Facebook Pixel ΑΕΚ: Διάβασαν την αδυναμία της! Τρόμος στον αέρα και διάσπαση προσοχής
| 2024-03-10 11:30:00

Διάβασαν την αδυναμία της ΑΕΚ! Ο τρόμος στον αέρα και η… διάσπαση προσοχής (ΒΙΝΤΕΟ)

του Κιτρινόμαυρου

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Πόσα ματς στράβωσαν φέτος για την ΑΕΚ με ίδιο τρόπο.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης με τον Άρη έφερε για μία ακόμα φορά προβληματισμό στην ΑΕΚ. Η Ένωση για μία ακόμα φορά στο φετινό πρωτάθλημα έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της, με αποτέλεσμα να μείνει δεύτερη στη βαθμολογία (59), έναν βαθμό πίσω από τον πρώτο ΠΑΟΚ (60) και δύο από τον τρίτο Ολυμπιακό (57). Ήταν το έβδομο παιχνίδι, στο οποίο οι «κιτρινόμαυροι» έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας παρότι προηγούνταν.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Γι’αυτό και μετά το τέλος του παιχνιδιού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» υπήρξε τηλεφωνική ομιλία στα αποδυτήρια Αλμέιδα με τους παίκτες με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να είναι τηλεφωνικώς σε ανοικτή ακρόαση. Προφανώς η άμεση παρέμβαση του ηγέτη της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού είχε σκοπό να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας της Super League και να εφιστήσει την προσοχή πριν την έναρξη των πλέι οφ.

Ο τρόπος άλλωστε που ισοφαρίστηκε στο τέλος της ΑΕΚ έδειχνε ξεκάθαρα ότι οι «κιτρινόμαυροι» είχαν έλλειψη συγκέντρωσης, μία αιτιολογία που επικαλέστηκε και ο Αλμέιδα. Δεν ήταν όμως η παρθενική εμφάνιση… μαθησιακών δυσκολιών τύπου διάσπασης προσοχής. Τί είχε συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις.

Διαβάστε τι συνέβη σε παιχνίδια που η ΑΕΚ παρουσίασε αυτοκτονικές τάσεις.

4η αγωνιστική: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1

Η Ένωση προηγείται στο 22’ με το γκολ του Εζέκιελ Πόνσε και ισοφαρίστηκε στο 38’ από τον Κααμπί με κοντινή κεφαλιά από σέντρα του Ποντένσε μετά από αντεπίθεση. Σε αυτό το ματς ο Αργεντινός στράικερ των «κιτρινόμαυρων» πέτυχε το πρώτο τέρμα του στο πρωτάθλημα και μετά έπρεπε να περάσουν 14 αγωνιστικές μέχρι το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, για να επιστρέψει στο σκοράρισμα.

 

10η αγωνιστική: Κηφισιά-ΑΕΚ 1-1

Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν στο 58’ με αυτογκόλ του Σνάιντερλιν και ισοφαρίστηκαν  στο 85’. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και αναμπουμπούλα στην «κιτρινόμαυρη» περιοχή, η μπάλα φτάνει στον Βαφέα που με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1.

 

14η αγωνιστική: Παναιτωλικός-ΑΕΚ 2-2

Η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού προηγήθηκε με δύο γκολ, του Λιβάι Γκαρσία και του Νίκλας Ελίασον στο 2’ και στο 14’. Από χαζό πέναλτι, που υπέπεσε ο Μουκουντί στο 37’, ομολογουμένως όμως ήταν από αυτά τα οποία χαρακτηρίζουμε πλέον… VARίσιαμε, μείωσε ο Ζοάο Πέδρο και το τελικό δύο διαμόρφωσε ο Μπαλντασάρα στο 65’ με σουτ εκτός περιοχής το, οποίο προήλθε μετά από κακό διώξιμο της άμυνας σε γέμισμα από τα πλάγια, πριν στρωθεί η μπάλα στα πόδια του σκόρερ.

 

15η αγωνιστική: Πανσερραϊκός-ΑΕΚ 2-2

Παρόμοιο σκηνικό με αυτό του Αγρινίου εκτυλίχθηκε στο Αγρίνιο μία αγωνιστική μετά. Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 16’ με τον Ρότα, ισοφαρίστηκε από τον Θυμιάνη στο 39’, ο Λιβάι Γκαρσία στο 45’ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους «κιτρινόμαυρους». Ο Θυμιάνης όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο παίκτης που στο παρελθόν είχε κλείσει στην ΑΕΚ, αλλά η μεταγραφή χάλασε από προσωπική του επιλογή, χτύπησε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Αθανασιάδη, ισοφάρισε ξανά και διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Δεύτερη συνεχόμενη γκέλα για την Ένωση, η οποία δέχτηκε και τα δύο γκολ από γεμίσματα στην περιοχή της.

18η αγωνιστική: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-2

Ο Λιβάι Γκαρσία βάζει μπροστά την ΑΕΚ στο 24’, εφτά λεπτά αργότερα όμως ο Γεντβάι ισοφάρισε με κεφαλιά, μετά από λάθος διώξιμο της άμυνας (Σιντιμπέ) σε γέμισμα από εκτέλεση φάουλ από τα πλάγια. Ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα με τον Αράο στο 66’, οι «κιτρινόμαυροι» όμως κατάφεραν να γλιτώσουν τη δεύτερη ήττα στο νέο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας (η πρώτη από Ολυμπιακό πέρσι) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκαρσία στις καθυστερήσεις.

 

22η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-1

Καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης η ΑΕΚ ήταν ανώτερη των Θεσσαλονικιών, οι οποίοι ωστόσο είχαν τις κλασσικές ευκαιρίες. Η Ένωση προηγήθηκε με Ελίασον στο 47’ και ισοφαρίστηκαν στο 89’ από τον Κετζιόρα, ο οποίος σκόραρε και έγινε ο ήρωας του ΠΑΟΚ μετά από γέμισμα από εκτέλεση φάουλ αρκετά μακριά από την περιοχή.

26η αγωνιστική: Άρης-ΑΕΚ 3-3

Η ΑΕΚ προηγείται με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ στο 15’ και ισοφαρίζεται στο 43’ από τον Φετφατζίδη που νίκησε τον Στάνκοβιτς σε τετ α τετ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης παίρνει το προβάδισμα με τον Σαβέριο στο 49’, η Ένωση όμως ισοφαρίζει με κεφαλιά του Βίντα και παίρνει ξανά το πάνω χέρι με κεφαλιά του Πόνσε στο 67’. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφαρίστηκε από το πέναλτι του Μορόν, το οποίο προήλθε μετά από χέρι του Βίντα. Η μπάλα πήγε πάνω στο άκρο του Κροάτη αμυντικού, μετά από διώξιμο με το κεφάλι του Γιόνσον σε γέμισμα από εκτέλεση φάουλ.

Τρόμος στον αέρα

Η εξέλιξη των παιχνιδιών επιβεβαιώνει το πρόβλημα που υπάρχει από την έναρξη του πρωταθλήματος στην άμυνα, η οποία ενισχύθηκε το καλοκαίρι από έναν στόπερ (Κάλενς), έναν αριστερό μπακ (Πήλιο), ενώ τον χειμώνα αποδυναμώθηκε με την αποχώρηση του Μοχαμαντί. Δείχνει όμως και πως δέχεται γκολ η ΑΕΚ.

Τα περισσότερα τέρματα των αντιπάλων της προήλθαν από γεμίσματα στην περιοχή, είτε από στατικές φάσεις, είτε από αντεπιθέσεις. Στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκαν, η άμυνα της ΑΕΚ είτε δεν μπορούσε να απομακρύνει αποτελεσματικά, είτε έκανε λάθος χειρισμούς.

Τα πλέι οφ ξεκινούν και τη χωρίζει ένας βαθμός από την κορυφή. Για να κατακτήσει δεύτερο συνεχόμενο τίτλο πρέπει να μάθει τα λάθη της και να διδαχτεί από αυτά. Γιατί της στέρησαν 14 βαθμούς. Μέχρι στιγμής δείχνει, ότι δεν το έχει καταφέρει και οι αντίπαλοί της έχουν διαβάσει αυτήν την αδυναμία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags