Facebook Pixel Ολυμπιακός: Προσωπική αποτυχία Μεντιλίμπαρ - Φτάνει το αστείο με Ροντινέι
| 2024-03-11 10:00:00

Προσωπική αποτυχία Μεντιλίμπαρ - Φτάνει το... αστείο με Ροντινέι και Ελ Αραμπί - Δεν γλιτώνει τις 15 μεταγραφές!

του Βαγγέλη Καράμαλη

Οι δύο φωτογραφίες από το Γ. Καραϊσκάκης είναι "σοκαριστικές". Ο Βάσκος προπονητής έπαθε, αλλά δεν έμαθε κι τα έκανε χειρότερα και πλέον οι Πειραιώτες έχουν να δώσουν δύσκολα ντέρμπι, εν μέσω γκρίνιας και απογοήτευσης. Οι "φωνές" στον Βραζιλιάνο μπακ, η τραγική αμυντική λειτουργεία και οι απογοητευτικοί Ναβάρο και Ορτέγκα...

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησαν τα πλέι οφ για τον Ολυμπιακό, καθώς μπορεί η κλήρωση να έφερε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Γ. Καραϊσκάκης και φυσικά το 1-0 κατά την διάρκεια του αγώνα να έδωσε ελπίδες, ωστόσο η αποκαρδιωτική εμφάνιση και το βαρύ 1-3, έφεραν γκρίνια, εσωστρέφεια, γιούχα και συνθήματα. Αν κάποιος δεν έχει δει όλη τη σεζόν των Πειραιωτών και βλέποντας μόνο τη βαθμολογία, να θεωρούσε υπερβολικές τις αντιδράσεις για μία ομάδα που είναι μόλις στο -5 από την κορυφή και στο -2 από το Τριφύλλι, όμως η δεύτερη συνεχόμενο εντός έδρας «σφαλιάρα» (μετά τη Μακάμπι) προκάλεσε τρομερό προβληματισμό και απογοήτευση. Προβληματισμό όχι για φέτος, καθώς οι Ερυθρόλευκοι για να διεκδικήσουν έστω τον τίτλο (όχι φυσικά να τον πάρουν), θα πρέπει όχι απλά να κάνουν υπερβάσεις, αλλά θαύματα και για την ώρα δεν δείχνουν ικανοί για κάτι τέτοιο, αλλά για του χρόνου.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε εντυπωσιακά στον ερυθρόλευκο πάγκο, όμως την τελευταία εβδομάδα προσγειώθηκε απότομα. Κι αν για την ώρα γίνεται μόνο σκληρή κριτική προς το πρόσωπό του και δεν ανοίγει καμία συζήτηση για το μέλλον του (μόλις πριν λίγα 24ωρα συμφώνησε να συνεχίσει και μετά το καλοκαίρι) έχει να κάνει με την ανάγκη διοίκησης και κόσμου να βρεθεί επιτέλους ένας κόουτς κανονικός, να στρώσει την ομάδα. Ο Βάσκος λοιπόν, το βράδυ της Κυριακής έκανε πάρα πολλά λάθη και δικαίως τα… άκουσε, όμως δικαιούται ακόμα να πάρει τον χρόνο του και να δουλέψει με την ομάδα. Ωστόσο, μετά από 20 ημέρες σίγουρα η κριτική θα είναι μεγαλύτερη, αλλά και η δουλειά του σαφέστατα πιο δύσκολη με συνεχόμενα ντέρμπι, απέναντι σε ομάδες που θα δίνουν ματς ζωής ή θανάτου για τον τίτλο.

Ο έμπειρος κόουτς λοιπόν, παρουσιάστηκε απογοητευτικά αδιάβαστος κόντρα στο Τριφύλλι. Γιατί με βάσει τις επιλογές του πριν την σέντρα, είτε δεν ήξερε καθόλου τον Φατίχ Τερίμ και τον Παναθηναϊκό είτε δεν γνώριζε το ρόστερ του. Μόλις λίγα 24ωρα μετά το «στραπάτσο» με την Μακάμπι, αντί να προστατεύσει την ομάδα του, την κατέβασε φουλ επιθετική. Είχε έναν… αεροδιάδρομο στη μεσαία γραμμή, ενώ με το 4-4-2 δεν προστάτευσε τα μπακ του, τα οποία ήταν ολοφάνερο πως θα χτυπούσαν και οι Πράσινοι, όπως κι έγινε. Ορτέγκα και Ροντινέι υπέφεραν. Κι αν για τον Αργεντινό η κουβέντα πλέον είναι γενικότερη για το αν αξίζει να κρατήσει τη φανέλα βασικού και για του χρόνου, αφού σε καμία περίπτωση δεν έχει δικαιολογήσει τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του, για τον Βραζιλιάνο η συζήτηση αφορά την συμπεριφορά του μέσα στα ματς πλέον. Γιατί μπορεί να είναι εντυπωσιακός επιθετικά και ίσως να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ομάδας περισσότερα και από τα εξτρέμ, όμως αμυντικά είναι… τραγικός. Μάλιστα, παρότι πλέον ξεκάθαρα τον σημαδεύουν όλοι οι αντίπαλοι ούτε αυτός ούτε ο προπονητής του κάνουν κάτι για να ανατρέψουν την κατάσταση. Ο Ροντινέι από παιχνίδι σε παιχνίδι παρουσιάζεται χειρότερος τακτική, δεν προσέχει στις τοποθετήσεις του, δεν μαρκάρει τον αντίπαλό του και δεν είναι συγκεντρωμένος στο ανασταλτικό κομμάτι. Ασχολείται μόνο με την επίθεση και σχεδόν σε κάθε φάση, η ομάδα του κινδυνεύει από τη δική τυο πλευρά. Κάποιος πρέπει να του τα… ψάλει στου Ρέντη, γιατί αν δεν βελτιωθεί, ώστε να γίνει έστω «υποφερτός», θα είναι παράλογο ο Ολυμπιακός να συνεχίσει και του χρόνου με αυτόν βασικό δεξιό μπακ!

Βέβαια, μπορεί ο Ροντινέι να επηρεάζεται από τους αμυντικούς και του χαφ που βλέπει γύρω του, καθώς η ανασταλτική λειτουργεία των Πειραιωτών στα δύο τελευταία παιχνίδια, είναι ανύπαρκτη. Δείτε τις δύο φωτογραφίες και θα καταλάβετε τι έγινε χθες στα γκολ…

Τα χαφ δεν κόβουν με τίποτα, ούτε φυσικά κλείνουν τους χώρους που πρέπει ώστε να δυσκολέψουν τους αντιπάλους τους, οι παρτενέρ του Κάρμο είναι ο ένας χειρότερος από τον άλλον απέναντι σε σοβαρούς επιθετικούς και ο Πορτογάλος μοιάζει πλέον πελαγωμένος και μόνος!

Γι’ αυτό και είναι παράλογο που ο Μεντιλίμπαρ μετά τη Μακάμπι κι ενώ είχε δει την ομάδα του να γίνεται… σμπαράλια κι ενώ έπρεπε να περιμένει πως με τον ίδιο τρόπο θα τον χτυπούσε και ο Τερίμ, δεν έκανε τίποτα. Δεν διόρθωσε τίποτα, δεν άλλαξε τίποτα. Αντίθετα, έπαιξε χωρίς λόγο φουλ επίθεση και χάλασε και τη δημιουργία των Ερυθρολεύκων. Ο Ολυμπιακός την Κυριακή, σε αντίθεση με τη Μακάμπι, δεν μπορούσε να φτιάξει φάση και απειλούσε μόνο με σέντρες. Το 4-4-2 απέτυχε, όπως και η επιλογή του Ναβάρο, που ξεκάθαρα το παιδί δεν μπορεί να βοηθήσει σε αυτά τα ματς. Είναι επιθετικός για την κόντρα και μπορεί να παίξει μόνος σε παιχνίδια όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Είναι… αστείο πως δεν έγινε αμέσως αλλαγή στο ημίχρονο, ώστε να μπει να παίξει από το 45’ ο Ελ Αραμπί ή ο Γιόβετιτς.

Και έτσι λοιπόν, ο Ολυμπιακός πηγαίνει την Πέμπτη να παίξει ένα χαμένο ματς απέναντι στη Μακάμπι που την έκανε να φαίνεται Ρεάλ Μαδρίτης και μετά τη διακοπή έχει παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια με την φορμαρισμένη ΑΕΚ. Θα μπορέσει άραγε να αντιδράσει ή θα κλείσει και... επίσημα τη σεζόν; Είναι μακριά, όμως θα πρέπει από τώρα να το δουλέψει, όπως θα πρέπει να αρχίσει ήδη να σκέφτεται τι θα γίνει το καλοκαίρι. Είτε παίξει Ευρώπη είτε όχι. Οι Ερυθρόλευκοι έζησαν μία εφιαλτική σεζόν, με άσχημες ήττες, τρεις αλλαγές προπονητών και αμέτρητες μεταγραφές. Εφόσον πλέον έχει τον Μεντιλίμπαρ και τον στηρίζει, οφείλει να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Να φτιάξει κορμό και να δουλέψει. Αν και με όσα θα γίνουν στα επόμενα ντέρμπι και την εικόνα των παικτών, μοιάζει απίθανο να μην γίνουν ΚΑΙ φέτος, τουλάχιστον 15 μεταγραφές και άλλες τόσες αποχωρήσεις. Ακόμα και φιέστα να κάνει, την επόμενη μέρα θα πρέπει να ψάχνει (χωρίς πολλή σκέψη…) για δύο μπακ, δύο στόπερ, ένα χαφ, έναν εξτρέμ και δύο φορ. Για τη βασική ενδεκάδα μόνο!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φταίει ο Μεντιλίμπαρ, γίναμε πελάτες του ΠΑΟ - Να φύγουν Ορτέγκα-Ναβάρο και συνταξιούχοι, βάλε Έλληνες"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags