Facebook Pixel Sportdog.gr | Συναγερμός από ειδικό! Η Ελλάδα έχει κοιτάσματα - Να ξεφύγουμε από την αφασία
Life
| 2022-03-12 04:33:00

Συναγερμός από ειδικό! Η Ελλάδα έχει κοιτάσματα - Να ξεφύγουμε από την αφασία

Sportdog Team
Συναγερμός από ειδικό! Η Ελλάδα έχει κοιτάσματα - Να ξεφύγουμε από την αφασία

Το μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, Ηλίας Κονοφάγος, μίλησε για τον άλλο μεγάλο πόλεμο πέρα από τον πόλεμο στην Ουκρανία , με τις τραγικές επιπτώσεις, αυτόν της Ενέργειας.

Όπως είπε, η Ευρώπη είναι ο μεγάλος χαμένος , την ώρα που η απεξάρτηση από την Ρωσία δεν είναι διαδικασία μηνών αλλά χρόνων και την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ ενεργειακά όπως και η Ρωσία και οι πετρελαιο-παραγωγές Αραβικές χώρες , κερδίζουν από την άνοδο των τιμών.

Ο Διεθνής Οργανισμός για την Ενέργεια, όπως τόνισε , ήδη διαβλέπει ότι τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον η Ευρώπη θα ταλανίζεται από τις υψηλές τιμές στην ενέργεια. Κατά τον κ. Κονοφάγο, έστω και τώρα μετά από 12 χρόνια απραξίας, η Ελλάδα πρέπει να βγει από την «ενεργειακή ύπνωση» , που πολιτικές επιλογές μας την οδήγησαν σε εξάρτηση για την ενέργεια της στο 95%.

Είναι ανάγκη είπε, να χαράξουμε στρατηγική ενεργειακής αυτάρκειας, με αποθέματα άνω του 1 τρις δολαρίων υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου , ιδίως νότια της Κρήτης, πλούτου που είναι η λύση και για την ενεργειακή αναπνοή της Ευρώπης. Δυστυχώς , εδώ και 30 χρόνια, επεσήμανε, ούτε ένα θαλάσσιο τρυπάνι δεν έχει υπάρξει για την τυπική πιστοποίηση των πλούσιων κοιτασμάτων νότια της Κρήτης, παρόλο που οι στόχοι – κοιτάσματα είναι πλήρως χαρτογραφημένοι.

Κάποιοι εξακολουθούν να κρατούν την χώρα και την ενεργειακή της αυτάρκεια σε μόνιμο «ενεργειακό λήθαργο» , την ώρα που οι απλοί πολίτες στενάζουν από την ακρίβεια σε μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών που εξαρτώνται άμεσα από την ενέργεια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags