Facebook Pixel «Τσογλάνι ο Ενρίκε - Έτσι πήρα μάτι τον Αραούχο - Ξέρω το σκορ στο Ολυμπιακός-Άρης, θα το παίξω»!
| 2017-02-02 10:45:00

«Τσογλάνι ο Ενρίκε - Έτσι πήρα μάτι τον Αραούχο - Ξέρω το σκορ στο Ολυμπιακός-Άρης, θα το παίξω»!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Τσογλάνι ο Ενρίκε - Έτσι πήρα μάτι τον Αραούχο - Ξέρω το σκορ στο Ολυμπιακός-Άρης, θα το παίξω»!

Σπαρταριστές ατάκες από τον Κωστή Ραπτόπουλο στο sportdog για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και νέα μεταγραφικά αποκτήματα! Tι βλέπει πως θα γίνει σήμερα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης";

Ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει μία από τις τέσσερις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Δηλαδή τη Λάρισα, τον Ηρακλή, τη Βέροια και τον Λεβαδειακό. Νομίζω η λιγότερη κακή ομάδα απ' όλες αυτές είναι Βέροια, επειδή έχει παραγωγικότερη επίθεση, φτάνει πιο ορθολογικά μπροστά και έχει καλύτερες τελικές προσπάθειες. Αν είναι να σωθεί μια από αυτές, το δίκαιο θα ήταν να παρέμενε η Βέροια.

Ο ΠΑΟΚ έχει μία ευλογία, είτε παίζει με τρίτο στόπερ, είτε με τρίτο αμυντικό χαφ, έχει τη δυνατότητα να παίρνει παραγωγικά από τους δύο πλάγιους μπακ, τον Λέοβατς και τον Ματος. Είτε παίζει σφικτό 4-3-3 είτε 3-5-2 παίρνει επιθετικά από τους δύο παίκτες πολλά πράγματα και στη δημιουργία, αλλά και στην εκτέλεση. Με τη Λάρισα έπαιξε έναν αμυντικογενή ρόμβο. Το μυστικό ήταν ένας παίκτης που δεν φάνηκε στο γήπεδο. Ήταν ο Τσίμιροτ, ο οποίος έδωσε στην πλάγια γραμμή, αριστερά εκπληκτικά πράγματα και μπόρεσε να βγάλει σε ποιο κεντρικό σημείο τον Μπίσεσβαρ. Επίσης, ο Μυστακίδης έδειξε με το γκολ που βάζει ποια είναι η θέση του. Έπαιξε δεύτερο σέντερ φορ, αλλά η θέση του είναι οχτάρι. Όπως έχω ξαναπεί, έρχεται πολύ ωραία από πίσω με μεγάλο διασκελισμό ή με πρέσσινγκ, κλέβει και εκτελεί.

Ποδοσφαιρική τσογλανιά

Όσον αφορά τους καινούργιους παίκτες, ο Ενρίκε δείχνει μία ποδοσφαιρική ...τσογλανιά! Βγάζει διεισδυτικότητα στο ένας με έναν και δείχνει ποιοτικότερος από τον Ροντρίγκες αλλά αργότερος. Σχετικά με τον σέντερ φορ, για άλλη μία φορά ο ΠΑΟΚ πήρε το απόλυτο ...μηδέν. Δείχνει ότι είναι μία ομάδα που παράγει απ' όλους τους παίκτες και δεν έχει την ανάγκη και την εξάρτηση από τον επιθετικό. Βέβαια, θα πρέπει να πάρει από τον φορ πράγματα. Γιατί κάποια στιγμή μπορεί να σκαλώσει η πίσω γραμμή και τότε τα πράγματα δεν θα είναι ευχάριστα για την ομάδα. Τον σωσία του Ιμπραήμοβιτς μάλλον θα τον δούμε να εκτελεί στα φορτώματα, γιατί δεν βλέπω κάτι διαφορετικό.

Πολύ καλή κίνηση ο Αραούχο

Την ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό την έπαιρνα μάτι, παράλληλα με τον ΠΑΟΚ. Ο Αραούχο είναι το κλασικό σέντερ φορ. Αν φορτωθεί στη μεγάλη περιοχή, μπορεί να εκτελέσει. Είναι πολύ καλός ψηλά, αλλά δεν του λείπουν τα στοιχεία στο χαμηλό παιχνίδι. Νομίζω ότι η ΑΕΚ έκανε πολύ καλή κίνηση που τον πήρε. Όσον αφορά τον αντίπαλο της Ένωσης, ήταν οικτρός και απαράδεκτος αμυντικά. Εδώ και πολύ καιρό δείχνει ότι είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Και αν πέσει κατηγορία δεν θα στενοχωρηθεί κανένας ποδοσφαιρόφιλος.

Ο Μπακασέτας έπαιξε για πρώτη φορά στη θέση του, με τον Χιμένεθ. Αγωνίστηκε πίσω από τον σέντερ φορ και έδειξε, όπως είχαμε πει παλαιότερα, ότι αυτός σε 4-2-3-1 ή θα παίζει αυτός ή ο Μάνταλος. Δεν γίνεται να παίζουν αμφότεροι. Αυτός θα χωράει μόνο σε 3-5-2 με δεύτερο επιθετικό και πίσω Μάνταλο δεκάρι ή σε 4-4-2 σε ρόμβο. Μόνο έτσι μπορούν να συνυπάρξουν αυτοί οι δύο.

Ολυμπιακός - Άρης 3-1

Στο Ολυμπιακός-Άρης, νομίζω ότι θα δούμε ένα παιχνίδι που θα το ευχαριστηθούν οι ποδοσφαιρόφιλοι. Η μπροστινή γραμμή των Πειραιωτών είναι πολύ ποιοτική, ενώ πίσω μπορεί να τους κάνει ευκαιρία ακόμα και η Δραπετσώνα. Οπότε ο Άρης, αφού είναι καλύτερος από τη Δραπετσώνα, πιστεύω στο γκολ-γκολ. Προβλέπω για τελικό σκορ, ότι το πιο πιθανό είναι το 3-1. Εγώ αυτό θα παίξω στο Πάμε Στοίχημα, στον ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags