Α ρε μπάρμπα-Τερίμ, σιγά μην γλίτωνες και εσύ από το "θηρίο" που κάνει κουμάντο και τρέφεται με... ανθρωποφαγίες στον Παναθηναϊκό εδώ και χρόνια.

Εδώ δεν γλίτωσε ο ίδιος ο Αλαφούζος που το συντηρεί και το... ταΐζει τόσα χρόνια, εσύ θα γλίτωνες...

Αναμενόμενη ήταν η απόφαση.

Από την στιγμή που το κονκλάβιο αποφάσισε ότι για να σωθεί το ίδιο ή σαν... εκδίκηση που ένα κομμάτι του... δεν σώθηκε, έπρεπε να φαγωθείς και ξαφνικά ήρθαν όλα τούμπα και από... αυτοκράτορας έγινες... γεράκος που τάχει πια χαμένα και δεν ξέρει τι κάνει, τελείωσε η ιστορία.

Κι ο Αλαφούζος απλά όπως κάνει τόσα χρόνια... έπρεπε και πάλι να... υπακούσει.

Τόσο απλά και τόσο καθαρά είναι τα πράγματα.

Από κει και πέρα μην ψάχνετε λογική ΚΑΙ σε αυτή την απόφαση.

Μιλάμε για μια ομάδα, που διώχνει τον προπονητή για να πάρει στην θέση του τον βοηθό του προπονητή που έδιωξε πριν τέσσερις μόλις μήνες για να πάρει αυτόν που... διωχνει τώρα.

Τι να συζητήσουμε και τι να πούμε λοιπόν πάνω σ' αυτό;

Το θέμα είναι ότι για μια ακόμα φορά, ο Παναθηναϊκός λειτουργεί σπασμωδικά, υπο την επήρεια των αποτελεσμάτων, χωρίς καμία ποδοσφαιρική λογική και με μοναδικό κριτήριο, τις... απαιτήσεις της λεγόμενης "επικοινωνίας" του.

Κι όχι φυσικά πως είναι λάθος η απομάκρυνση του Τερίμ.

Έτσι όπως τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός ότι και να έκανε λάθος θα ήταν.

Και να κρατούσε τον Τερίμ λάθος θα ήταν και που τον διωχνει και πάλι λάθος είναι.

Όλα είναι θέμα... ζαριάς και που θα κάτσει η μπίλια για κανά δυο εβδομάδες και φτου κι απ' την αρχή μετά.

Απλά όπως πάντα, έχει την πλάκα του αυτό το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, με το απίστευτο άδειασμα και ανάθεμα στον Τερίμ, όλων αυτών των τύπων συμπεριλαμβανομένης και της συντριπτικής πλειοψηφίας του "ρεπορτάζ", των ίδιων δηλαδή που μέχρι πριν λίγες μέρες πάσχιζαν να μας πείσουν πόσο... άλλαξε τον Παναθηναϊκό ο αυτοκράτορας Τερίμ και από εκεί που ο Παναθηναϊκός επί Γιοβάνοβιτς έπαιζε... για να μην χάσει όπως μας -πληροφόρησαν τώρα επί Τερίμ έπαιζε... για να κερδίσει.

Τρία πουλάκια κάθονταν με λίγα λόγια, καθώς από χθες όλοι αυτοί... θυμήθηκαν ξαφνικά πόσο... σοβαρός, οργανωμένος και αξιόμαχος ήταν ο

Παναθηναϊκός επί Γιοβάνοβιτς και πόσο... μπ---λο έγινε επί Τερίμ.

Αν όλα αυτά δεν ήταν τόσο τραγικά και κυρίως δεν γινόντουσαν στις πλάτες μιας ομάδας κι ενός σωματείου που ΚΑΠΟΤΕ ήταν μεγάλο και ιστορικό και απέπνεε δέος σε εχθρούς και φίλους, θα ήταν πραγματικά για πολλά γέλια το σκηνικό.

Δυστυχώς όμως δεν είναι για γέλια.

Είναι η ανάγλυφη εικόνα και η απόλυτη απεικόνιση του τι πραγματικά συμβαίνει σ' αυτή την ομάδα εδώ και αρκετά χρόνια.

Απλά έτσι για την ιστορία, όχι δηλαδή γιατί έχει σημασία ή θα αλλάξει κάτι, κάποια στιγμή θα ήταν καλό να μάθουμε τι έγινε ξαφνικά στον Παναθηναϊκό και... έπεσαν οι διακόπτες, μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές στα πλέι-οφ και από εκεί που ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με νίκη στο Καραϊσκάκη  επί του Ολυμπιακού, με νίκη επί της ΑΕΚ στην Λεωφόρο και από κει και πέρα από τις αγάπες, τις λατρείες και τις αγκαλιές, φτάσαμε στην απομάκρυνση του διευθυντή επικοινωνίας Νικόλα Βασιλαρά από τον Αλαφούζο και μετά με συνοπτικές διαδικασίες μουρμούρες για τις σχέσεις του Τερίμ με τους παίκτες, σχολιάκια για τις... ταρζανιές του στην ενδεκάδα και στις αλλαγές που έκανε, κατάρρευση με την ΑΕΚ και κερασάκι στην τούρτα... ανακοίνωση για συλλαλητηριο με σύνθημα ΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ κατά του Αλαφούζου από τους ίδιους που μέχρι τώρα ήταν αγκαλιά μαζί του και τον στήριζαν αβλεπί και... ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων..

Κάποια στιγμή, μπορεί να μάθουμε και πως και γιατί έγινε όλο αυτό.

Αν και ακόμα περιμένουμε να μάθουμε, τι έγινε πέρυσι και χάθηκε το πιο σίγουρο πρωτάθλημα και γιατί όλα τα επιτελεία του Παναθηναϊκού με πρώτο το επικοινωνιακό και δημοσιογραφικό ενώ όλη η Ελλάδα ήξερε ποιος εχει τα κουμάντα σε ποδόσφαιρο, ΕΠΟ, διαιτησία και παρασκήνιο και από που θα έρθουν οι... μπαταριές όταν χρειαστεί, αυτοί για μήνες δεν έβγαζαν κιχ και το έπαιζαν "συνεπείς αγωνιστές κατά του Ολυμπιακού και του Μαρινακη". στηρίζοντας ουσιαστικά και... υποστηρίζοντας το σύστημα που συνέβαλε τα μέγιστα για να χαθεί ΚΑΙ αυτό το πρωτάθλημα.

Και κάτι τελευταίο.

Δεν ξέρω αν μέσα στο παζάρι του τρόπου με τον οποίο ο Παναθηναϊκός και ο Τερίμ έλυσαν την συνεργασία τους, συμπεριλαμβάνεται και η συνεννόηση για τι θα πει και για ποιους ο Τούρκος αν φύγει από τον Παναθηναϊκό όπως είπε ή για την ακρίβεια... απείλησε μετά την Τούμπα.

Κάποιοι όμως κάθονται σε πολύ αναμμένα κάρβουνα.

Γιατί ξέρουν πως ο Τούρκος δεν θα είναι και τόσο... εύπεπτος όταν φαγωθεί.

Και αργά ή γρήγορα θα μιλήσει.

Και δεν θα πει όπως έτρεχαν από προχθές να προκαταλάβουν όσοι έτρεμαν μην τυχόν ακουστούν και αυτοί σ' αυτά που θα πει, για παίκτες... κυρίως και για τέτοια.

Ο Τούρκος είναι αποφασισμένος να μιλήσει και για άλλους.

Και για παράγοντες και για στελέχη της ΠΑΕ και για μια σειρά πράγματα που άκουγε και διάβαζε.

Τώρα αν "πείστηκε" τελικά να φύγει... ομαλά και χωρίς να... δώσει στεγνά κόσμο και κοσμάκη θα φανεί.

Πάντως εμπιστοσύνη ότι θα τηρήσει ότι συμφωνήθηκε στο... διαζύγιο ας μην έχουν μερικοί.

Ο Τούρκος δεν τόχει σε τιποτα να έχει πει "εντάξει" και σε λίγο καιρό να σκάνε το ένα μετά το άλλο τα... μαντάτα και οι... ομορφιές για όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό απ' την Τουρκία.