Ό,τι ήθελε να δει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από το ματς Κυπέλλου του Ολυμπιακού με το Βόλο το είδε και με το παραπάνω την Τετάρτη (29/10) στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Ο Βάσκος προπονητής έκανε ολικό ροτέισον στην ενδεκάδα σε σχέση με το πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ, με τους παίκτες που χρησιμοποίησε να τον βγάζουν ασπροπρόσωπο, κυρίως για τη σοβαρότητα και τη συγκέντρωση που έδειξαν ενάντια σε έναν αντίπαλο, που με τη σειρά του παρατάχθηκε με πολλές απουσίες βασικών από τη στιγμή που ακολουθεί για την ομάδα του Χουάν Φεράντο το σαββατιάτικο (1/11) παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.
Διαβάστε επίσης...
Τι γκολάρα έβαλε ο Γιάρεμτσουκ, καλή εικόνα ο Γιαζίτσι
Την παράσταση, πάντως, φρόντισε να κλέψει ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, με τον Ουκρανό φορ να πετυχαίνει δύο γκολ σε δύο λεπτά και ειδικά το τέρμα που σημείωσε για το 3-0 ήταν καταπληκτικό. Τι σουτάρα έπιασε ο 29χρονος άσος από μακρινή απόσταση, ούτε που την είδε την μπάλα ο Αντελέγιε (κακός τερματοφύλακας ο Νιγηριανός, τραγική έξοδος στο 1-0, γκρέμισε αδέξια τον Πνευμονίδη στη φάση του πέναλτι για το 5-0) και γενικά ο Γιάρεμτσουκ υπενθύμισε ότι μαζί με τους Ελ Κααμπί και Ταρέμι αποτελούν μια φοβερή τριπλέτα επιθετικών, μακράν την καλύτερη που έχει ο Ολυμπιακός στη σύγχρονη ιστορία του.
Από εκεί και πέρα, στα θετικά για τους πρωταθλητές καταγράφεται η καλή εικόνα του Γιαζίτσι με ασίστ, εύστοχο πέναλτι και πολλή διάθεση να βοηθήσει αγωνιζόμενος αρχικά στο δεξί άκρο της επίθεσης και κατόπιν σε ένα ρόλο ψευτο9αριού, όταν έγινε αλλαγή ο Γιάρεμτσουκ. Την είχαμε δει και στα καλοκαιρινά φιλικά παιχνίδια αυτή την επιλογή του Μεντιλίμπαρ να τοποθετεί και στην κορυφή της επίθεσης τον Τούρκο παίκτη, που είναι χρήσιμος για το ροτέισον και αξίζει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.
Δύο ασίστ κατέγραψε, με τη σειρά του, ο Γκάμπριελ Στρεφέτσα, όντας βελτιωμένος σε σχέση με άλλες εμφανίσεις του, αλλά πρέπει να ανεβάσει ακόμη περισσότερο την απόδοσή του, ενώ ο προπονητής των Πειραιωτών έμεινε ικανοποιημένος με την εικόνα του Μουζακίτη, τον οποίο και συνεχάρη τη στιγμή της αντικατάστασής του από τον Λιατσικούρα.
Μαχητικός και κινητικός και ο Ντιόγκο Νασιμέντο, που θα πρέπει όμως κι εκείνος να γίνει πιο επιδραστικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, την ίδια στιγμή που ο Ζουλιάν Μπιανκόν σκόραρε δις με κεφαλιές μετά από στατικές φάσεις και αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Ο Γάλλος αμυντικός δεν είναι ο πλέον αξιόπιστος ποδοσφαιριστής στα μετόπισθεν, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει τον τρόπο να δίνει λύσεις επιθετικά και ίσως αυτός να είναι ο κύριος λόγος που ο Μεντιλίμπαρ τον θεωρεί σημαντικό στο ρόστερ.
Ακόμα και ο Ρούμπεν Βέζο, πάντως, είχε σχετικά καλή απόδοση, αγωνιζόμενος ως αριστερός μπακ κι ενώ η φυσική του θέση είναι αυτή του δεξιού στόπερ, με τον Πορτογάλο όσο βρίσκεται στου Ρέντη να προσπαθεί να φανεί με τη σειρά του πολύτιμος.
Το απαραίτητο ροτέισον και τα ματς με Άρη, Αϊντχόφεν
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έβγαλε την υποχρέωση με γεμάτη εμφάνιση και 5άρα (είχαν διάθεση και οι Πνευμονίδης, Λιατσικούρας ερχόμενοι από τον πάγκο), με τα πιο σπουδαία παιχνίδια όπως αυτά με τον Άρη και την Αϊντχόφεν να έρχονται στο προσκήνιο και ήταν αναμφίβολα θετικό για τον κόουτς των «ερυθρόλευκων» ότι ξεκούρασε βασικούς (Τζολάκης, Ρέτσος, Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Ντάνι Γκαρθία, Τσικίνιο), χωρίς να προκύψει απώλεια είτε στο αγωνιστικό μέρος είτε με κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.
Είναι απαραίτητο το ροτέισον σε μια σημαντική περίοδο για τους «ερυθρόλευκους» με κρίσιμα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη και αυτή η Τετάρτη έδωσε την αφορμή για πολλά χαμόγελα στον προπονητή των πρωταθλητών.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο