Facebook Pixel Tί κάνεις, ΠΑΣ να μας τρελάνεις;
| 2016-07-14 22:53:00

Tί κάνεις, ΠΑΣ να μας τρελάνεις;

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Tί κάνεις, ΠΑΣ να μας τρελάνεις;

Βήμα πρόκρισης έκαναν τα Γιάννινα στην επόμενη φάση των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ, επικρατώντας, χωρίς καμία ιδιαίτερη ενίσχυση, 3-0 της Οντ. Μιχαήλ, Ναδάλες και Ακόστα τα γκολ.

Τί και αν αποχώρησαν Τσουκαλάς, Μανιάς, Ίλιτς, Στρούνα και δεν “συγκίνησε” με τη μεταγραφική του ενίσχυση το καλοκαίρι; Ο ΠΑΣ Γιάννινα μία χαρά τα πήγε στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι κόντρα στη νορβηγική Οντ, η οποία εμφανίστηκε λες και έπαθε θερμοπληξία από την ελληνική ζέστη. Οι Ηπειρώτες έδειξαν απόλυτα διαβασμένοι, έβγαλαν χαρακτήρα, πάθος και επικράτησαν παίρνοντας ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Πανηγύρια με το καλησπέρα

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού οι Ηπειρώτες κατάφεραν και πέτυχαν γρήγορο γκολ, το οποίο τους απελευθέρωσε από το άγχος. Στο 7' ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ακόστα, ο Μιχαήλ έπιασε με τη μία το πλασέ με το αριστερό και άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους Νορβηγούς και τους περίμεναν πίσω με σκοπό να δημιουργήσουν χώρο για αντεπιθέσεις. Η ελληνική ομάδα όμως είχε πολύ καλά οργανωμένες τις γραμμές, κάτι που δυσκόλεψε τους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Μια φορά κατάφερε να απειλήσει η Οντ (στο 20'), αλλά ο Πασχαλάκης λειτούργησε θετικά στο σουτ του Γιόχανσεν.

Στο 31' ο “Άγιαξ” χτύπησε στην κόντρα. Ο Καρανίκα σέντραρε από δεξιά,ο Ναδάλες μπήκε στην περιοχή και με κοντινό πλασέ σημείωσε το 2-0, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο τερματοφύλακας έκανε άλλη μία σημαντική απόκρουση, στο 34', όταν εξουδετέρωσε από κοντά την κεφαλιά του Ακαμπουέζε.

Σταμάτησε στα τρία

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ συνέχισε με το ίδιο σχέδιο. Άφησε τους Νορβηγούς να κάνουν παιχνίδι και με υπομονή προσπάθησε να βρει διαδρόμους και να παίξει στην κόντρα. Οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν την κατοχή, πίεσαν τα ελληνικά καρέ με σουτ, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν πάντα θετικός στις επεμβάσεις του. Στο 68ο λεπτό οι προσπάθειες των Γιαννιωτών καρποφόρησαν. Ο Φερφελής βγήκε στην αντεπίθεση, πήρε όλες τις μονομαχίες, στο τετ-α-τετ με τον Ροσμπάχ νικήθηκε, αλλά ο Ακόστα στην επαναφορά πλάσαρε στην κενή εστία για το 3-0, το οποίο παρέμεινε μέχρι τέλους.

Με αυτή τη νίκη (και αφού δεν δέχτηκε γκολ), ο ΠΑΣ πήρε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στον επόμενο προκριματικό γύρο. Η ομάδα των Ιωαννίνων θα ταξιδέψει για τον επαναληπτικό στη Νορβηγία την επόμενη εβδομάδα.

ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης - Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπέριος, Καρανίκας, Ναδάλες, Λίλα, Κοζορώνης, Ακόστα, Γιάκος (80' Δώνης), Φερφελής (77' Κόντε)

Οντ: Ροσμπάχ, Ρουντ, Γκρέγκαρντ, Μπεργκ, Χάλβορσεν, Γιόχανσεν, Νορντκβέλε, Νίελσεν, Χάγκεν, Έρικσον, Ακαμπουέζε

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags