Facebook Pixel Έτσι βγάζει 11άδα ο Στέφενς
| 2013-07-26 08:35:00

Έτσι βγάζει 11άδα ο Στέφενς

Έτσι βγάζει 11άδα ο Στέφενς

Πώς ο Ολλανδός τεχνικός αποφασίζει για το ποιοι θα παίζουν στον ΠΑΟΚ. 

Ο Χουμπ Στέφενς με την προσωπικότητά του έχει "γεμίσει" τα αποδυτήρια του "Δικεφάλου". Οι αποφάσεις του δεν αμφισβητούνται, αντίθετα αντιμετωπίζονται με σεβασμό και ως φυσικό επακόλουθο έρχεται ο υγιής ανταγωνισμός. Γι΄αυτό και ορισμένοι παίκτες που λογίζονταν ως βασικοί, σε κάποια παιχνίδια ήρθαν από τον πάγκο και δεν υστέρησαν από τους υπόλοιπους.

Ο Στέφενς προτιμά τον Κίτσιου για βασικό δεξιό μπακ και αφήνει τον Σκόνδρα που είναι μία από τις μεταγραφές του καλοκαιριού στον πάγκο, τον Ολίσε του στέλνει συνεχώς μηνήματα ότι εάν δεν μπολιαστεί με την υπόλοιπη ομάδα, ο Γεωργιάδης θα συνεχίσει να είναι η βασική του επιλογή, ενώ και ο Αθανασιάδης στο φιλικό με την Νις πέρασε στο ματς ως αλλαγή και καταλαβαίνοντας τον υγιή ανταγωνισμό που έχει ρίξει στα αποδυτήρια ο Στέφενς φανέρωσε τον καλύτερό του ευατό.

Ως προπονητής με εμπειρία ο Στέφενς έχει την ευχέρεια να βγάζει λαγούς από το καπέλο του και να κρατάει όλους τους ποδοσφαιριστές στην... τσίτα, ανεξαρτήτως σε ποια θέση αγωνίζονται. Εχει καταφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα να δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο, για παράδειγμα, στον Γεωργιάδη, που πέρσι ήταν μεταξύ πάγκου και κερκίδας.

Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός δείχνει, μάλιστα, να θέλει να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δίνει ο Στέφενς, να παραμείνει στον ΠΑΟΚ και να μην κάνει πισωγύρισμα στην καριέρα του. Ο Ολλανδός τεχνικός έχει τον τρόπο, λοιπόν, να δίνει στους παίκτες κίνητρα, να τους δίνει λόγους για να προσφέρουν στον "Δικέφαλο" τα μέγιστα και να τους κάνει κατανοητό ότι κανείς δεν περισσεύει.

Ο νέος ΠΑΟΚ θα είναι δομημένος έχοντας τον προπονητή του για αστέρι του. Ολοι οι παίκτες θα είναι υπό την "προστασία" του και θα ξέρουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αδικηθούν από τις αποφάσεις του. Ενα πρώτο δείγμα αυτής της τακτικής είδαμε στα φιλικά προετοιμασίας, όπου ο ΠΑΟΚ παρουσίαζε δύο ενδεκάδες που δύσκολα στην αρχή, τουλάχιστον, καταλάβαινε κανείς ποια είναι η βασική και ποια η αναπληρωματική και που ο κάθε ποδοσφαιριστής ήξερε τον ρόλο του μέσα στο γήπεδο.

Τα επίσημα ματς, φυσικά, θα δώσουν πλήρες δείγμα αυτού του εγχειρήματος. Οπως φαίνεται, πάντως, με μία πρώτη ματιά ο νέος ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να φέρει επιτυχίες μέσα από το σύνολο και όχι από τις εκλάμψεις κάποιου παίκτη του. Κι αυτός αν θέλετε είναι και πιο ασφαλής δρόμος από τον άλλον, που η ενδεκάδα ξεκινάει και τελειώνει σε έναν ποδοαφαιριστή...

Πηγή: olapaok.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags