Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Πόσο άλλαξαν οι... αδιάφοροι παίκτες του Τερίμ;
| 2024-02-29 14:26:00

Πόσο άλλαξαν οι... αδιάφοροι παίκτες του Παναθηναϊκού; - Τώρα χρειάζεται ιδιαίτερη διαχείριση από Τερίμ

του Κώστα Γκόντζου
Πόσο άλλαξαν οι... αδιάφοροι παίκτες του Παναθηναϊκού; - Τώρα χρειάζεται ιδιαίτερη διαχείριση από Τερίμ

Οι αστείες εξηγήσεις, το πρόστιμο και η "μεταμόρφωση" του Τριφυλλιού. Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για την ομάδα του Παναθηναϊκού που ΔΕΝ αλλάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι και για τη λογική που απουσιάζει...

Το ωραίο είναι ότι υπήρξαν και φωνές που είπαν μετά την νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη, ότι... έπιασε τόπο το... πρόστιμο.
Αστεία πράγματα φυσικά και εντελώς μεταφυσική ερμηνεία, μιας κατάστασης απόλυτα φυσιολογικής ποδοσφαιρικά.

Ούτε λοιπόν ο Παναθηναϊκός ξαφνικά μέσα σε τρεις μέρες μεταμορφώθηκε επειδή... έφαγαν πρόστιμο οι παίκτες του, ούτε βεβαίως οι παίκτες ξαφνικά από... αδιάφοροι όπως τους αποκαλούσαν πριν τρεις μέρες έγιναν... ενδιαφερόμενοι, ούτε κάτι τρομερό και φοβερό συνέβη.

Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει,. ο Παναθηναϊκός με τον Άρη ήταν και πάλι σχεδόν ίδιος από πλευράς απόδοσης, αγωνιστικής συμπεριφοράς και γενικότερων επιλογών και διαχείρισης από τον Τερίμ, με τον Παναθηναϊκό των προηγούμενων ημερών, που τους έβγαλε όλους τους Παναθηναϊκάρες στα κλαριά και απαιτούσαν από τον Αλαφούζο... εδώ και τώρα τιμωρίες και πρόστιμα των... αφιλότιμων και ανίκανων παικτών.

Απλά οι συγκυρίες του παιχνιδιού άλλαξαν.
Γκολ από νωρίς, και δεύτερο γκολ με πέναλτι που με την βοήθεια του VAR υποδείχτηκε και έγινε τα ασφαλές και ανακουφιστικό σχετικά 2-0, σε αντίθεση με το παιχνίδι κόντρα στην Κηφισιά, που για λίγα εκατοστά το 2-0 δεν έγινε λόγω VAR.
Από κει και πέρα, προφανώς και όλα έγιναν εύκολα και απλά.

Κατά τα άλλα όμως, συμπεριφορικά και αγωνιστικά τεράστιες διαφορές ανάμεσα στα δυο παιχνίδια δεν είχαμε.

Και πάλι ο Παναθηναϊκός μετά το 1-0 έκατσε σχετικά μέσα στο γήπεδο και έδωσε χώρους και πάλι ο αντίπαλός του βρήκε φάσεις και θα μπορούσε να κάνει την ζημιά και πάλι όμως και με την Κηφισιά, ο Παναθηναϊκός έφτιαξε φάσεις και για άλλα γκολ που τελικά δεν τις αξιοποίησε.

Αυτή ήταν σε γενικές γραμμές η εικόνα του παιχνιδιού και θα πρέπει όλοι να καταλάβουν, πως με αυτή την εικόνα και έστω κάποιες αυξομοιώσεις στην απόδοση και το τέμπο του ανάλογα με τις συνθήκες και τις δυσκολίες ή ευκολίες του κάθε αγώνα, θα προχωρήσει ο Παναθηναϊκός από δω και πέρα.

Έτσι θα πορευτεί και έτσι θα δώσει την μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τώρα το ότι ανάλογα με το αποτέλεσμα του κάθε αγώνα, θα διαβάζετε και θα ακούτε αστείες αναλύσεις περί ομαδάρας και παικταράδων και εκπορθητή Τερίμ ή ανάθεμα, κατάρες για ανίκανους και αδιάφορους συνοδευόμενα με καλέσματα για αυστηρή τιμωρία όσων... δεν ξέρουν που βρίσκονται ή είναι... αδιάφοροι κι αυτό θα πρέπει να το συνηθίσετε από δω και πέρα.

Έτσι άλλωστε γίνεται  συνεχώς τα τελευταία χρόνια και δυστυχώς έτσι γίνεται και φέτος.
Το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός, με δεδομένα τα παραπάνω, θα είναι συνεχώς ευάλωτος στις συγκυρίες και τις συνθήκες του κάθε αγώνα και θα εξαρτάται πάρα πολύ η απόδοσή του και η αποτελεσματικότητά του, από το... τυχαίο της κάθε φάσης και της κάθε στιγμής σε κάθε παιχνίδι του.

Κι αυτό είναι που θέλει την ιδιαίτερη διαχείριση από τον Τερίμ, που αν μη τι άλο έμπειρος είναι και θα πρέπει ήδη να το έχει διαπιστώσει αυτό σαν φαινόμενο στην ομάδα του.

Το σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή, χρειάζεται πάνω απ' όλα ένα μέτρο  και μια λογική, που με δεδομένα τα πρόσωπα που τον περιστοιχίζουν και τον κουμαντάρουν, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί, να χρησιμοποιηθεί και να λειτουργήσει σαν τέτοιο.

Όμως δεν γίνεται αλλιώς, είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη αν θέλει να δώσει με αξιώσεις μέχρι το τέλος την μάχη για την κατάκτηση του τίτλου.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο "καμπανάκι" με το ρίσκο Τερίμ - Ποιος θα το περίμενε με Ζέκα...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags