Δεν έχουμε φτάσει καν στο πρώτο μισό του πρώτου μήνα του καλοκαιριού και ήδη στην ΑΕΚ έγινε μία τεράστια αλλαγή, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να παραχωρεί τα ηνία της ομάδας στον Μάριο Ηλιόπουλο. Από εκεί και πέρα έρχονται μεγάλες αλλαγές στην ΑΕΚ και στο αγωνιστικό. 

Το καλοκαίρι θα είναι μεγάλο. Ήδη πριν λίγο καιρό σας είχαμε προετοιμάσει τονίζοντας πως υπάρχει ενδεχόμενο να πουληθεί παίκτης που δεν θα βάζαμε στους «υπό παραχώρηση». Πλέον μπορούμε να μιλάμε και σε πληθυντικό αριθμό!

Είναι πιθανό η ΑΕΚ το καλοκαίρι να πουλήσει περισσότερους από έναν ποδοσφαιριστές της. Έχουν φτάσει στα γραφεία της ομάδας προτάσεις για αρκετούς παίκτες της. Οι περισσότερες έχουν απορριφθεί. Υπάρχουν όμως και κάποιες που είναι «ζωντανές» και μπορεί να προχωρήσουν. 

Από εκεί και πέρα εκτός από πωλήσεις γίνεται προσπάθεια να γίνουν μεταγραφές και επιπέδου «Πινέδα», αλλά και πιο «ψαγμένες». Για παράδειγμα η περίπτωση του 21χρονου Κολομβιανού εξτρέμ της Ντεπορτίβο Κάλι, Κόρντομπα, είναι χαρακτηριστική. «Ψαγμένη» περίπτωση παίκτη. Μπορεί να επανέλθει η ΑΕΚ. Γενικά θα γίνουν πολλά αυτό το καλοκαίρι για την ΑΕΚ. Ήδη έχουν γίνει φυσικά με την μεταβίβαση των μετοχών στον Μάριο Ηλιόπουλο να είναι στην κορυφή των αλλαγών.

Πάμε τώρα να δούμε και τις αλλαγές στο ρόστερ με τις αποχωρήσεις που θα υπάρξουν και φυσικά τις προσθήκες που θα γίνουν. Αυτή την περίοδο οι επαφές σε όλα τα επίπεδα είναι στο «κόκκινο» και θα κορυφωθούν το επόμενο διάστημα. Όλο το καλοκαίρι πάντως η ΑΕΚ θα είναι στα… κόκκινα, με πολλές εκπλήξεις να μας περιμένουν. Στόχος του Ηλιόπουλου πάντως είναι τα επόμενα 24ώρα να είναι σε θέση να ανακοινώσει την πρώτη του μεταγραφή και τα ανοιχτά μέτωπα είναι πάρα πολλά.