Facebook Pixel Μνημόνιο Συνεργασίας για τη σύνδεση Startups αναδυόμενης τεχνολογίας υπέγραψαν ΗΠΑ-Ινδία
Life
| 2023-11-20 16:51:00

Μνημόνιο Συνεργασίας για τη σύνδεση Startups αναδυόμενης τεχνολογίας υπέγραψαν ΗΠΑ-Ινδία

Μνημόνιο Συνεργασίας για τη σύνδεση Startups αναδυόμενης τεχνολογίας υπέγραψαν ΗΠΑ-Ινδία

Η Ινδία ενώθηκε με τις Ηνωμένες Πολιτείες και 12 άλλους εταίρους του Indo-Pacific Economic Framework for Prosperity (IPEF) για να υπογράψει τη συμφωνία ανθεκτικότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας IPEF.

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεννόησης μεταξύ Ινδίας και ΗΠΑ με στόχο τη σύνδεση των δυναμικών οικοσυστημάτων startup των χωρών, ιδίως σε κρίσιμες και αναδυόμενες τεχνολογίες (CET).

Η συμφωνία με το όνομα «Ενίσχυση των οικοσυστημάτων καινοτομίας μέσω μιας χειραψίας καινοτομίας» υπεγράφη από τον υπουργό Εμπορίου της Ινδίας, Πιους Γκογιάλ από την ινδική πλευρά, ο οποίος βρίσκεται σε 4ήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Ο Γκογιάλ σε μια ανάρτηση στο X είπε ότι το Μνημόνιο είναι έτοιμο να επηρεάσει θετικά την οικονομική δραστηριότητα, να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Ο Γκογιάλ είχε επίσης διμερή συνάντηση με την Αμερικανίδα ομόλογό του Τζίνα Ραϊμόντο στο περιθώριο της Υπουργικής Συνάντησης IPEF και συζήτησε την αυξανόμενη εμπορική συνεργασία Ινδίας-ΗΠΑ και την επιχειρηματική δέσμευση.

Ο Γκογιάλ ήταν συμπρόεδρος της βιομηχανικής στρογγυλής τραπέζης με τίτλο «Αποκωδικοποίηση της χειραψίας καινοτομίας: Εταιρική εταιρική σχέση ΗΠΑ-Ινδίας» μαζί με τη Ραϊμόντο.

Διευθύνοντες σύμβουλοι διαφόρων εταιρειών Τεχνολογίας Πληροφοριακών Επικοινωνιών (ICT), νεοφυείς επιχειρήσεις και επενδυτές στον κρίσιμο και αναδυόμενο τεχνολογικό χώρο συζήτησαν πώς να ενισχύσουν την τεχνολογική συνεργασία ΗΠΑ-Ινδίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, η Ινδία ενώθηκε με τις Ηνωμένες Πολιτείες και 12 άλλους εταίρους του Indo-Pacific Economic Framework for Prosperity (IPEF) για να υπογράψει τη συμφωνία ανθεκτικότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας IPEF. Ο Γκογιάλ είπε ότι θα «ενισχύσει και θα ενισχύσει» τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Η Ινδία και οι ΗΠΑ είναι μεταξύ των 14 εταίρων ανθεκτικότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας του IPEF μαζί με την Αυστραλία, το Μπρουνέι Νταρουσαλάμ, τα Φίτζι Ινδονησία, την Ιαπωνία, τη Δημοκρατία της Κορέας, τη Μαλαισία, τη Νέα Ζηλανδία, τις Φιλιππίνες, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ.

Αυτή η παγκόσμια συμφωνία ανθεκτικότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας θεωρείται ως αντίδοτο στη μείωση της μαζικής εξάρτησης από την Κίνα, ιδιαίτερα μετά από σοβαρές διακοπές εφοδιασμού μετά το σοκ COVID-19.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη συμφωνία, οι εταίροι του IPEF επιδιώκουν να παράσχουν ένα πλαίσιο για να οικοδομήσουν τη συλλογική τους κατανόηση για τους σημαντικούς κινδύνους της αλυσίδας εφοδιασμού. και να βελτιώσει τον συντονισμό κρίσεων και την αντιμετώπιση των διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Θα επιδιώξει επίσης να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις, ιδίως οι πολύ μικρές, οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις επωφελούνται από ανθεκτικές, εύρωστες και αποτελεσματικές αλυσίδες εφοδιασμού. διασφάλιση της διαθεσιμότητας επαρκούς αριθμού ειδικευμένων εργαζομένων σε κρίσιμους τομείς και βασικά αγαθά, μεταξύ άλλων μέσω της αναβάθμισης και της επανειδίκευσης των εργαζομένων.

Σε ανάρτηση στο X, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο υπουργός της Ινδίας Γκογιάλ που είπε ότι η πρώτη στο είδος της διεθνής συμφωνία θα «ενισχύει και θα ενισχύσει» την παγκόσμια προσφορά αλυσίδες και «ενισχύουν την προσαρμοστικότητα, τη σταθερότητα και τη βιωσιμότητα».

Ο Γκόγιαλ ευχαρίστησε την Αμερικανίδα ομόλογό του Τζίνα Ραϊμόντο για την ηγεσία και την προσωπική της δέσμευση να διασφαλίσει την «πραγματικά ιστορική» στιγμή προς ένα πιο ανθεκτικό μέλλον.

Νωρίτερα, σε μια διαδραστική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο στο πλαίσιο του πρώτου σκέλους της περιοδείας στις ΗΠΑ, ο Υπουργός της Ένωσης είχε εκτενείς συζητήσεις με τους συμμετέχοντες και τόνισε τα διάφορα βήματα που έλαβε η κυβέρνηση της Ινδίας για τη βελτίωση της ευκολίας κάνοντας δουλειές. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει διάφορες διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του από διάφορες χώρες.

«… υπογράμμισε πώς η χώρα προσφέρει υποσχόμενες ευκαιρίες στους επενδυτές, χάρη στον μοναδικό συνδυασμό του δημογραφικού μερίσματος, των παραγωγικών δυνατοτήτων και του ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος», δημοσίευσε ο Goyal στο X, υποστηρίζοντας ότι η Ινδία είναι ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για τον κόσμο.

Ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας ξεκίνησε την επίσημη περιοδεία του στις ΗΠΑ με μια επίσκεψη στη μονάδα εργοστασίου Tesla στο Fremont και αλληλεπίδρασε με τα ανώτερα στελέχη του ομίλου Tesla.

Σε ανάρτηση στο X ο Γκογιάλ ανέφερε ότι η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι καθ' οδόν να διπλασιάσει τις εισαγωγές εξαρτημάτων της από την Ινδία.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, είχε δηλώσει τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους ότι σχεδίαζε να επισκεφθεί την Ινδία το επόμενο έτος, προσθέτοντας ότι ήταν βέβαιος ότι η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα είναι στην Ινδία και θα το κάνει «το συντομότερο δυνατό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags