Έναν προβληματισμό εξέφρασε ο διευθυντής σύνταξης του δελτίου ειδήσεων του STAR, Ηλίας Παπανικολάου, στην αποφώνησή του στην εκπομπή Leaders που προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21:00, στο starx.gr.

Ο προβληματισμός αφορούσε την τραγωδία στην Πύλο, για την οποία μετέφερε την άποψή του, η οποία όπως υπογράμμισε είναι προσωπική και δεν ταυτίζεται με το Μέσο που εκπροσωπεί.

«Καταλαβαίνω, ότι η Ευρώπη και όλοι λένε, ότι πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες σε αυτά τα κράτη, για να μην έρχονται οι Πακιστανοί και οι Σύριοι στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία. Όταν η Ευρώπη παρεμβαίνει, κακώς βεβαίως, είναι αποικιοκράτες. Όταν δεν παρεμβαίνει είναι δολοφόνοι. Και για να τα λέμε και όλα, αυτές οι κυρίαρχες μουσουλμανικές χώρες των δισεκατομμύριων πετροδολαρίων, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τα Εμιράτα, το Ιράν που παίζει και πρωταγωνιστικό ρόλο, πού είναι να δώσουν μια ανακούφιση σε αυτούς τους ανθρώπους; Και ξαφνικά όλα τα Social, όλα τα Twitter, φτύνουν τους Σλοβάκους επειδή δεν δίνουν καταφύγιο στους Πακιστανούς και δεν φτύνουν τους πλούσιους γείτονες του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Παπανικολάου.