Facebook Pixel Θεός ο Ζούκενμπεργκ! Φτιάχνει χωριό για τους εργαζόμενους του Facebook
Life
| 2017-07-11 19:28:00

Θεός ο Ζούκενμπεργκ! Φτιάχνει χωριό για τους εργαζόμενους του Facebook

Θεός ο Ζούκενμπεργκ! Φτιάχνει χωριό για τους εργαζόμενους του Facebook

Τη δημιουργία μιας νέας περιοχής κατοικιών, καταστημάτων, καθώς και μιας δημόσιας πλατείας, κοντά στην έδρα της, στη Σίλικον Βάλεϊ. σκοπεύει να δημιουργήσει η εταιρεία του εργαλείου κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, η εταιρεία έχει υποβάλει στο τοπικό συμβούλιο τα σχέδια για τη δημιουργία του δικού της «χωριού», 1.500 κατοικιών, που στόχο έχει να λύσει το πρόβλημα στέγασης των εργαζόμενων στα γραφεία του Facebook, οι οποίοι πασχίζουν να πληρώσουν τα ακριβά ενοίκια, προκειμένου να βρίσκονται κοντά στο χώρο της εργασίας τους.

Το πρωτότυπο αυτό «χωριό» θα ονομαστεί Γούιλοου Κάμπους και θα οικοδομηθεί στην περιοχή Μένλο Παρκ, η οποία βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα νότια του Σαν Φρανσίσκο.

Η εταιρεία του Μάρκ Ζάκερμπεργκ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι αναγκάζεται να προχωρήσει στην κατασκευή του «χωριού μικτής χρήσης», εξαιτίας της «αποτυχίας» της περιφερειακής κυβέρνησης να επενδύσει σε υποδομές, κάτι που έχει οδηγήσει στην εκτόξευση στις τιμές των ενοικίων.


Οι πολυκατοικίες, οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2021, θα είναι διαθέσιμες τόσο σε υπαλλήλους του Facebook όσο και σε ανθρώπους που εργάζονται σε άλλες εταιρείες. Ωστόσο, μόνο το 15% των κατοικιών θα προσφέρεται σε χαμηλότερη τιμή από τα επιτόκια της αγοράς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ακινήτων Rent Jungle, το μέσο μηνιαίο ενοίκιο στην περιοχή Μένλο Παρκ έχει τριπλασιαστεί από το 2011 στα 3.349 δολάρια (περίπου 2.940 ευρώ), από την εποχή δηλαδή. που το Facebook ανακοίνωσε ότι θα μεταφερθούν εκεί τα κεντρικά του γραφεία.

Στα γραφεία του Facebook στο Μένλο Παρκ εργάζονται τουλάχιστον 9.000 άνθρωποι. Ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 54% κατά τη διάρκεια του 2016, ενώ αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς, μετά και από τη λειτουργία του, προς σχεδιασμό, χωριού.

Τα ενοίκια στην περιοχή του Μένλο Παρκ είναι ανάμεσα στα υψηλότερα στις ΗΠΑ και πιο ακριβά από αυτά της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags