Facebook Pixel «Κάναμε τα ίδια αμυντικά λάθη μετά από δουλειά 1.5 μήνα»...
| 2013-10-08 21:57:00

«Κάναμε τα ίδια αμυντικά λάθη μετά από δουλειά 1.5 μήνα»...

«Κάναμε τα ίδια αμυντικά λάθη μετά από δουλειά 1.5 μήνα»...

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα, εξήγησε ο Αλέκος Βοσνιάδης στη NOVA. Ο τέως προπονητής της «ελαφράς ταξιαρχίας», μίλησε για το χρονικό της απόφασής του περί αποχώρησης, τον Σταμάτη Βελλή αλλά και τις φήμες που θέλουν τον Άγγελο Αναστασιάδη να τον διαδέχεται στον πάγκο του Απόλλωνα.

«Με τον τρόπο που χάθηκε το ματς της Ξάνθης ήταν φυσιολογικό να βγει εκνευρισμός. Δουλεύαμε 1.5 μήνα πάνω σε ίδια αμυντικά λάθη και παρόλα αυτά εξακολουθούσαμε να τα επαναλαμβάνουμε. Καταφέρνεις να προηγηθείς 2-0, γίνεται το απίστευτο, χάνουμε το προβάδισμα στο ημίχρονο και εν τέλει χάνουμε και το παιχνίδι. Κάπου εκεί λες εγώ έδωσα τα πάντα και σκέφτεσαι μήπως με αλλαγή στην τεχνική ηγεσία αλλάξει και η τύχη, γιατί πολλά γκολ τα έχουμε δεχθεί θεωρώ και λόγω γκίνιας» ανέφερε αρχικά.
Αν ήταν ευκαιρία η ήττα στην Ξάνθη για να "ατσαλωθεί" η ομάδα:
«Είναι μια ομάδα που γύρισε μετά από 13 χρόνια στην πρώτη κατηγορία και μετά από τόσο καιρό απουσίας είναι λογικό να βγει άγχος. Δώσαμε μάχη για να πετύχουμε πράγματα. Βγήκε άγχος παραπάνω με τον τρόπο που χάνουμε την άμυνά μας. Δόθηκε μάχη στις προπονήσεις για τη βελτίωση του συγκεκριμένου κομματιού και δυστυχώς δεν υπήρξε βελτίωση. Οι ομάδες οι δικές μου ήταν πάντα πολύ καλές στο αμυντικό κομμάτι.
Από την προηγούμενη χρονιά (σ.σ. Β' Εθνική) ο στόχος ήταν αρχικά να σωθεί η ομάδα. Έφτασε πρώτη στον πρώτο γύρο, έκανε την κοιλιά της, ήρθαν παίκτες που είχαν τις παραστάσεις. Κάποια στιγμή όταν τελείωσε η σεζόν έπρεπε να επιλέξουμε. Κάποιοι ποδοσφαιριστές είχαν ταβάνι τη Β' Εθνική. Εκεί αποφασίσαμε να κρατήσουμε αυτούς που κρατήσαμε. Έτσι ξεκίνησε η αλλαγή της ομάδας το καλοκαίρι. Η Καλλονή για παράδειγμα είχε κάνει καλές κινήσεις από πέρυσι και δεν χρειάστηκε να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές για τη Σούπερ Λίγκα».
Για την ανακοίνωση του Σταμάτη Βελλή:
«Περάσαμε 1.5 χρόνο μαζί και πήγαν όλα καλά. Πιστεύω πως στεναχωρήθηκε με αυτή την εξέλιξη, ενώ πρέπει να πω πως με στήριξε πολύ. Το θέμα της απειρίας σε αγχώνει. Γίνανε πράγματα γύρω από την ομάδ που την επηρέασαν. Ο προπονητής τα αντιλαμβάνεται αυτά. Μέσω της δικής μου παραίτησης μπορεί να έρθουν κάποια πράγματα καλύτερα για την ομάδα και τον κο Βελλή. Παλέψαμε πολύ για να αλλάξουμε την εικόνα. Μιλήσαμε τηλεφωνικά 2-3 ώρες μετά το παιχνίδι της Ξάνθης και του είπα «μέχρι εδώ». Εύχομαι να πάνε όλα καλά την επόμενη μέρα και να αλλάξει η ρότα».
Για την επόμενη μέρα και τις φήμες που θέλουν τον Άγγελο Αναστασιάδη να είναι ο διάδοχός του:
«Γίνανε πολλές συζητήσεις. Είπαμε τι χρειάζεται η ομάδα και ποιος είναι ο πρώτος στόχος. Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι επιτυχημένος, έχει συγκεκριμένο τρόπο στη δουλειά, δεν φοβάται να πει αυτά που θέλει. Δεν πιστεύω πως ξέφυγαν τα αποδυτήρια. Είναι το πρώτο πράγμα που δουλεύω στις ομάδες. Με άσχημα αποτελέσματα, γκρίνια, στεναχώρια είναι λογικό κάπου να το χάνεις. Έχει πολύ καλό υλικό και καλό κλίμα η ομάδα. Εύκολα θα εξασφαλίσει την παραμονή».
Για τον χαρακτηρισμό του ως «ήρεμο» και αν αυτό ήταν τελικά μειονέκτημα:
«Στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας υπάρχουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που σέβονται τις ομάδες που παίζουν. Ο παλιάς κοπής προπονητής που φωνάζει μόνο και τον φοβούνται οι παίκτες έχει ξεπεραστεί. Είναι πολύ σημαντικό να επιβληθείς στους ποδοσφαιριστές με τον τρόπο σου. Μπορεί να τους λες τα χειρότερα στο γήπεδο και να γελάνε από μέσα τους. Το πιο σημαντικό είναι, ο ποδοσφαιριστής να δεχθεί κάποια πράγματα που του περνάς. Έχω τον τρόπο μου και δεν θα αλλάξω. Στις μέρες μας υπάρχουν παιδιά με επίπεδο, μορφωμένοι, που χρειάζονται και την ανάλογη προσέγγιση».
Για Άλβαρεζ και Κόρμπο και τη συμβολή τους στην αμυντική λειτουργία της ομάδας:
«Είναι δύο πολύ καλοί ποδοσφαιριστές αλλά είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσουν χημεία γιατί δεν έχουν παίξει πολύ χρόνο μαζί. Με την επιστροφή του Άλβαρεζ θα παίξουν φαντάζομαι μαζί. Ο Κόρμπος είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έχει βελτιωθεί πολύ από το ξεκίνημα της χρονιάς».
Για το αν είναι στη διάθεση του νέου τεχνικού του Απόλλωνα:
«Εμείς είμαστε εδώ, στη διάθεσή του. Ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα που όσοι περάσανε από εκεί δένονται πολύ. Εγώ έκανα πολλούς φίλους και με πλησίασε πολύ ο κόσμος. Είναι πολύ οικογενειακό το κλίμα, ο κόσμος είναι πολύ κοντά . Είναι κλειστό κλαμπ ο Απόλλωνας. Είμαστε στη διάθεση του νέου προπονητή για ότι χρειαστεί».
Για την Εθνική Ελλαδάς και τις πιθανότητες πρόκρισής της έστω και μέσω αγώνων μπαράζ:
«Είναι μια ομάδα που έχει αποκτήσει μέταλλο. Το έχουμε ξανακάνει. Πιστεύω πως θα κάνουμε αυτό που πρέπει στα δύο παιχνίδια ενώ οποιοδήποτε δώρο από τη Βοσνία είναι καλοδεχούμενο. Έχει συνέχεια, παρουσιάζει το ίδιο πρόσωπο και δουλεύει με συγκεκριμένο τρόπο παρά τις εκάστοτε ατυχίες. Βρίσκει πάντα τον τρόπο και είμαι αισιόδοξος για πρόκριση στο Μουντιάλ».
Για το αν έχει κάτι άλλο στο μυαλό του:
«Η πρώτη μας σκέψη είναι να καθαρίσει λίγο το μυαλό μας. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια στο πρώτο τρίμηνο της σεζόν για να πατήσει η ομάδα στα πόδια της. Μπορεί να πιέσαμε σε κάποια πράγματα, μπορεί να στεναχωρηθήκαμε. Να ηρεμήσουμε και να σκεφτούμε το επόμενο μας βήμα. Πιστεύω θα υπάρξουν «ενοχλήσεις» μετά από κάποιο διάστημα».


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags