Το έφερε ως εδώ, στα όρια, διεκδικώντας την υπέρβαση της υπέρβασης έχοντας τρυπήσει το ταβάνι του τόσο που κοντεύει να το... διαλύσει. Γνωρίζοντας καλά πως έχει κάνει σχεδόν ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον πολυπόθητο τίτλο. Με τη φλόγα να παραμένει ζωντανή και τον ΠΑΟΚ σε μία Τούμπα από τα παλιά να ολοκληρώνει τρία διαδοχικά matchballs το ένα μετά το άλλο. ΑΕΚ με την οποία έβγαλε σφυγμό, θέληση, ισχυρότερο κίνητρο νίκης ακόμη και μετά το 1-2 με Γιάννη Κωνσταντέλια και Ζόαν Σάστρε, Ολυμπιακό κόντρα στον οποίο τέθηκε αντιμέτωπος στο ιδανικότερο timing που θα μπορούσε λόγω της ευρωπαϊκής κόπωσης των «ερυθρόλευκων» και Παναθηναϊκό απέναντι στον οποίο επιβαλλόταν εκ νέου μόνο ένα αποτέλεσμα. Ο ένας μετά τον άλλο «λύγισαν» στη Θεσσαλονίκη για το ριφιφί του αιώνα.

Όλα αυτά εν μέσω ενός διαστήματος που ο Ολυμπιακός υπό τις οδηγίες του Χοσέ Μεντιλίμπαρ φρόντισε να επιστρέψει στη «μάχη» διεκδίκησης του ελληνικού πρωταθλήματος, με ένα αξιοσημείωτο ντεμαράζ στην τελική ευθεία της φετινής αγωνιστικής περιόδου που επί της ουσίας τον τροφοδοτούσε με ελπίδες όσο μείωνε βαθμολογικό έδαφος σε συνάρτηση με ορισμένα αποτελέσματα των αντιπάλων του, που ο Παναθηναϊκός παραμένει αυτοκαταστροφικός και που η αλαζονική ΑΕΚ «φώναζε» για πρωτάθλημα δεύτερη διαδοχική χρονιά να το χάνει από τα «χέρια» της όσες φορές το κρατούσε. Τουλάχιστον προσωρινά. Μέχρι να μιλήσουν ΠΑΟΚ και Τούμπα, με το ποδόσφαιρο να ανταμείβει όσους το σέβονται χωρίς κατ΄αποκλειστικότητα να απαιτούν αντάλλαγμα.

Εξαρχής το έργο του μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τη Λαμία φάνταζε... βουνό υπό την έννοια πως όφειλε να επικρατήσει των τριών μέχρι πρότινος συνδιεκδικητών του που αναμενόμενα γέμισαν με διαδοχικά «πρέπει» τον «ασπρόμαυρο» οργανισμό. Με δεδομένο πως δεν εξαρτιούνταν όλα από εκείνον, έπρεπε να κάνει το τελευταίο ενδεχομένως καθήκον του κόντρα στον Παναθηναϊκό, έχοντας συγχρόνως και το ακουστικό του στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Όπως και έγινε... Συνειδητά και τακτικά παραχώρησε μέτρα στους φιλοξενούμενους προκειμένου να «χτυπήσει» στο επιθετικό τρανζίσιον. Εξ ου και η κατοχή των «πράσινων», με το πρόβλημά τους να εντοπίζεται στις επιλογές του Μπερνάρ στα μεσοδιαστήματα, ωστόσο, χαρακτηριστική ήταν η αδυναμία τους να δέχονται πανεύκολα μεγάλες ευκαιρίες από τον... λυσσασμένο ΠΑΟΚ που εμφανίστηκε εξαιρετικός ανασταλτικά.

Από τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς είχαν εξασφαλίσει σκορ ασφαλείας κόντρα στον Παναθηναϊκό (2-0), ήταν αναμενόμενο οι «στροφές» να πέσουν και σε ένα μομέντουμ που βρέθηκαν να γνωρίζουν ένα γκολ που τροφοδοτούσε με ελπίδες το σύνολο του Φατίχ Τερίμ, «κλείδωσαν» με αρχηγικά διατάγματα των Αντελίνο Βιεϊρίνια και Αντρίγια Ζίβκοβιτς την βραδιά. Το σημαντικότερο δε στην παρούσα φάση είναι πως άπαντες εντός ΠΑΟΚ ανταποκρίθηκαν στα «πρέπει» ενός ακόμη τελικού. Απόλυτα και καθολικά όπως ακριβώς και η Τούμπα. Βεβαίως κάθε συζήτηση περί κατάκτησης του ελληνικού πρωταθλήματος περνάει από το «Κλεάνθης Βικελίδης», εκεί όπου ο ΠΑΟΚ οφείλει να κερδίσει τον Άρη σπάζοντας την αρνητική του προϊστορία, ωστόσο, πέτυχε το στόχο του, έκανε το απόλυτο σε τρία συνεχόμενα ντέρμπι στην Τούμπα, η ΑΕΚ ηττήθηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό και πλέον το πρωτάθλημα είναι στα πόδια του που με νίκη θα κατακτήσει το τρόπαιο. Τι κάνει φέτος αυτός ο ΠΑΟΚ; Από το βράδυ της Κυριακής των Βαϊων κόντρα στην ΑΕΚ, όσοι... κοινώνησαν όχι απλώς αδημονούν για τον τελευταίο τελικό της φετινής αγωνιστικής περιόδου, αλλά πιστεύουν σε ένα όνειρο που τον βλέπει ξανά εκεί ψηλά, πρωταθλητή. Ενενήντα λεπτά ακόμη...