Οτι με τον Ολυμπιακό εκ των πραγμάτων να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο να πιέζει και την ΑΕΚ να γυρίζει πίσω, ο Δέλλας κάτι πρέπει να κάνει. Συνυπολογίζοντας, μάλιστα, ότι παίζει με δέκα. Παίζει ουσιαστικά χωρίς τερματοφύλακα. Δεν ήτανε μια ή δυο οι περιπτώσεις. Σε κάθε σέντρα στην περιοχή της ΑΕΚ έκανε την έξοδο του Μεσολογγίου: Οι εξήντα χιλιάδες θεατές κλείνανε τα μάτια για να μη βλέπουνε.

Είτε θα μπρουμούτιζε και θα έπεφτε κάτω μόνος του είτε θα τρακάριζε απάνω σε συμπαίκτες και αντιπάλους. Είναι από τις περιπτώσεις που λες καλύτερα να έχεις κάτω από τα γκολπόστ μία καρέκλα. Μπορεί να χτυπήσει η μπάλα απάνω της.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι μόνο με γιόμες θα έψαχνε το γκολ ο Ολυμπιακός, ο Δέλλας όφειλε να περάσει στο ματς και τρίτο στόπερ. Οταν του χτυπάει ο Μάνταλος, αντί να βάλει έστω ένα χαφ να πρεσάρει, βάζει κυνηγό. Τον Ντακόλ. Οταν ήδη, δύο λεπτά νωρίτερα, ο Περέιρα τα παίζει όλα για όλα, βγάζοντας τον Μιλιβόγιεβιτς και βάζοντας τον Φορτούνη. Ο χρόνος κυλάει, ο Θεός σώζει την ΑΕΚ στο δοκάρι του Ντοσεβί, αλλά ο Δέλλας επιμένει. Οταν, για να μην ξεχνιόμαστε, το μηδέν-μηδέν του δίνει την πρόκριση.

Αποκορύφωμα να βάζει στο 87' τον Ντούνη. Εξτρέμ, προφανώς για να βγει στην κόντρα και να κάνει αυτός το γκολ. Αντί να βάλει τρίτο στόπερ τον Κολοβέτσιο, να έχει έναν παραπάνω να πηδάει στην περιοχή. Η μπάλα, λοιπόν, θα σε τιμωρήσει. Γίνεται για δεύτερη φορά η ίδια φάση, για δεύτερη φορά ο γκολκίπερ είναι καρφωμένος κάτω από τα δοκάρια και δεν βγαίνει, σκοράρει ο Χάρα και σχολάει ο γάμος.

Είναι προφανές: Ο Δέλλας «έχει πάθει Νιόπλια». Αυτό που παθαίνουν οι περισσότεροι από τους νέους προπονητές: Οτι: «Εμείς δεν είμαστε παλιομοδίτες. Εμείς σεβόμαστε το ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε Αλεφαντισμό, να βάζουμε μέσα τρίτο σέντερ μπακ, και να παίζουμε ταμπούρι, για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Εμείς έχουμε ένα πλάνο και το υπηρετούμε. Βρέξει χιονίσει. Εχουμε ποδοσφαιρικές αρχές. Δεν τις θυσιάζουμε στον βωμό της σκοπιμότητας».

Δεν κρεμάς έναν προπονητή επειδή έκανε ένα λάθος. Επειδή δεν πήρε τη σωστή απόφαση. Και πολύ περισσότερο όταν είναι νέος σαν τον Δέλλα. Μέσα στο παιχνίδι είναι το λάθος. Εκτός ποδοσφαιρικής πραγματικότητας είναι η λάθος νοοτροπία. Ακόμα και σήμερα, δύο μέρες μετά το παιχνίδι, αν κάποιος μιλήσει μαζί του, ο Δέλλας θα επιμένει ότι έχει δίκιο. Ενώ ο Ρεχάγκελ π.χ., που πήρε με το ταμπούρι Ευρωπαϊκό, είχε άδικο.

Είπαμε. Ολοι, σχεδόν, οι νέοι προπονητές «έχουνε πάθει Νιόπλια». Πώς έχασε ο Αναστασίου το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό πέρυσι στη Λεωφόρο; Ενώ είναι μια χαρά με το μηδέν–μηδέν, κάνει στο τέλος τρίτη αλλαγή τον Κλωναρίδη αντί του Φιγκερόα, για να τον πάρει. Αποτέλεσμα; Κάνει το γκολ στο 90' ο Μήτρογλου, κι όλη η Λεωφόρος, ανάσκελα.

Οσο τώρα για τον Περέιρα (φωτό), δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα ή πρόβλημα. Και κακώς έχει αρχίσει και γίνεται όλη αυτή η συζήτηση. Οτι δεν κάνει για τον Ολυμπιακό κ.λπ., κλπ. Τρίχες κατσαρές. Ο πλέον κατάλληλος και πλέον ενδεδειγμένος είναι. Και γρήγορος. Πολύ γρήγορος θα λέγαμε. Κατάλαβε πού πήγε και προσαρμόστηκε σε πέντε λεπτά. Κορώνα στο κεφάλι τους θα έπρεπε να τον έχουν. Καλύτερο δεν πρόκειται να βρούνε. Αυτά.

Ο Κοντονής κάνει αυτές τις μαγκιές, για να δείξει ότι δεν είναι λαπάς σαν τους άλλους Υφυπουργούς Αθλητισμού

ΚΑΙ να θέλεις να τον αφήσεις τον Κοντονή, δεν σε αφήνει αυτός. Σχετικά, δηλαδή, με την απόφαση για το κεκλεισμένων, που πάρθηκε ύστερα από εισήγηση της Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ. Προφανώς, μας έχουνε δει αλευρωμένους και μας έχουνε περάσει για μυλωνάδες. Ποια αστυνομία; Ξύπνησε κανένας πολιτσμάνος κάποιο πρωί και πήρε τη μεγάλη απόφαση: Δεν πάνε να κόψουνε τον λαιμό τους, αυτοί και το κωλοποδόσφαιρό τους! Τη μια αγωνιστική θα το αναβάλουμε το πρωτάθλημα, την άλλη θα το κάνουμε κεκλεισμένων και θα τους δουλεύουμε ψιλό γαζί.

Ποια ΔΕΑΒ; Κάποιοι αργόσχολοι είναι, που, αντί να βαράνε μύγες, έχουνε βάλει σημάδι τη βία. Ο Κοντονής, λοιπόν, που τα λέει αυτά, και οι ρεπόρτερ που τα αναπαράγουνε θέλουνε να πιστέψουμε ότι ο Ζήσης Μπέλος, αφού δεν κοιμήθηκε όλη τη νύχτα της Τρίτης, την Τετάρτη, βλέποντας και το ντου στο ΟΑΚΑ, πήρε τη μεγάλη απόφαση: δεύτερη αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών. Η σάλτσα είναι όλα αυτά. Ούτε καμιά αστυνομία εισηγείται, ούτε καμιά ΔΕΑΒ. Ο Κοντονής από μόνος του, επειδή θέλει να δείξει ότι δεν είναι λαπάς σαν τους άλλους Υφυπουργούς Αθλητισμού, τις κάνει αυτές τις μαγκιές.

Στο BBC θα δουλεύανε

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, όπως τελειώνει το ματς στο ΟΑΚΑ, φεύγω από το γραφείο, με τον Νίκο τον ταξιτζή, που επιμένει να ακούει τον πρώτο σταθμό της πόλης. Τον Real FM. Μείζον θέμα, συνολικής δημοσιογραφικής κωλοπιλάλας, τι γίνεται από δω και πέρα: Θα ξαναβγούνε οι δύο ομάδες να παίξουνε τα υπόλοιπα λεπτά, ή η διακοπή είναι οριστική; Ο βετεράνος, μάλιστα, ρεπόρτερ από το ΟΑΚΑ, της ηρωικής σχολής των εγγράμματων της Ερα Σπορ, στον κόσμο του: «Θα πρέπει να πούμε ότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες του αγώνα. Βρέχει καταρρακτωδώς. Καμιά σχέση με τις συνθήκες προ της διακοπής». Μιλάμε για τραγωδία. Να έχεις ένα μικρόφωνο και να μην έχεις συναίσθηση του τι λες.

Ο άλλος ρεπόρτερ από τα ενδότερα των αποδυτηρίων, σε άλλο επίπεδο ημιμάθειας: «Εχουν κατέβει στα αποδυτήρια ο κύριος Μελισσανίδης και ο κύριος Μπάγεβιτς. Καταβάλλουν προσπάθειες να συμφωνήσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, να ξαναρχίσει το ματς». Για να λέμε του στραβού το δίκιο, ο Πουρουπουπού, που τόσα χρόνια δίπλα στον Βαρούχα (φωτό), κάτι έχει μάθει, έβαλε τις φωνές: «Καμιά δουλειά δεν έχουν οι ποδοσφαιριστές. Ο διαιτητής και μόνο ο διαιτητής έχει αρμοδιότητα να αποφασίσει». Ο δαιμόνιος Μιλτιάδης επαναλαμβάνει το περί της βροχής κι όλοι μαζί αφήσανε το καλύτερο για το τέλος, όταν έγινε γνωστή η οριστική διακοπή: «Δεν ξέρουμε ποια είναι η ποινή της ΑΕΚ». Σκέψου, δηλαδή, και να ξέρανε. Στο BBC θα δουλεύανε.

Ερώτηση: Επιβεβαιώθηκε ή διαψεύσθηκε, με την εισβολή στο ΟΑΚΑ, ο Κοντονής;

Να συνυπολογίσουμε και το οικονομικό θέμα που υπάρχει με την Ορίτζιναλ. Οτι τώρα, με τη νέα κατάσταση στην ΑΕΚ, έχουνε μείνει ρέστοι. -Observer

Πηγή: Goal