Ακόμα, όμως, και με ένα, δυο 90λεπτα, ο Μήτρογλου θα μπορέσει τελικά να βρεθεί σε φόρμα για να πάει στο μουντιάλ; Κι όχι τόσο να πάει, αφού αυτό θεωρείται πολύ πιθανό έτσι κι αλλιώς, αλλά κυρίως να είναι αυτός ο βασικός σέντερ φορ της εθνικής.

Ο Μήτρογλου έκανε μια φοβερή χρονιά ή πιο σωστά ένα φοβερό α’ μισό της σεζόν. Μετά τραυματίστηκε κι από τότε δεν ξαναβρήκε την φόρμα του, ενώ δεν αγωνίστηκε παρά μόνο σε λίγα παιχνίδια.

Είναι ένα ερώτημα αυτό, λοιπόν, αν προλαβαίνει να βρεθεί στην κατάσταση που πρέπει για το μουντιάλ. Εκεί, άλλωστε, θα πέφτουν κορμιά, ενώ όλα θα κριθούν στα τρία πρώτα ματς. Αυτό, εξάλλου, είναι και το αρχικό μεγάλο στοίχημα της εθνικής. Να περάσει στην επόμενη φάση.

Ο Μήτρογλου του α’ γύρου θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά ακόμα και στο παγκόσμιο κύπελλο. Είναι γεννημένος γκολτζής. Το ζήτημα είναι αν θα μπορέσει. Και σίγουρα αυτός είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του Σάντος αυτή την εποχή, αφού ο Μήτρογλου είναι από πλευράς ικανοτήτων ο Νο1 πιστολέρο της εθνικής ομάδας.