Facebook Pixel Από το "κανείς δεν μας πίστευε" στο "αρνείται να χάσει ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ"
| 2024-04-07 23:18:00

Από το "κανείς δεν μας πίστευε" στο "αρνείται να χάσει ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ"

Του Γιώργου Ζαϊρη
Από το "κανείς δεν μας πίστευε" στο "αρνείται να χάσει ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ"

Ο ηγέτης Κουλιεράκης και ο Σαμάτα που έδωσε απαντήσεις. Ο Δικέφαλος δεν πήρε το πρωτάθλημα, αλλά πήρε ψυχολογία για Ευρώπη και τα επόμενα ντέρμπι. Γράφει στο Sportdog.gr ο Γιώργος Ζαΐρης

"Σήμερα δώσαμε το 50ο ματς παιχνίδι και όταν αρχίζαμε το σεζόν το καλοκαίρι, κανείς δεν πίστευε πως θα φτάναμε εδώ, να είμαστε πρώτοι στο Πρωτάθλημα και στους "8" μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης". Αυτή η ατάκα του Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ (2-2), μου έφερε μπροστά - σαν να το ζω ξανά -  την απόγνωση που είδα το περασμένο καλοκαίρι στο πρόσωπο του προπονητή του ΠΑΟΚ, στην Ολλανδία μετά το φιλικό με την Στεάουα όπου είχε πει δημοσίως πως όχι απλά η ομάδα είχε αργήσει να κάνει μεταγραφές αλλά είχε αργήσει πάρα πολύ.

Αυτός λοιπόν ο ΠΑΟΚ, που ναι έκανε μεταγραφές καθυστερημένα, που ναι έκανε σημαντικές μεταγραφές αφού είχε μπει στη φάση των ομίλων, είναι αυτή τη στιγμή πρωτοπόρος. Αυτό δεν έγινε επειδή οι άλλες ομάδες είναι κακές, αλλά επειδή αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα και αυτό το δείχνουν αποτελέσματα, άμυνα και επίθεση. Ξέρω πως ένας φίλος του ΠΑΟΚ μπορεί να σκεφτόταν που θα ήταν η ομάδα αν δεν έχανε δυο φορές από τον Αρη, αν δεν είχε δεχθεί το γκολ της ισοφάρισης από τον Παναθηναϊκό στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. Αλλά αυτά όλα είναι παρελθόν. Τώρα ασχολούμαστε με το παρόν και αυτό θέλει τον ΠΑΟΚ πρώτο και έχοντας παίξει ήδη στα πλέι οφ και σε Λεωφόρο και σε ΟPAP ARENA χωρίς να γνωρίσει την ήττα.

Για να είμαι ειλικρινής ΑΚΟΜΗ δεν μπορώ να χαρακτηρίσω τον ΠΑΟΚ πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Αλλά μετά από αυτή την ισοπαλία ή για να το γράψω καλύτερα με τον τρόπο που ήρθε η ισοπαλία, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υποστηρίξει πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάρει το Πρωτάθλημα. Αλλά υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη όπως είπε και ο Λουτσέσκου.

Στο συγκεκριμένο ματς, θέλω αρχικά να σταθώ στον Κουλιεράκη. Πριν από μερικές μέρες "έσβησε" τον Ιωαννίδη, χθες το έκανε και με τον Λιβάι Γκαρσία και με τον Πόνσε. Επιμένω, είναι πλέον ένας από τους ηγέτες της ομάδας.

Είδα έναν Ραχμάν Μπάμπα να αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως είναι μακράν η πιο πετυχημένη μεταγραφή της οικογένειας Σαββίδη τα τελευταία χρόνια. Γράφω για την οικογένεια Σαββίδη γιατί αυτή επέμεινε να γυρίσει ο Γκανέζος.

Και να που φτάσαμε στο σημείο, ναι, να σταθούμε στο πόσο χρήσιμος αποδείχθηκε ο Σαμάτα. Ο Μπράντον Τόμας "χάθηκε" ανάμεσα σε Βίντα και Μουκουντί. Ο Τανζανός έριξε και έφαγε ξύλο, απασχόλησε την άμυνα της ΑΕΚ. Ελευθερώθηκε ο Κωνσταντέλιας πηγαίνοντας πίσω από τον φορ και ο Μεϊτέ είχε επιτέλους έναν παίκτη μπροστά του για να μεταφέρει τη μπάλα. Αυτό δηλαδή που δεν έκανε ο Μουργκ.

Προφανώς και ο Κοτάρσκι στο δεύτερο γκολ μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα. Προφανώς και δεν μπορείς να δέχεσαι γκολ όταν η φάση αρχίζει από πλάγιο. Και νομίζω πως αυτά τα δυο πρώτος δεν τα προσπερνά ο Λουτσέσκου.

Τι κέρδισε ο ΠΑΟΚ με  αυτή την ισοπαλία; Δεν πήρε το Πρωτάθλημα ναι. Αλλλα πάει πρώτος και με την ψυχολογία στα ύψη για τα δυο ματς με την Κλαμπ Μπριζ. Και μετά θα ασχοληθεί με το ματς στο Γ. Καραϊσκάκης. Γιατί τώρα έχει μπροστά του μια τεράστια πρόκληση.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αρπάχτηκαν" Αλμέιδα-Λουτσέσκου στη λήξη του ντέρμπι - Άγριος καυγάς Μπάμπα με Βίντα (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags