Facebook Pixel Νέο μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία! Καρρίφθηκε drone στη Συρία
Life
| 2023-11-07 01:14:00

Νέο μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία! Καρρίφθηκε drone στη Συρία

του Γεωπόλδου
Νέο μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία! Καρρίφθηκε drone στη Συρία

Οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα ακόμα drone που είχε στόχο αμερικανικά στρατεύματα και στρατεύματα του συνασπισμού κοντά στη βάση τους στο Τελ Μπαϊντάρ της Συρίας.

Στις αρχές Οκτωβρίου, οι ΗΠΑ κατέρριψαν τουρκικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που επιχειρούσε κοντά στα στρατεύματά τους στη Συρία. Ήταν ένα μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία, καθώς για πρώτη φορά η Ουάσιγκτον κατέρριψε αεροσκάφος συμμάχου της στο ΝΑΤΟ.

Το επεισόδιο καταγράφτηκε τη στιγμή που ο στρατός της Τουρκίας διεξάγει πλήγματα εναντίον κουρδικών στόχων στη Συρία, μετά την επίθεση καμικάζι στην Άγκυρα την Κυριακή, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK). Η οργάνωση που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την τουρκική κυβέρνηση και τους δυτικούς συμμάχους της.

Έναν μήνα μετά, οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα ακόμα drone (την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023) που είχε στόχο αμερικανικά στρατεύματα και στρατεύματα του συνασπισμού κοντά στη βάση τους στο Τελ Μπάιντερ της Συρίας.

Δεν υπάρχουν άμεσα διαθέσιμες πληροφορίες για την προέλευση του drone, αλλά αυτή ήταν η 32η επίθεση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ και του συνασπισμού στο Ιράκ και τη Συρία από τις 17 Οκτωβρίου. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει τουλάχιστον 17 επιθέσεις στο Ιράκ και 15 στη Συρία. Τουλάχιστον 21 στρατιώτες τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις, αλλά όλοι επέστρεψαν στα καθήκοντά τους, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Πάντως το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφερε  ότι ο στρατός των ΗΠΑ κατέρριψε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) της Τουρκίας καθώς πλησίαζε την αμερικανική βάση στο Τελ Μπαϊντάρ, που βρίσκεται βόρεια του Κυβερνείου Χασάκα. Εάν επιβεβαιωθεί, αυτό θα σήμαινε το δεύτερο τέτοιο περιστατικό μέσα σε ένα μήνα που αφορά την κατάρριψη τουρκικού drone υπό παρόμοιες συνθήκες από τις Αμερικανικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags