Του Θοδωρή Καρβουνιάρη

Φτάσαμε στο τέλος μία συγκλονιστικής αγωνιστικής σεζόν. Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται την Κυριακή και ακόμη δεν ξέρουμε τον πρωταθλητή! Τώρα ήρθε η ώρα να τον μάθουμε. Ποιος να μας το έλεγε πριν μερικά χρόνια ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα έφτανε στο σημείο να κρίνεται ο τίτλος στο τέλος για δεύτερη σερί αγωνιστική περίοδο!  

Δεδομένα αυτό προτιμούν όλοι – εντάξει, οι περισσότεροι, για να τα λέμε σωστά. Μεγαλύτερο σασπένς, μεγαλύτερη δίψα, περισσότερο ενδιαφέρον και πολύ περισσότερος κόσμος στα γήπεδα. Η ΑΕΚ είχε την κατάσταση στα χέρια της μέχρι την Τετάρτη. Η ήττα από τον Ολυμπιακό, σε συνδυασμό με τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού έφεραν ανατροπή στην κορυφή. Τελευταία στροφή: ΑΕΚ – Λαμία και Άρης – ΠΑΟΚ. Αν σε ένα ματς θα μπορούσε να χάσει βαθμούς ο ΠΑΟΚ, σε αυτό το χρονικό σημείο που φτάσαμε, θαρρώ πως είναι αυτό! Με τον Άρη στο Χαριλάου! Μόνο ο Άρης στην έδρα του, εξαιτίας της αντιπαλότητας που υπάρχει μεταξύ τους, είναι ικανός να του στερήσει τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι και άρα το πρωτάθλημα. Ό,τι και να γίνει στο τέλος ο αγώνας αυτός θα μείνει στην ιστορία. Γενικά αυτό το πρωτάθλημα θα μείνει για την ΑΕΚ στην ιστορία είτε εν τέλει το κατακτήσει, είτε όχι. 

Τι δείχνει η ΑΕΚ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, η οποία μάλιστα συνδυάστηκε και με κακή εμφάνιση, πράγμα που ξάφνιασε αρνητικά όλους μας; Την ωριμότητα με την οποία πλέον ζυγίζει τις καταστάσεις. 

Δεν θυμάμαι άλλη φορά η ΑΕΚ να αντιμετωπίζει μία τόσο δυνατή αρνητική στιγμή της και να μην υπάρχει εσωστρέφεια. Σίγουρα υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να διαχειριστεί κάποια πράγματα και λέει πράγματα των άκρων. Ο οργανισμός ΑΕΚ, όμως, και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της, από το βράδυ της Τετάρτης, μέσα στη στεναχώρια του αντιδρά με ωριμότητα και σύνεση. 

Δεν μηδενίζει, ασκεί καλοπροαίρετη κριτική, δεν ισοπεδώνει, αναγνωρίζει ότι αυτός ο προπονητής και οι παίκτες έδωσαν πέρυσι μία τεράστια χαρά και φέτος παλεύουν ως το τέλος, χάνοντας ως τώρα μόνο το πλεονέκτημα που είχαν για τον τίτλο. Αναγνωρίζονται φυσικά και τα κακώς κείμενα απ’ όλους, αλλά ως εκεί. 

Το μήνυμα του Δημήτρη Μελισσανίδη στον Ματίας Αλμέιδα την επομένη της ήττας από τον Ολυμπιακό βγάζει στην ΑΕΚ υγεία και ομόνοια. Τέλος η εσωστρέφεια σε αυτή την ομάδα, τέλος η ανάγκη να «κοπούν» κεφάλια για μία (πιθανή) αποτυχία, τέλος η μιζέρια! Η όποια στεναχώρια μπορεί να έρχεται, θα γίνεται αυτόματα ενότητα και αποφασιστικότητα!

Ο,τι κι αν γίνει εν τέλει το βράδυ της Κυριακής, είτε το τρόπαιο έρθει πάλι στη Φιλαδέλφεια, είτε πάει Θεσσαλονίκη, το σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ θα ξυπνήσει τη Δευτέρα μονιασμένη και θα προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού για την επόμενη σεζόν με στόχο τη διάκριση στην Ευρώπη και την κατάκτηση ξανά του νταμπλ, κάνοντας όσα πρέπει να κάνει. 

Ο ΑΕΚτζής καταλαβαίνει και νιώθει πως το να νικηθεί σε αυτή την ομάδα η εσωστρέφεια και να πρυτανεύσει η λογική και η αγάπη, ήταν κάτι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί τα περισσότερα χρόνια της ζωής της! Είναι ένα εσωτερικό… πρωτάθλημα αυτό που κατέκτησε ήδη η ΑΕΚ. Και να είστε σίγουροι, η ηρεμία, η ασφάλεια και η δυναμική πλέον αυτής της ομάδας θα φέρει, παρά θα στερήσει, περισσότερους τίτλους τα επόμενα χρόνια. 

ΥΓ: Καλώς σας βρήκα και από το φιλόξενο sportdog.gr.