Facebook Pixel "Το ματς με τον Ολυμπιακό είναι το ματς της χρονιάς, αλλά..."
| 2016-11-02 15:16:00

"Το ματς με τον Ολυμπιακό είναι το ματς της χρονιάς, αλλά..."

"Το ματς με τον Ολυμπιακό είναι το ματς της χρονιάς, αλλά..."

Ο Αντρέα Στραματσόνι στη συνέντευξη Τύπου παραδέχτηκε οτι το ντέρμπι της Κυριακής είναι κρίσιμο, αλλά τόνισε με έμφαση πως οι παίκτες είναι 100% αφοσιωμένοι στο ματς με τη Σταντάρ

Αναλυτικά:

Για το αν σκοπεύει να κάνει rotation ενόψει Ολυμπιακού.

«Έχω δώδεκα παίκτες για αύριο. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να σκέφτεσαι το επόμενο παιχνίδι αλλά αυτό που έχεις τώρα. Είμαι σίγουρος πως το μυαλό των παικτών μου είναι στην Σταντάρ. Όλοι θέλουν να νικήσουμε μπροστά στον κόσμο μας. Αξίζουμε μια νίκη σε αυτό τον όμιλο. Σίγουρα το ματς με τον Ολυμπιακό είναι το ματς της χρονιάς. Το μυαλό μας είναι στην Σταντάρ. Με εξαίρεση τους πορτιέρο και τους νεαρούς, έχω δώδεκα παίκτες διαθέσιμους».

Για το πως είναι να μην μπορεί να κάτσει στον πάγκο:

«Είναι η πρώτη φορά που είμαι εκτός λόγω τιμωρίας. Αποβλήθηκα στο τούνελ, χωρίς να είμαι εκεί. Ήταν μια παρεξήγηση Λυπάμαι για αυτό. Δεν είναι το στυλ μου. Ξέρω που είναι τα όρια της διαμαρτυρίας. Συγγνώμη για αυτό που έγινε. Πιστεύω στους παίκτες μου και έχω εμπιστοσύνη στο επιτελείο μου. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα κάνει καλή εμφάνιση».

Για το αν οι Νέοι είναι έτοιμοι για τέτοια κρίσιμα ματς και για τη γνώμη του για τη δουλειά που γίνεται στην Κ20.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που οι νέοι παίκτες μπορούν να βρίσκονται μεταξύ μας. Ξέρω πως οι πιο έμπειροι παίκτες μπορούν να μεγαλώσουν και τους υπόλοιπους. Προέρχομαι από τις ακαδημίες αφού έτσι ξεκίνησα την καριέρα μου στην Ίντερ και στη Ρόμα.

Δεν είναι εύκολο να ανταποκριθούν στην πίεση ενός τόσο μεγάλου κλαμπ, όμως αυτό είναι το πρώτο βήμα. Το γκρουπ των νέων μας παικτών έχει την κατάλληλη νοοτροπία και είμαι χαρούμενος για τον Μίγγο. Είμαι σίγουρος ότι κάθε νέος παίκτης που θα αγωνιστεί θα κάνει το καλύτερο. Και αν κάτι δεν γίνει τόσο καλά, εσείς οι δημοσιογράφοι πρώτα από όλους θα χρειαστεί να δείξετε κατανόηση».

Είχατε πει στην Ισπανία που και πάλι υπήρχαν προβλήματα πως θα βάλετε τους πιο έμπειρους. Αύριο;

«Είναι διαφορετικό το επίπεδο στην Ευρώπη. Από την αρχή θα προσπαθήσω να βάλω τους καλύτερους, τους πιο έτοιμος να παίξουν τέτοια παιχνίδια. Πρέπει να έχουμε την κατάλληλη ισορροπία. Αν έχεις ισορροπία μπορείς να είσαι επικίνδυνος. Αν χάσεις την ισορροπία, όλα γίνονται πιο δύσκολα. Φυσικά θα είμαστε επιθετικοί αλλά με ισορροπία στην μεσαία γραμμή και ως ομάδα».

Για το αν τα ματς με Σταντάρ κι Ολυμπιακό είναι όλη η χρονιά για την ομάδα.

«Αυτά τα ματς είναι πολύ σημαντικά. Αύριο είναι το πρώτο παιχνίδι. Το Europa League είναι πολύ σημαντικό. Αν ο Παναθηναϊκός ήταν στο πρώτο γκρουπ θα ήταν αλλιώς αλλά είμαστε στο τέταρτο. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε το καλύτερο. Είναι σημαντικό για όλους. Μετά θα δούμε τον Ολυμπιακό. Δεν θεωρώ πως ειναι η στιγμή να μιλήσουμε για τον Ολυμπιακό. Θέλω όλοι να είναι συγκεντρωμένοι για το αυριανό παιχνίδι». 

Ο Στραματσόνι ρωτήθηκε για το αν η ομάδα παίζει όλη τη χρονιά σε δυο ματς και πόσο αυτό επηρεάζει τον ίδιο, σχολίασε: «Αύριο πρέπει να κάνουμε το καλύτερο και παρά το γεγονός ότι ήμασταν στο τέταρτο ποτ και είχαμε τρεις καλές ομάδες στον όμιλο θέλουμε να κερδίσουμε. Θα είναι πολύ σημαντικό τόσο για μένα όσο και για την ομάδα και τους οπαδούς μας. Μετά το αυριανό παιχνίδι θα έχουμε τον χρόνο να μιλήσουμε και να ασχοληθούμε με τον Ολυμπιακό».

Για το πώς αισθάνεται ο Ρομπέρτο Μούτσι που θα κάτσει στον πάγκο, είπε με χιούμορ αρχικά: «Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει νεύρα. Κάθε μέρα νευρικός είναι. Σίγουρα ο Ρομπέρτο έχει μεγάλη εμπειρία και έχει πολλές εμφανίσεις σε Σέρι Α με μεγάλες ομάδες. Ήταν βοηθός και σε μεγάλα κλαμπ. Είμαι σίγουρος για αυτόν. Ακόμα και αν δεν μιλάει τα καλύτερα αγγλικά, η γλώσσα του σώματος είναι τέτοια που γίνεται αμέσως κατανοητός. Η ομάδα όπως είδατε και στο πρώτο ματς είναι πολύ συμπαγής και αυτό δεν ξέρω αν το προσέξατε όμως φάνηκε και στο πρώτο ματς. Κάθε απόφαση αποτελούσε ένα συμβούλιο».

Ερωτηθείς για την παρουσία του κόσμου, σχολίασε: «Μέχρι τώρα ο κόσμος μας έχει στηρίξει σε όλα τα παιχνίδια. Ακόμα και με την Ξάνθη που χάσαμε επί 90' ήταν δίπλα μας και μας στήριζαν. Είναι κάτι αυτό που είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες».

Τέλος, για το αν μια νίκη θα βάλει την ομάδα στο κόλπο για την πρόκριση, είπε: «Προετοιμαζόμαστε για αυτή την νίκη. Το ποσοστό θα ήταν 50-50 όμως το ότι παίζουμε μπροστά στους οπαδούς μας είναι ένα επιπλέον κίνητρο. Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα κερδίσουμε, όμως θα υποσχεθώ ότι θα κάνουμε τα πάντα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags