Facebook Pixel Τράβηξε χαλινάρια ο "Χου"!
| 2013-08-19 11:56:00

Τράβηξε χαλινάρια ο "Χου"!

Τράβηξε χαλινάρια ο "Χου"!

Άλλο Μπουντεσλίγκα κι άλλο Σουπερλίγκα. Άλλο Ξάνθη κι άλλο Σάλκε. Έτσι; Γράφει ο Άρις Νικολάκης. 
 

Ως εκ τούτων ο Χούουμπ Στέφενς έβαλε ήδη τα δεδομένα του ΠΑΟΚ, στη θέση τους. Με μάλλον, αψύ τρόπο καθώς «έβαλε χέρι» στους παίκτες για την απόδοση τους στον αγώνα με την θρακιώτικη ομάδα. Ο Ολλανδός δεν χάιδεψε αλλά τράβηξε αυτιά παρά το 3-0 ! Δείγμα κι αυτό το γεγονός της επιχειρούμενης ριζοσπαστικής αλλαγής στον ΠΑΟΚ…

Η μοίρα έφερε τον ΠΑΟΚ στο εφαλτήριο για το άλμα στο μέλλον. Κόντρα στη Σάλκε διεκδικεί το εισιτήριο για τον παράδεισο του ευρωπαϊκού φουτμπόλ. Η συμμετοχή στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι κατ ουσία άλμα στο μέλλον του ΠΑΟΚ. Αγωνιστικά αλλά … Κυρίως οικονομικά με τα περίπου, 10.000.000 ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ.

Δεν είναι βέβαια, τόσο εύκολο το πέρασμα από το «Φέλτινς Αρίνα»! Αντίθετα, είναι πολύ, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Η κακή κατάσταση της Σάλκε κι η απουσία του Γιαν Κλας Χούντελαρ δεν μειώνουν τον βαθμό δυσκολίας για τον ΠΑΟΚ. Το γνωρίζει εξάλλου καλύτερα από τον καθένα ο Ολλανδός προπονητής. Αυτός – βλέπετε – είναι ο «αρχιτέκτονας» του θαύματος στο Γκελζενκίρχεν με κορύφωση την κατάκτηση του ΟΥΕΦΑ το 1997…

Ως «ομάδα η οποία δεν συγχωρεί λάθη» χαρακτήρισε τη Σάλκε ο «Χου». Επέστησε την προσοχή των παικτών. Τράβηξε τα χαλινάρια. Κι έτσι … Τσίτα ο ΠΑΟΚ!

Στα πλάνα του Χούουμπ Στέφενς είναι φυσικά, η επιστροφή στην ενδεκάδα του Κώστα Κατσουράνη. Κατά πάσα πιθανότητα στη θέση του Ίνιγο Λόπεθ. Δίχως να αποκλείονται άλλες αλλαγές. Και σε πρόσωπα και σε σχήματα και σε τακτικές.

Όσο για την απουσία του Γιαν Κλας Χούντελαρ; Πριν πολλά χρόνια παραμονές ντέρμπι στην Μπουντεσλίγκα ρωτήθηκε ο Χουούμπ Στέφενς για την απουσία του πιο λαμπρού αστεριού της αντίπαλης ομάδας. Η απάντηση του: «Τι θα πει απουσία; Θα παίξει με δέκα; Όχι. Με ένδεκα πάλι, θα παίξει. επομένως για την ομάδας μας ουδέν αλλάζει»! Κι ο νοών νοείτω περί της νοοτροπίας του …

Όπως και να το κάνουμε πάντως, είναι καλός οιωνός η απουσία του Ολλανδού φορ γνωστού κι ως «The Hunter». Δεν θα παίξει με δέκα η Σάλκε αλλά … Άλλη η πίεση στην ευάλωτη άμυνα του ΠΑΟΚ με τον Γιαν Κλας Χούντελαρ κι άλλη χωρίς αυτόν! Σημασία βέβαια, δεν έχει τόσο η πίεση, όση η αντοχή της. Για να τα λέμε, τα πάντα όλα.

Επίσης, περιμένουμε αναλογικά κι ολότελα διαφορετικό πνεύμα στον ΠΑΟΚ κόντρα στη Σάλκε από αυτό κόντρα στην Ξάνθη. Εύλογα. Το θετικό για την ελληνική ομάδα όμως, είναι η απόλυτη γνώση της γερμανικής από τον «Χου». Κι αυτό είναι σοβαρό αβαντάζ για τον ΠΑΟΚ υπό ανοικοδόμηση – επιμένουμε εμείς, για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο -στο εφαλτήριο για το άλμα στο μέλλον του.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags