Facebook Pixel Sportdog.gr | Βγάζει τα μάτια με τα χέρια του ο ΠΑΟΚ - Δέσμιος των λαθών του, χωρίς ιδέες και ενέργεια!
| 2024-03-12 14:59:00

Βγάζει τα μάτια με τα χέρια του ο ΠΑΟΚ - Δέσμιος των λαθών του, χωρίς ιδέες και ενέργεια!

Εύα Σαράντη

Το κλίμα στα αποδυτήρια και οι απαντήσεις που ψάχνουν στην Τούμπα, μετά τις μετριότατες εμφανίσεις που ακολούθησαν του χαμένου ημιτελικού στη Λεωφόρο. Γράφει η Εύα Σαράντη
 

Ανεπίδεκτoς μαθήσεως ΠΑΟΚ σε μία διαδοχικά φθίνουσα πορεία σε επίπεδο παραγωγικότητας, αποτελεσματικότητας και ενέργειας, εμφανίζοντας συμπτώματα... Ζάγκρεμπ στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη για την πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος δεδομένου πως μία κάκιστη αμυντική αντίδραση για την άμυνά του, μετέτρεψε σε τέρμα την πρώτη παρουσιαζόμενη ευκαιρία των φιλοξενούμενων. Έχοντας -αισθητά- πρόβλημα στην τελική πάσα, το γκρουπ του Ραζβάν Λουτσέσκου στο α΄μέρος πίεσε ανεβάζοντας τις γραμμές του, αναπτύχθηκε κυρίως από την πλευρά του Μοντόγια, αλλά, πολλάκις αντιμετώπισε την εξαιρετική αμυντική λειτουργία των «κιτρινόμαυρων».

Οδηγώντας την κατοχή μπάλας σε ποσοστά της τάξεως του 74%, περιόρισε σε παθητικό ρόλο τους φιλοξενούμενους που σε πρώτη φάση έκλεισαν καλά τους χώρους κάτι που δυσκόλεψε τον ΠΑΟΚ στη διάσπαση της αντίπαλης άμυνας και όπως αντιλαμβάνεται κανείς από τα συμφραζόμενα κρίθηκε φλύαρος από τη στιγμή που κάθε άλλο παρά μετουσίωσε την υπεροχή του σε φάσεις. Πέραν ορισμένων σουτ που σημείωσε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, αδυνατούσε να βάλει ουσία στο παιχνίδι του, πηγαίνοντας με μεγαλύτερη δύναμη στη μπάλα και τη μονομαχία.

Το ποδόσφαιρο όμως είναι παιχνίδι λαθών και ο ΠΑΟΚ στο μοναδικό που προσέφερε στον Άρη με το κλέψιμο του Κίκε Σαβέριο να πληγώνεται από τον Λορέν Μορόν που έβαλε δύσκολα στα μετόπισθεν του Δικεφάλου με κινήσεις και πίεση που άσκησε ενώ επωφελήθηκε και αρκετές ανακτήσεις, κατοχές για τον Άρη, δείχνοντας τι λείπει εκ νέου από το ασπρόμαυρο παζλ. Συνεπώς, οι μεν φιλοξενούμενοι άδραξαν τη στιγμή τους, την ατομική ενέργεια και ο δε ΠΑΟΚ αρκέστηκε σε μία φλύαρη κυριαρχία χωρίς επί της ουσίας να καταφέρει να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, δέσμιος των λαθών του και παραδομένος σε έλλειψη ιδεών και ενέργειας.



Με την επισήμανση πως ούτε η μετατόπιση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς σε ρόλο δεξιού μπακ και της επιστράτευσης του Κίριλ Ντεσπόντοφ μπροστά του δεν προσέφεραν στους ασπρόμαυρους το κάτι παραπάνω δείγμα και της κόπωσης από το απαιτητικό πρόγραμμα με τα διαδοχικά ντέρμπι σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεύτερη διαδοχική εναλλακτική λύση από τον Ράζβαν Λουτσέσκου μετά την μετατόπιση του Βούλγαρου διεθνή εξτρέμ σε ρόλο φορ στο Ζάγκρεμπ που δείχνει πως ψάχνει απεγνωσμένα διεξόδους προκειμένου να απεγκλωβιστεί από το καθεστώς πίεσης που ο ΠΑΟΚ έχει μπει.

Προφανώς η εικόνα που δίνει επί του παρόντος ο Δικέφαλος μπορεί να παρουσιάζει πολλαπλές αναγνώσεις με την έννοια πως μεταφράζεται ποικιλοτρόπως ως σωματική κόπωση, ψυχολογικό κλατάρισμα, κακό μομέντουμ αλλά πρέπει να υπάρχει η υπενθύμιση πως ο ΠΑΟΚ ήθελε να αποδείξει πράγματα. Πρωτίστως στον εαυτό του κάτω από συνθήκες έντονης αμφισβήτησης που εισέπραττε ολοένα στην καθημερινότητα του, πιέζοντας τον εαυτό του στο μάξιμουμ σε μία προσπάθεια παραγωγής θεαματικού ποδοσφαίρου. Αν τα κατάφερε; Σαφώς. Το ζητούμενο είναι πως στην κρισιμότερη καμπή της σεζόν φαντάζει απών από έξτρα πρέσινγκ, όρια που ο ίδιος έθεσε στον εαυτό του.

«Είναι θετική η διακοπή για να μπορέσουμε να δουλέψουμε πολύ πιο μαζικά με την ομάδα, δουλεύαμε σε γκρουπ 10-11 ποδοσφαιριστών μαζί με την αποκατάστασή τους. Όλο αυτό μπορεί να εξομαλυνθεί με τη δουλειά που μπορεί να γίνει» επισημαίνεται από τον Ράζβαν Λουτσέσκου ρίχνοντας τον παράγοντα της διακοπής, ευελπιστώντας πως το γκρουπ ποδοσφαιριστών του μπορεί να γυρίσει ξανά το κουμπί. Να προκαλέσει θόρυβο, αίσθηση, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τη δουλειά που ρίχνει ο κάθε παίκτης.

Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ τώρα; Άπαντες εντός αγωνιστικού τμήματος θεωρούν πως αδικούν τους εαυτούς τους όπως ειπώθηκε μεταξύ άλλων στα άδυτα των αποδυτηρίων μετά τον Άρη. Μόνο του το γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου και δικαιολογημένα με τις εμφανίσεις που κατέθεσε έβαλε τον πήχη ψηλά, ωστόσο, είναι κοινά αποδεκτό πως από τη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό εκεί που έδειξε πως έχει ψυχολογικά αποθέματα, ένταση, πηγμή παρά τον αποκλεισμό, βυθίστηκε σε μετριότατες εμφανίσεις δικής του υπαιτιότητας.

Βγάζει τα μάτια με τα χέρια του, δείχνοντας ανήμπορος να ανταποκριθεί σε παιχνίδια μακριά από το στυλ παιχνιδιού του (σ.σ όπως οι κλειστές άμυνες) και επιδίδεται σε δικά του λάθη, δεν παρουσιάζεται διατεθειμένος να τσαλακωθεί και κινείται σε επικίνδυνες γραμμές. Όλα εξαρτώνται από τον ίδιο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags