Τελικά ούτε στην Τρίπολη κατάφερε κάτι διαφορετικό ο ΠΑΟΚ. Μηδέν και πάλι μπροστά στην επίθεση, μηδέν και στην βαθμολογία.
 
Το ματς με τον Αστέρα δεν είχε μεγάλες διαφορές με τα άλλα, εκτός από αυτό της Λεωφόρου όπου ο ΠΑΟΚ δεν «κατέβηκε». Όλα ήταν κλειστά παιχνίδια (εξ’ αρχής ήταν εύκολη η πρόβλεψη για τα πολλά under) με κάθε ομάδα να έχει από δύο-τρεις καλές φάσεις. Ο Αστέρας έβαλε δύο (!) γκολ και βγήκε δεύτερος, ο Ατρόμητος ένα παραπάνω χθες και κέρδισε μία θέση σε σχέση με αυτή που είχε στην αρχή (αφού έχασε από τον Αστέρα) ενώ ο ΠΑΟΚ έβαλε ένα γκολ σε έξι ματς και βρέθηκε τελευταίος, ταλαιπωρημένος και καταϊδρωμένος.
 
Αδιάφοροι δεν ήταν και χθες οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Το πάλεψαν, έμπαιναν δυνατά στις φάσεις, αλλά μπροστά το… απόλυτο μηδέν. Είτε στις λίγες μεγάλες φάσεις που έβγαλαν, είτε στην δημιουργία όπου η έλλειψη ποιότητας κόστισε ιδιαίτερα. Ούτε ένας ποδοσφαιριστής με ατομική ενέργεια. Και φυσικά ούτε ένας αυτοματισμός!
 
Από τα σημερινά βέβαια δεν γίναμε σοφότεροι…. Καλά να πάθει ο ΠΑΟΚ, το δίκαιο κομμάτι του ποδοσφαίρου τον τιμώρησε για όσα έκανε φέτος και το ερώτημα για όλους είναι αν τα παθήματα έγιναν μαθήματα. Για όλους στον ΠΑΟΚ…
 
Από εδώ και πέρα, οι παίκτες που θα παραμείνουν στην ομάδα (όσοι είναι) θα υποστούν και την μεγάλη τιμωρία των 17-18 (το πολύ) ημερών διακοπών και όποιος από αυτούς του χρόνου χρησιμοποιήσει αυτό ως δικαιολογία για.. ότι συμβεί, θα είναι πραγματικά αδικαιολόγητος.
 
Για τα άλλα του ΠΑΟΚ…. τις επόμενες ημέρες, με το νέο προπονητή και τον Άρνεσεν να ξεκινούν γρήγορα-γρήγορα.
 
* Ο Αθανασιάδης είπε τα αυτονόητα στις διευκρινιστικές του δηλώσεις. Η ευθύνη για την αποτυχία βαραίνει κυρίως όσους έφτιαξαν αυτή την ομάδα το καλοκαίρι (προφανώς εννοεί Βρύζα-Αναστασιάδη) και ότι χρειάζεται πλάνο-προγραμματισμός και παίκτες που θα σέβονται τον σύλλογο και δεν θα πιστεύουν ότι είναι πάνω από την ομάδα. Επ' αυτού θα επανέλθουμε βεβαίως…
 
Κατά δεύτερο λόγο, το μπασκετικό ΠΑΟΚ-Άρης προκάλεσε θλίψη. Σε πάρα πολλές επιθέσεις οι παίκτες πετούσαν την μπάλα από τα 8-9-12 μέτρα, για να μην τους μείνει στα χέρια!
 
Ο χειρότερος ποιοτικά Άρης, δείχνει σε καλύτερη κατάσταση από τον ΠΑΟΚ και το αποτέλεσμα της χθεσινής ανατροπής με τα 35 τρίποντα που επιχείρησε ο Δικέφαλος, δεν μας επηρεάζει στα τελικά συμπεράσματα.
 
Αν ο ΠΑΟΚ δεν επιβάλει την ανωτερότητα που έχει ως ομάδα, έστω και τώρα που λείπει ο βασικός του σέντερ, τότε η πιο καλή λειτουργία που τώρα παρουσιάζει ο Άρης, μπορεί να τον οδηγήσουν σε επικράτηση.
 
Προσέξτε όμως που έχουμε φθάσει. Ο Βεζένκοφ παρουσιάζεται ως ο… Στογιάκοβιτς του Άρη. Λόγω ταλέντου, ύψους, σκοραρίσματος, ΝΒΑ κτλ. Μπορεί να αδικώ τον Βούλγαρο του Άρη τον οποίο δεν έχω δει πάνω από 15 φορές, αλλά ο Στογιάκοβιτς του 1998 μπροστά σε αυτό που τώρα βλέπουμε, είναι η μέρα με τη νύχτα. Σα να έπαιζε άλλο άθλημα!
 
Πηγή: gazzetta.gr

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr