Facebook Pixel «Πήρε την ευλογία του Πάπα πριν παίξει με Ολυμπιακό!»
| 2016-02-26 20:01:00

«Πήρε την ευλογία του Πάπα πριν παίξει με Ολυμπιακό!»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Πήρε την ευλογία του Πάπα πριν παίξει με Ολυμπιακό!»

Μυθικές ατάκες από βετεράνο του Ολυμπιακού για τον αποκλεισμό από Άντερλεχτ. «Ικανός αλλά και τυχερός ο Προτό-Δεν έδωσε το πέναλτι στον Μποτία να τελειώσει την πρόκριση-Έχω 43 πρωταθλήματα».

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε την πρόκριση για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά οι οπαδοί του δεν πρέπει να πτοούνται. Εξάλλου τόσα χρόνια τους έχει γεμίσει με χαρές από τις επιτυχίες και τα πρωταθλήματα. Αυτό υποστήριξε ο Αντώνης Γλύκας. Ο βετεράνος των «ερυθρολεύκων» και Γενικός Γραμμετάς του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών των Πειραιωτών μίλησε στον Sportdog για όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης και κάλεσε τον κόσμο να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα την Κυριακή.

Είστε απογοητευμένος από τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ;

«Δεν απογοητεύομαι. Γιατί να απογοητευτώ; Επειδή έχω πάρει 43 πρωταθλήματα, τόσα Κύπελλα και αποκλείστηκα από την Άντερλεχτ; Ήταν καθαρή ατυχία. Ο τερματοφύλακάς τους, ο Προτό, πριν έρθει Καραϊσκάκη ευλογήθηκε από τον Πάπα της Ρώμης. Ήταν ένας πολύ ικανός, αλλά και τυχερός τερματοφύλακας. Οι μπαλιές πηγαίναν στα γόνατά του, δεξιά και αριστερά. Τί να πει και η Μπάγερν που το '99 έχασε μέσα σε 1 λεπτό το Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Το ποδόσφαιρο έχει λύπες, στενοχώριες αλλά και χαρές. Ειδικά για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού».

Έγιναν όμως και πολλά λάθη από πλευράς Ολυμπιακού μέσα στο παιχνίδι...

«Αυτά συμβαίνουν. Τα λάθη γίνονται. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι ικανοτήτων και λαθών. 91 χρόνια αθλητικής ιστορίας είναι αυτά. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, επειδή δεν έκανε το χατίρι η μπάλα. Πάμε την Κυριακή να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα. Τέλος. Και στη συνέχεια στόχος το Κύπελλο».

Τη διαιτησία του Χάντερ πώς την είδατε; Πολλοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού παραδέχτηκαν ότι ήταν ευνοϊκή, παρ' όλα αυτά όμως η ομάδα δεν κατάφερε να την εκμεταλλευτεί και να πάρει την πρόκριση...

«Με συγχωρείτε αυτά να τα σχολιάσουν οι άλλοι. Δεν μπορώ να σχολιάσω διαιτησίες. Το τί έχει τραβήξει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη όλα τα χρόνια αυτά, ένας θεός το ξέρει. Να σας θυμίσω τον Μπαλοτάι που έπνιξε 3 γκολ και 2 πέναλτι. Θα μπορούσε να είχε δώσει και το πέναλτι στον Μποτία που τον τράβαγαν και τον πέταξαν κάτω και να τελείωνε εκεί το παιχνίδι».

Ποιό μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Μία μεγάλη ομάδα, μία ομάδα με τεράστια δυναμική, ένα Καραϊσκάκη γεμάτο, έχει τη δυνατότητα να κάνει το βήμα παραπάνω, αλλά και να έχει και μία αποτυχία. Δεν λέω, υπάρχει πικρία, αλλά η ομάδα μας έχει τόσες δυνατότητες. Κοιτάμε το μέλλον μπροστά. Κοιτάζουμε τον θρύλο μας, τον Ολυμπιακό μας. Να στηρίξουν όλοι οι Ολυμπιακοί την ομάδα που αγαπούν και τόσα χρόνια τους δίνει μεγάλες χαρές».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags