Facebook Pixel Απογοητευμένος ο Ντεσόν Τόμας στον ΠΑΟΚ
| 2024-04-12 12:53:00

Οι πέντε λόγοι που το "ΠΑΟΚ εσύ θα προκριθείς" δεν φαντάζει μια ευχή!

Του Γιώργου Ζαϊρη
Οι πέντε λόγοι που το "ΠΑΟΚ εσύ θα προκριθείς" δεν φαντάζει μια ευχή!

Ο Λουτσέσκου πήρε ένα ρίσκο που δεν θα το πάρει στο δεύτερο ματς. Ο Γιώργος Ζαίρης αναλύει γιατί δεν... αγχώνεται από την ήττα του Δικεφάλου στο Βέλγιο και εξηγεί γιατί μπορεί να γυρίσει τούμπα η πρόκριση

Η αποστολή του ΠΑΟΚ επιστρέφει σήμερα το απόγευμα έχοντας στις αποσκευές της μια ήττα που όμως μπορεί να διαχειριστεί. Δεν έχω τη διάθεση να χρυσώσω το χάπι, αυτό το εις βάρος του Δικεφάλου 1-0 μπορεί να του στοιχίσει την πρόκριση και αυτό θα το μάθουμε την προσεχή Πέμπτη στην κατάμεστη αλλά, απαραιτήτως, υποδειγματική σε συμπεριφορά Τούμπα.

Γιατί όμως αυτή την ήττα  είναι ικανός  να τη διαχειριστεί ο ΠΑΟΚ; Πολύ απλά διότι αυτό μας απέδειξε στο πρόσφατο παρελθόν. Είχε χάσει από την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ με 2-0, και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στην Τούμπα με 5-1! Αλλά αυτό είναι το τελευταίο επιχείρημα που παραθέτω. Στην δική μου ιεραρχία υπάρχουν σπουδαιότεροι λόγοι που με κάνουν να αισιοδοξώ για το δεύτερο ματς.

1ον: Πλέον στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν μετρά το εκτός έδρας γκολ. Στην ουσία δηλαδή ο ΠΑΟΚ ακόμη και αν το ματς στραβώσει και είναι στο 1-1 ή γενικότερα στην ισοπαλία, μπορεί να ψάξει ένα δεύτερο γκολ (όπως μπορεί φυσικά να το δεχθεί) και να πάει το ματς στην παράταση. Το σημειώνω αυτό γιατί πολλές φορές το εκτός έδρας γκολ έχει πληγώσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Στην ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή αυτό παίζει πλέον μεγάλη σημασία.

2ον: Αυτά που ΔΕΝ είδα χθες από τον ΠΑΟΚ με κάνουν αισιόδοξο. Ο ΠΑΟΚ μπορεί και να έκανε χθες το χειρότερο ευρωπαϊκό του παιχνίδι τη φετινή σεζόν. Και έφυγε από το Βέλγιο με ένα 1-0. Προφανώς και αν ο Κοτάρσκι δεν απέκρουε το πέναλτι ή δεν έκανε άλλες σπουδαίες επεμβάσεις, θα μιλούσαμε με άλλα δεδομένα. Αλλά ΚΑΙ ο τερματοφύλακας είναι μέρος του παιχνιδιού και αυτός επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να ελπίζει. Στέκομαι όμως σε αυτά που ΔΕΝ είδα χθες. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε καθαρή τελική, δεν κατάφερε να κάνει το δικό του παιχνίδι παρά μόνο σε ορισμένα κομμάτια του αγώνα. Όλα αυτά λοιπόν που ΔΕΝ είδα από τον ΠΑΟΚ χθες, περιμένω να τα δω στην Τούμπα.

3ον: Ο ΠΑΟΚ δεν έχει να δώσει ματς Πρωταθλήματος το προσεχές σαββατοκύριακο. Πήγε στη Μπριζ έχοντας δώσει ένα ματς στην OPAP ARENA που έβγαλε τεράστια ενέργεια. Χρειάστηκε δηλαδή να δώσει ένα ματς προσπαθώντας να μείνει ζωντανός στη μάχη του τίτλου. Αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία δεν θα τη ζήσει αυτό το σαββατοκύριακο. Αφοσιώνεται αποκλειστικά στο ματς της προσεχούς Πέμπτης.

4ον: Ο Λουτσέσκου πήρε χθες ένα ρίσκο που δεν θα το πάρει στο δεύτερο ματς. Να εμπιστευτεί ποδοσφαιριστές που του έδωσαν πράγματα στην OPAP ARENA ερχόμενοι από τον πάγκο. Αναφέρομαι κυρίως στον Οζντόεφ. Αλλά χθες «φώναξε» για μια ακόμη φορά πως το βασικό δίδυμο του ΠΑΟΚ είναι ο Σβαμπ δίπλα στον Μεϊτέ. Νομίζω πως αυτούς θα δούμε βασικούς την Πέμπτη. Και βλέπω και τον Ντεσπόντοφ και τον Μπράντον Τόμας στην αρχική ενδεκάδα. Όπως, απαραιτήτως και τον Οτο.

5ον: Οι απουσίες τριών κομβικών ποδοσφαιριστών της Μπριζ που συμπλήρωσαν κάρτες. Εχουμε και λέμε: Τιάγκο, ο 22χρονος Βραζιλιάνος φορ  που  έχει 26 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και ήδη έχει παραχωρηθεί  στη Μπρέντφορντ έναντι του ποσού των 33 εκατ. ευρώ. Επίσης δεν  θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη και ο  23χρονος Ντε Κάιπερ, ο αριστερός μπακ, η αξία του εκτιμάται στα οκτώ εκατ. ευρώ και φέτος έχει 4 γκολ και 12 ασίστ. Επίσης εκτός του δεύτερου αγώνα θα είναι και  Μέχελε ο βασικός στόπερ της ομάδας!  Βάλτε δίπλα και κάτι ακόμη: Τόσο ο Ντεσπόντοφ όσο και ο Κουλιεράκης απέφυγαν την κίτρινη καθώς και αυτοί ήταν στο όριο καρτών. Δεν μπορώ να φανταστώ τον ΠΑΟΚ χωρίς τον Κρητικό στόπερ (όσο και αν συμπαθώ τον Γιάννη Μιχαηλίδη).

Θα μπορούσα να το συνεχίσω αλλά δεν γουστάρω ούτε το «αν» ούτε το «θα». Την Πέμπτη θα κριθούν τα πάντα. Που όμως; Στην κατάμεστη Τούμπα. Που πλέον είναι «ώριμη». Φάνηκε φέτος πολλές φορές και ειδικά όταν ο ΠΑΟΚ ήταν στα σχοινιά. Με αυτό το εις βάρος του 1-0 δεν είναι. Επαναλαμβάνω πως αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί να τη διαχειριστεί αυτή την ήττα. Περιμένουμε για να το διαπιστώσουμε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags