέρμπι με σύνολο 12 βαθμούς στους απόλυτους 18- η μοναδική του Big 4 που τους κέρδισε όλους και δεν έχασε από κανέναν, από 3 νίκες και 3 ισοπαλίες! Μένει βέβαια ο Άρης, από την Big 5, τον οποίο κέρδισε στην Νέα Φιλαδέλφεια και έχει να πάει στο " Βικελίδης" στις 3 Μαρτίου...

Μετά από 22 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ έχει μόλις μια ήττα (από τον ΟΦΗ). Όσες δηλαδή και οι Ιντερ στην Ιταλία, η Ρεάλ στην Ισπανία, η Παρί Σεν Ζερμέν στην Γαλλία, η Σάλτζμπουργκ στην Αυστρία και οι Γαλατά/Φενέρ στην Τουρκία. Και μαζί με τις Λεβερκούζεν (αήττητη), Αιντχόφεν (αήττητη), Σπόρτινγκ στην Πορτογαλία (2 ήττες), Λίβερπουλ (2 ήττες), Σέλτικ (2 ήττες), Άντερλεχτ στο Βέλγιο (2 ήττες) που συνθέτουν ένα ιδιαίτερο κλαμπ των ομάδων που σπανίως χάνουν στα 12 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κι αποτελούν τα φαβορί για τον τίτλο!

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΝΟΣ "Χ" & Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ "ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΑΟΚ" !

Η ισοπαλία στη Τούμπα μπορεί έτσι όπως ήρθε (στο 89') να ήταν πικρή για την ΑΕΚ αλλά σε σχέση με τον αντίπαλο της την αφήνει δικαιολογημένα σαφώς πιο ικανοποιημένη! Γιατί στην ... οικονομία του πρωταθλήματος το χθεσινό "Χ" λέει ξεκάθαρα δυο πολύ σημαντικά πράγματα:

Πρώτον για την ΑΕΚ, η οποία αφού συνεχίζει να μην χάνει σε ντέρμπι ακόμη κι από την πιο φορμαρισμένη/ εντυπωσιακή μέχρι τώρα ομάδα του πρωταθλήματος και με μια μόλις ήττα σε 22 ματς δεν γίνεται προσεχώς και τώρα που ανεβαίνει να κάνει δυο/τρεις συνεχόμενες όπως θα ελπίζει ο ανταγωνισμός...

Και δεύτερον για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος σε μια καθαρή εβδομάδα, με πλήρες ρόστερ, τον προπονητή του άνετο για να προετοιμάσει όπως ήθελε την "μητέρα των μαχών" με την ΑΕΚ -που το ποδόσφαιρο του Αλμέιδα αποδεδειγμένα χαλάει το μυαλό του Λουτσέσκου - ΞΑΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ να την κερδίσει -θα την άφηνε στο μείον 5 - παραλίγο δε να έχανε πάλι με 0-1!!! Κάτι που διατηρεί στην ΑΕΚ την βεβαιότητα πως τον ΠΑΟΚ συνεχίζει να... "τον έχει". Και που θα κάνει τα επόμενα δύο παιχνίδια του ΠΑΟΚ, στα play offs πλέον, κόντρα στην Ένωση πολύ πιο δύσκολα αγωνιστικά -πνευματικά/ψυχολογικά.

ΜΙΣΟ... ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ 66,6%  ΓΙΑ ΜΑΤΙΑΣ...

Ο ...σούπερ ΠΑΟΚ των 100 γκολ αποδείχθηκε χθες κατώτερος των περιστάσεων κόντρα στην Πρωταθλήτρια. Στο αρχικό του πλάνο ο Λουτσέσκου ηττήθηκε. Της έδωσε την κατοχή, κάπου φοβήθηκε να την παίξει με το δικό του στυλ, ο Λουτσέσκου είχε προετοιμάσει την ομάδα του για να μην δεχθεί γκολ.

 Όταν βέβαια έμεινε πίσω στο σκορ λες και έφυγε ένα μεγάλο βάρος πάνω από τον Ρουμάνο και τον ΠΑΟΚ αφού έβγαλαν... υποδειγματική αντίδραση. Οι αλλαγές του Ραζβάν βγήκαν όλες, οι ασπρόμαυροι για 30' στρίμωξαν ... άγρια την ΑΕΚ και επιβραβεύτηκαν σε ένα δραματικό φινάλε, από ένα στημένο στο 89' ( άξιζαν πάντως να ισοφαρίσουν νωρίτερα, στο δοκάρι, μετά από τρομερή προσπάθεια του Ντεσπόντοφ). Θα ήταν τελείως άδικο, μετά από μια τέτοια προσπάθεια, να έφευγε ηττημένος.

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έσωσε τον βαθμό, πήρε τουλάχιστον την ισοπαλία, αξίζουν μπράβο στον Λουτσέσκου για τις αλλαγές του. Για το αποτέλεσμα όμως, όχι αφού αν θέλει να πάρει το πρωτάθλημα έπρεπε να κερδίσει χθες την πρωταθλήτρια ΑΕΚ και δεν τα κατάφερε. Από εδώ και πέρα, σε αυτή την σειρά των ντέρμπι, ακόμη πολύ πιο σημαντικό από το να κερδίσει τον Ολυμπιακό, θα είναι για τον ΠΑΟΚ να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό σε δυο αναμετρήσεις και να προκριθεί στον Τελικό του Κυπέλλου! Από ψυχολογικής/πνευματικής πλευράς, το λέω θα φανεί που το πάει...

Για επίλογο κάτι με Αλμέιδα: για μια ακόμη φορά κόντρα στην ομάδα του Λουτσέσκου είδε την κεντρική ιδέα του να επιβάλλεται και να κυριαρχεί στο χορτάρι. Κυρίως δε να μην χάνει από τον ΠΑΟΚ, παρότι χάθηκε μια τρομερή ευκαιρία για διπλό στην Τούμπα, το οποίο θα την καθιστούσε αυτόματα φαβορί πιθανοτήτων 66,6 % για να κάνει ρεπετισιόν πρωταθλήματος!!

Οι αλλαγές δεν βγήκαν στον Αλμέιδα, η ομάδα του πάλι έφαγε φθηνό γκολ από στημένο και το χειρότερο μετά το 0-1 η ΑΕΚ άρχισε να σταματάει να παίζει, έπαιζε περισσότερο με το... χρονόμετρο και με την λογική πως "τον ΠΑΟΚ τον έχει"!

ΥΓ. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος, το αντίθετο μάλιστα, ότι ο Λουτσέσκου θα ξεκινούσε τον Κωνσταντέλια αντί του Μούργκ, αν δεν ανέβαζε ξαρνικά πυρετό. Περισσότερο σαν επικοινωνιακό το είδα...

ΥΓ.1 Ο ΠΑΣ του Γρηγορίου που δεν μπορεί να κερδίσει ακόμη και όταν παίζει καλά και η Κηφισιά που με Μπράτσο έκανε 4 βαθμούς στα 2 τελευταία, μπορούν να ελπίζουν στην σωτηρία λόγω του ΟΦΗ. Δεν βλέπω πως θα σταματήσει αυτή την τρομερή κατρακύλα του, ομάδα χωρίς καθόλου σφυγμό και με εσωτερικά θέματα, παρότι έχει καλό ρόστερ. Κι αμφιβάλω αν μπορεί ο (υποψήφιος) κόουτς Δέλλας, με την αποχή από τους πάγκους, αν μπορέσει να αποτρέψει το "μοιραίο"

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απέρριψε συμβόλαιο 1 εκατ. ο Μπρινιόλι - Βρήκε ομάδα, υπέγραψε precontract - Πληρώνει την Ντιναμό ο ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags